Україна рветься на Євро U-21: Які шанси?
30.05.2023

Молодіжна збірна України піднесла своїм уболівальникам несподіваний і дуже приємний сюрприз.

У відбірковому турі в Євро-2023 Українська молодіжна збірна фінішувала другою. Обійти підопічних Руслана Ротаня змогли тільки французи. І це відмінний привід для гордості, оскільки в збірній Франції вартість одного гравця більше, ніж української команди. Це говорить про ідеальну підготовку команди Ротаня. Попереду збірну чекає матч зі Словаччиною.

До речі нещодавно УПЛ офіційно заявила, що більш не співпрацює з букмекером ФавБет https://ua1.com.ua/bookmakers/favbet. Протягом кількох років ця букмекерська компанія була титульним спонсором ліги. Від цього партнерства Українська Прем'єр-ліга заробляла близько 900 тисяч доларів щорічно. Відтепер титульним спонсором змагань стане букмекерська контора під назвою VBET https://ua1.com.ua/bookmakers-promocody/vbet.

Чи є шанси поїхати на Євро?

Футбольний турнір зі Словаччиною – це відмінний варіант. Справа в тому, що рівень місцевих футболістів відверто слабкий. Словацька команда посіла друге місце в групі С.

Тренує Словацьку збірну Ярослав Кентос, який використовує прийоми силового футболу і довгих передач. Він звик грати за схемою 4-3-3.

На думку експертів, шанси української молодіжки на перемогу в цьому турнірі досить високі. Склад словацької команди не відрізняється зірковістю. Ключовий гравець-форвард Давид Стрілець (Спеція). Капітан-Петро Покірний (Reala Sociedad). Молодіжна збірна України переважає над суперником за рівнем підготовки та за зірковістю гравців.

Кадрова ситуація

Футболісти 2000-2003 року складно назвати дуже сильними. Через обмежений вибір окремі позиції в молодіжній збірній залишилися недоукомплектованими. Частина перспективних гравців була затребувана національною дружиною.

Мінусом стала відсутність основного голкіпера. Руслан Нещерет (Динамо) і Анатолій Трубін (Шахтар) зіграли приблизно порівну. Кирил Фесюн (Колос) виступав в якості третього воротаря в матчі проти Вірменії. Питань до воротарської позиції не виникало.

Є низка претензій до позиції правого захисника. Головним гравцем був Олексій Січ (Рух). Гравець починав по центру поля, а пізніше став правим захисником. У другій частині кваліфікацію тренер викликав на вказану позицію Анатолія Капінуса (Шахтар).

Протилежний фланг займав один з лідерів команди - Костянтин Овчаренко (Динамо). Альтернативним гравцем був Олександр Драмбаев.

Центральну оборону поклали на Багатова і Таловерова. Оскільки Багатов є опорником, для нього позиція в обороні викликає складнощі. Таловеров навпаки продемонстрував стійкість.

Серед опорників були доступні Микола Михайленко, Іван Желєзко та Богдан Білошевський.

В якості базової використовувалася схема 4-3-3. При необхідності її адаптували під хід гри. Команда робила ставку на активність флангів під час атаки, стрімкий перехід середини поля.

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Мизюк: рівень Першої ліги минулого сезону був високим

Футболіст захисту львівських Карпат Олександр Мизюк поділився враженнями від минулого сезону

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сезон 2023/24. Успіхи бомбардирів

Батальський та Палагнюк змінили рейтинг найкращих бомбардирів в історії Першої ліги

Новини Першої Ліги

Найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

До вашої уваги найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці