Скіцько: ЮКСА прагне вийти в УПЛ та грати в єврокубках
01.07.2024

Василь Скіцько про нову посаду і плани клубу

Фото: ФК ЮКСА


Новий віцепрезидент ЮКСА Василь Скіцько в інтерв'ю пресслужбі «хрестоносців» розповів про свою роль у клубі, оцінив результати команди в минулому сезоні та поділився очікуваннями від майбутнього чемпіонату.

Нова посада

- Я їздив на матчі, був із клубом із зародження академії U.C.S.A., - говорить функціонер. - Проте,  не претендував на якісь посади, а тим паче керівні в клубі. Це прерогатива президента. Напевно, він побачив, що наразі мій досвід міг би допомогти команді. Рішення ухвалили на засіданні Комітету стратегічного розвитку клубу. Я підкреслив, що є новою людиною у футбольному менеджменті, проте вболіваю за команду і докладу всіх зусиль для того, аби вона досягла тих цілей, які ставить перед нею президент. Зараз я є першим заступником президента.

Минулий сезон

- Вважаю, що минулий сезон був би максимально успішним, якби ми стали чемпіонами Другої ліги. Взагалі сезон оцінюю позитивно, адже ми набрали 62 очки та поступилися Дружбі лише по особистих зустрічах.  Друге місце для команди, яка була створена дуже швидко і стратегічно ми ще не знали, куди біжимо – хороший результат. Тренерський штаб, футболісти, персонал – всі, хто працював у минулому сезоні, вони досягли цих успіхів спільно. Задали цей тон президент Сергій Володимирович Леснік та його партнер Пабло Буено, який запросив кваліфікованих бразильських легіонерів, а вже тренерський штаб виконував усі завдання. Я вважаю, що якщо ми в Першій лізі, то завдання на сезон виконано.

Завдання на сезон

- Не на загал президент оголосив, що потрібно на першому етапі потрапити в топ-4, вийти у «чемпіонську» групу. Це завдання-мінімум. Офіційно завдання буде оголошено пізніше. Важливо рухатися від матчу до матчу.

Претенденти на УПЛ

- Дуже великі шанси підвищитись у класі, на мою думку, мають Лівий Берег, Металіст 1925. Також не варто недооцінювати Звягель. Боротьба буде складною. Перш за все  хочу відзначити саме Лівий Берег, який у сезоні, що минув, змагався з Оболонню у перехідних матчах і поступився у досить близькій боротьбі. Думаю, вони ще підсиляться і це було конкурент номер один. Сподіваюсь, що одним із претендентів також буде ЮКСА.

Кадрова ситуація

- Намагатимемося максимально зберегти склад. Можливо, хтось із воротарів піде в оренду. А так стараємось, щоб усі футболісти залишилися. Більш досвідчені  хлопці отримують пропозиції від інших клубів, але в нас є бюджет, ми будемо від нього відштовхуватись. Якщо гравець отримує від іншого клубу пропозицію, помножену на коефіцієнт два-три, зрозуміло, що ми не зможемо його втримати від переходу.

Фото: ФК ЮКСА


Формат змагань

- Мені він подобається тим, що відповідає часу. Враховуючи воєнний стан, Професіональна футбольна ліга пішла на те, щоб команди були розподілені на дві групи за географічним принципом. Мені здається, це правильно. Адже це буде менше переїздів, а відповідно й менше ризиків та витрат. І те, що очки, набрані на першому етапі, будуть збережені на другий, теж правильно. Очки, які команда набрала на першому етапі, будуть за нею справедливо закріплені.

Плани на майбутнє

- Плани стратегічного розвитку такі: вийти в Прем'єр-лігу та грати у єврокубках. Декілька років тому, коли не було команди, Сергій Володимирович Леснік ще не був президентом, але він, зустрівши мене ввечері, розповів про свої мрії. Він сказав наступне: «Потрібно, щоб у Тарасівці з'явилася дитяча футбольна школа, вихованці якої гратимуть на «Камп Ноу». Хоча б один випускник школи. Можливо, йому сьогодні 10 чи 5 років, це не має значення. Було б дуже великим досягнення, якби наш вихованець грав у провідних європейських клубах, а ще краще, щоб на «Камп Ноу» зіграла  ЮКСА.

Ось такі великі плани, великі амбіції, але ви бачите, що за ці роки вони здійснюються. Президент створив команду, яка крок за кроком йде до цих вершин. Честь і хвала, що ця команда була створена під час війни. Якщо ЮКСА вийде в УПЛ та потрапить у єврокубки, це також буде серйозним досягненням.

 

Пресслужба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Мизюк: рівень Першої ліги минулого сезону був високим

Футболіст захисту львівських Карпат Олександр Мизюк поділився враженнями від минулого сезону

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сезон 2023/24. Успіхи бомбардирів

Батальський та Палагнюк змінили рейтинг найкращих бомбардирів в історії Першої ліги

Новини Першої Ліги

Найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

До вашої уваги найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці