Кравчук: до Епіцентра поступово повертається впевненість
30.08.2024

Герой третього туру у Першій лізі Кравчук - про перемогу над ФК Хуст (5:2) та перший хеттрик сезону в дивізіоні

Фото: ФК Епіцентр


До звітного туру в змаганнях Першої та Другої ліг не було хет-триків, але й цю позначку було заповнено. Тож ПФЛ та сайт Sport Arena не сумнівалися щодо лауреата в основній номінації – адже автор трьох голів із проміжком трішки більш як 20 хвилин відзначився топовою грою та міг забивати ще і ще.

Герой третього туру в Першій лізі Данило Кравчук в інтерв’ю пресслужбі ПФЛ поділився враженнями від перемоги над Хустом (5:2), а також відзначив конкурентоспроможність команд у нинішньому чемпіонаті.

Безумовно, мені дуже приємно було перемогти у цій почесній номінації, - відзначив гравець. - Це визнання підтверджує, що я рухаюся у правильному шляху.

– Епіцентр після програшу в турнірі чотирьох і вильоту у Кубку України перебував у пошуках стабільності. Можна сказати, що поступово команда починає грати на такому ж рівні, як і в минулому сезоні?

Поступово починаємо відчувати ту впевненість, яка у нас була наприкінці минулого чемпіонату. Ретельно аналізуємо власні помилки, намагаємося постійно вдосконалювати. Проте, ще треба багато над чим працювати.

– Епіцентр втратив низку лідерів, але продовжує з наявним кадровим потенціалом грати в комбінаційний футбол. Напевно, в цьому заслуга тренерського штабу, який не відступає від своїх принципів?

Деякі футболісти зараз грають в інших командах, а також у нас є травмовані. Проте, це звичне явище для футболу. Тренерський штаб від нас вимагає грати з м’ячем і ми намагається в кожному матчі дотримуватися свого ігрового стилю. Приємно грати під керівництвом сучасних спеціалістів.

– ФК Хуст нинішній сезон розпочав невдало, але недооцінювати підопічних Циткіна не можна. За стилістикою можна сказати, що цей суперник зручний для вашої команди? Хоча ви двічі обігрували хустян в минулому сезоні…

Безумовно, недооцінювати колектив із Хуста не можна. Футбол – це гра, в якій є перемоги та невдачі. Щодо зручного суперника, то у хустян були суттєві зміни у міжсезоння, тому зараз недоречно про це говорити. Бажаю Хусту успіхів, але не в матчах з Епіцентром.

– Тривалий час ваша команда не могла вийти вперед, хоча і володіли ініціативою. Чого не вистачало у заключній третині поля?

На мою думку, не вистачало останнього пасу. Ми постійно тиснули на суперника, але ніяк не могли довести свої атаки до логічного завершення. Проте, дякувати Богу наприкінці тайму все ж забили.

– На 35-й та 41-й хвилинах ви двічі забили зі штрафних. Напевно, вперше відзначаєтеся дублем саме зі штрафних? Поділіться секретом успіху? Можливо, додатково залишаєтеся після тренувань і відпрацьовуєте удари зі штрафних?

Якщо чесно, то хотів бити обидва штрафні в інший кут, але двічі моє рішення змінював Євген Запорожець. Секрет успіху в досвіді Запорожця, та в тому що не пробивав Миронюк (посміхається, – прим. Sport Arena).

– На чому акцентував увагу тренерський штаб у перерві і чи задоволені ви своєю грою після перерви?

Тренер говорив про те, що Хуст у минулому турі відігрався з 0:2. Нам важливо було грати максимально уважно і не зупинятися на досягнутому. На жаль, відразу після перерви пропустили, але реакція команди на пропущений м’яч мені сподобалася.

– На початку другого тайму ви після передачі Бендери довели перевагу команди до комфортної і забили свій третій гол у матчі. Пригадайте цей епізод?

Епізод був досить динамічний. Важливо було опинитися в потрібному місці, в потрібний час. Варто відзначити націлену передачу Бендери, адже саме завдяки партнеру зміг відзначитися.


– На вашу думку, ви повністю розкриваєте свій потенціал у нинішній тактичній схемі, в якій грає команди?

На мою думку, я ще в процесі. Спочатку було непросто адаптуватися до футболу, в якому більшість команд грають другим номером. За тайм можна лише п’ять чи шість разів доторкнутися до м’яча. Намагаюся бути максимально ефективним в кожному ігровому епізоді.

– У наступному турі гратимете проти Металіста. Які очікування від гри в Ужгороді?

Пригадую, що в минулому чемпіонаті проти Металіста зіграли один із найбільш непростих матчів (2:2 вдома, 1:0 на виїзді, Кравчук забивав на своєму полі - прим.Авт). Налаштовуємося на перемогу, але розуміємо що легко не буде. Важливо зіграти у свій найкращій футбол і тоді все буде добре.

– На вашу думку, наскільки зросла конкуренція у нинішньому сезоні Першої ліги? Чи рік тому суперники були серйозніші?

Цей чемпіонат цікавий та інтригуючий. Не бачу фаворитів, які без проблем можуть стати чемпіонами. В минулому чемпіонаті виділялися Карпати та Інгулець. В цьому сезоні кожна команда може здивувати.

БЛІЦ

  • Народився в Вознесенську Миколаївської області
  • Вихованець ФК Арсенал (Київ)
  • Перший тренер – Олександр Юрійович Ємельяненко
  • Улюблений клуб – Челсі
  • Улюблений гравець – Еден Азар

 

Пресслужба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

MATCHDAY! Перша ліга. Четвертий тур. Анонс матчів у суботу

Четвертий тур стартує 31 серпня

Новини Другої Ліги

Друга ліга. Четвертий тур. Анонс п'яти матчів суботи

Субота видасться достатньо насиченою для низки команд Другої ліги

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Третій тур. Найяскравіші голи (відео)

До вашої уваги ТОП-5 голів третього туру груп «А» та «Б» Першої ліги ПФЛ сезону 2024/25

Новини ПФЛ

Кубок України 2024/25: ЮКСА, Пробій, Буковина і Вікторія отримали суперників

У 1/4 фіналу кубка точно буде щонайменше один представник ПФЛ