MATCHDAY! Друга ліга. 18-й тур. Анонс чотирьох матчів суботи
17.11.2023

У суботу пройде матч за "шість очок" у Києві

Фото: СК Чайка


Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на перегляд матчів у YouTube! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

Дружба (Мирівка) ‒ ФК Тростянець
18.11.23. 12:15. Стадіон "Дружба" м. Кагарлик
Арбітр: Соловйов Віталій (Одеса)
Ще не так давно чемпіон і володар Кубка України серед аматорів – Дружба – очолювала турнірну таблицю, та й зараз 5 очок відставання від лідера при матчі в запасі залишає команді з Київщини можливість навесні всерйоз поборотися за чемпіонство. Для цього, звісно, потрібно не втрачати очок у заключному матчі календарного 2023 року.
В гості до успішного дебютанта Другої ліги прибуде команда, яка відновила виступи в ПФЛ після півторарічної давнини. ФК Тростянець у минулому турі мінімально поступився Звягелю вдома. Втім, на виїзді підопічні Шаповалова не програють ось уже місяць – 2:0 над Реал Фармою, 1:1 із Металургом-2.
Дружба в першому колі мінімально переграла ФК Тростянець, але має причини серйозно ставитися до цього протистояння. Річ у тім, що від другої половини жовтня підопічні Чирикала не знають перемог – 0:1 від Скали 1911 та 1:1 у Вінниці з Нивою. Зважаючи на турнірну ситуацію, мирівчанам потрібна перемога.
Дискваліфіковані: Казаков Максим ‒ Дувняк Ігор
Історія протистоянь у Другій лізі: вперше зустрілися цього сезону.
Перше коло: ФК Тростянець - Дружба (Мирівка) - 0:1 (0:1)
Гол: 0:1 - Бандурін, 19


Реал Фарма (Одеса) ‒ Кремінь-2 (Кременчук)
18.11.23. 12:30. Стадіон "Іван" м. Одеса
Арбітр: Скрипник Максим (Київська область)
В Одесу прибуває остання команда в чемпіонаті України з футболу, яка все ще не знає перемог. Кремінь-2 не може виграти 30 матчів поспіль (чотири нічиї та 26 поразок), цього сезону він набрав лише одне очко. Проте Реал Фарма також давно не знає радості перемог – ще з першої половини вересня (перемога 2:0 над Металургом-2). За останніх 9 матчів від того часу одесити набрали всього лише одне очко.
Перебуваючи на передостанньому місці, в випадку перемоги Реал Фарма може зробити 1-2 кроки вгору в турнірній таблиці та напередодні складного виїзду в гості до Чайки поліпшити своє турнірне положення. Кремінь-2, який всі попередні матчі цьому супернику програв, спробує внести інтригу в боротьбу аутсайдерів і перервати свої невдачі.
Дискваліфіковані: Вареник Андрій (РФО).
Історія протистоянь у Другій лізі:
Всього: 3: +3=0‒0; 8:1 (+7)
Вдома: 1: +1=0‒0; 2:0 (+2)
Всі матчі зіграні в Другій лізі.
Перше коло: Кремінь-2 (Кременчук) - Реал Фарма (Одеса) - 1:2 (1:2)
Голи: 0:1 - Барсуков, 7, 0:2 - Фабер, 26, 1:2 - Стецюк, 43


Металург-2 (Запоріжжя) ‒ Локомотив
18.11.23. 12:45. Стадіон "Базис" с. Кочубіївка
Арбітр: Орендочка Владислав (Полтава)
Зустрічаються сусіди по турнірній таблиці: 11 місце проти 12-го, а розділяє їх лише одне очко. В першому колі дебютант змагань ПФЛ зазнав домашньої поразки від запоріжців, але зараз, напевно, сподівається на реванш.
Заважатиме цьому дискваліфікація відразу кількох важливих гравців, а на користь киян говорить те, що Локомотив у листопаді набрав чотири очка із шести можливих, розгромивши Реал Фарму (5:0) та здобувши вольову нічию з ЮКСА (1:1). Під керівництвом Лазоренка «залізничники» набрали 11 із 15 своїх очок.
Металург-2 набрав лише одне очко за останній місяць. Востаннє вигравав ще 16 жовтня в умовно домашньому матчі зі Скалою 1911 (3:2). Не маючи змоги грати в рідному місті, «двієчка» першолігового клубу в матчах на своєму полі набрала тільки 4 із 13-ти своїх очок.
Дискваліфіковані: Васильченко Владислав ‒ Абрамов Михайло, Жуков Данило, Уманець Артем.
Історія протистоянь у Другій лізі: вперше зустрілися цього сезону.
Перше коло: Локомотив (Київ) - Металург-2 (Запоріжжя) - 0:2 (0:0)
Голи: 0:1 - Близнюк, 62, 0:2 - Сидоренко (а/г), 66


ЮКСА (Тарасівка) ‒ Чайка (Петропавлівська Борщагівка)
18.11.23. 13:00. Стадіон "НТК ім. Баннікова" м. Київ
Арбітр: Файда Василь (Львів)
Напрочуд статусний і багато в чому визначальний матч відбудеться в столиці. Друга команда чемпіонату прийме четверту, а між ними – п’ять очок. Зважаючи на те, що ПФК Звягель пропустить звітний тур, ЮКСА має нагоду повернути собі лідерство в випадку перемоги. Команда під керівництвом Цимбала не програє вже сім матчів (шість перемог і одна нічия із середини вересня місяця), ще один успішний матч зробить безпрограшну серію ЮКСА найкращою на всю Другу лігу в поточному сезоні.
Чайка також демонструвала гарні результати, проте в минулому турі поступилася вдома Карпатам-2 – 1:3, наслідком чого стала втрата першого місця. У першому колі, приймаючи дебютанта Другої ліги в Калинівці, Чайка програла ЮКСА 1:3. Втім, у Макарові команда під керівництвом Сизихіна грає загалом дуже сильно – до програшу львівській «двієчці» вона взагалі не втрачала там очок. Для Чайки перемога особливо важлива, тому що в такому випадку в домашньому матчі з Реал Фармою в кінці календарного року вона зможе поборотися за значно вищі місця, ніж нинішнє четверте.
Дискваліфіковані: Кононов Микита (ЮТ).
Історія протистоянь у Другій лізі: вперше зустрілися цього сезону.
Перше коло: Чайка (Петропавлівська Борщагівка) - ЮКСА (Тарасівка) - 1:3 (1:2)
Голи: 0:1 - Габріель, 9, 1:1 - Шакун, 16, 1:2 - Євдокимов, 21, 1:3 - Євдокимов, 71

 

Пресслужба ПФЛ

Актуальні новини

Новини ПФЛ

КУ-2024/25. Жеребкування першого попереднього етапу наживо

Із 12:45 на YouTube-каналі УАФ почнеться жеребкування Кубка України

Новини ПФЛ

Перехідний турнір до УПЛ: анонс матчів ½ фіналу

Сьогодні пройде два півфіналу Турніру чотирьох

Новини Другої Ліги

«Для нас Друга ліга - трамплін». Лазоренко про підготовку Локомотива

Вадим Лазоренко розповів про клубну стратегію та очікування від чемпіонату 2024/25

Новини Другої Ліги

Друга ліга 2023/2024: всі найкращі в усіх командах. Друга сімка

Аналізуємо найкращих у другому футбольному дивізіоні