"Я маю на це надію, прикладатиму для цього максимум зусиль"
30.10.2023

Директор Васта Антон Шиманець про подальшу участь миколаївців у чемпіонаті Другої ліги

Фото: ФК Васт


Ще на початку жовтня у керівництва ФК «Васт» була впевненість у тому, що “клуб ніхто знімати не буде”. Директор Другої ліги миколаївського «Васта» Антон Шиманець дав інтерв’ю “Українському Футболу”, в якому розповів про проблеми в клубі та причини неявки команди. Але вже через пару тижнів Контрольно-дисциплінарний комітет УАФ прийняв рішення про виключення «Васта» з чемпіонату Другої ліги.

Причини прості – неявка на матчі без поважних причин. Миколаївці не з’явилися на матч із запорізьким «Металургом-2», який мав відбутися 21 жовтня в рамках 14 туру. До цього корабели не приїхали на матч зі «Скалою 1911» 27 серпня. Матч із ФК «ЮКСА» офіційно перенесли на 1 листопада, але він так і не відбувся. Остання зустріч, на яку з’явилися миколаївці, була 16 жовтня з одеською командою «Реал» Фарма. Там корабели здобули єдину за весь турнір перемогу з рахунком 1:2. До речі, за неявку на гру з «Металургом», комітет УАФ зарахував їм технічну поразку з рахунком 3:0.

Команда вилетіла з Другої ліги з 14 місця турнірної таблиці. Багатостраждальний «Васт» зіграв у підсумку 10 матчів з однією перемогою, однією нічиєю та 8 поразками. Статистика говорить сама за себе: за три матчі корабели пропустили 19 м’ячів! Загалом за 10 зустрічей команда пропустила 40 голів, а забила лише 8.

“У нас проблема не в фінансах, а в кількості футболістів”

Директор «Васта» Антоном Шиманець спростував чутки про те, що команда не виїжджає на матчі через фінансові проблеми. Причина неявки на зустріч із ФК ЮКСА – нестача футболістів! “У нас у заявці всього 16 футболістів. Плюс захворіло троє гравців, Штирбу, Крамаренко, Шмат, і головний тренер Чорній – у них висока температура. У Змієвського і Колоскова травми. Волинець повернувся, але проходить реабілітацію після операції. У нас залишилось тільки 10 гравців”. До речі, причина пропуску гри зі «Скалою 1911» була травма і хвороба аж 14 гравців одразу! Навіть «Челсі» зі своїми 10 травмами на початку сезону не змогли переплюнути миколаївців. Прослідкувати за статистикою англійської Прем’єр Ліги можна на сайті Stoiximan.

На гру з «Металургом» «Васт» також не потрапив через нестачу гравців. “На гру мало було їхати 12 футболістів – дев’ять гравців прийшли», – сказав Шиманець. Ситуація дивна і досить дитяча: “Головний тренер повідомив, що футболістів нема. Почали їм телефонувати – двоє взагалі не відповіли, а двоє повідомили, що вони не хочуть грати”. За словами Шиманця, це не перший випадок порушення ігрової дисципліни. Варто чи ні претендувати на професійний рівень футболу, якщо команда поводиться таким чином? Нагадаємо, що команда була заснована у 2014 році в Миколаївській області й називалася «Радсад». У 2018 році футбольний клуб перейменували на честь спонсора. Атестацію команда пройшла у 2022 році й провела дебютний матч, обігравши «Кремінь-2» з рахунком 5:0. Стартовий сезон Другої ліги завершився для «Васта» 7 позицією з 10.

“Ситуація з заборгованістю є, фінансова ситуація нестабільна, але ми її вирішуємо і поступово виплачуємо кошти”

Шиманец сам собі суперечить, оскільки причина небажання гравців виступати на матчах очевидна – гравці незадоволені фінансуванням і затримками заробітної плати. Директор «Васта» дав коментар: “Є люди, перед якими є заборгованості по зарплаті, але вони надали згоду дограти хоча б перше коло, а потім вже приймати рішення про подальшу співпрацю. Але зараз вони маніпулюють ситуацією в клубі, коли в нас обмежена кількість футболістів”. Попри обмеження бюджету «Васт» відкрив власну дитячу академію і спортивний зал. Миколаївський футбольний клуб уже подав заявку на обласні змагання U-9 і U-11.

Крім того, «Васт» офіційно готується до перейменування в «Миколаїв 1920». Можливо, зміна назви допоможе корабелам позбутися невдач і проблем. І ми зможемо побачити оновлену і повну сил команду «Миколаїв 1920» у лініях Favbet або Bet 365.

 

Актуальні новини

Новини Другої Ліги

Шалаєв: Гірник-Спорт прагне повернутися до Першої ліги

"Ferrexpo ухвалило прийнято рішення про збільшення бюджету ФК Гірник-Спорт"

Новини Другої Ліги

Друга ліга 2023/24: тріумф дебютантів, майже третина надрезультативних ігор

Здаємо в архів минулий сезон Другої ліги – в серії статей на нашому сайті оглянемо головні тенденції та факти чемпіонату 2023/24

Новини Другої Ліги

Пархоменко: Реал Фарма – це проєкт для розвитку місцевих юнаків

Пархоменко про підсумки сезону і виховання молодих футболістів

Новини Другої Ліги

Друга ліга 2023/24: бомбардирський титул Загорулька, голи на першій та 90+6 хвилинах

Другий статистичний ракурс наших підсумків сезону – голи та все, що з ними пов’язано.