6 грудня - День Збройних Сил України!
06.12.2023

Вся футбольна спільнота уклінно дякує нашим захисникам і захисницям за можливість зберігати спорт в нашій батьківщині всупереч жорсткому вторгненню країни-агресора.

Шановні друзі!

Сьогодні, 6 грудня, в Україні відзначається День Збройних Сил. Нині він особливий - тому що вся наша батьківщина об'єдналася довкола Сил Оборони, Воїнів Світла, які боронять нашу вітчизну від збройної агресії окупантів.

Весь світ у захваті від сміливості, мужності та винахідливості наших воїнів. Вивчаються на найвищих студіях військового мистецтва грандіозні операції зі звільнення Півночі України, Харківщини, правобережжя Херсонщини. Неймовірні історії мужності та при цьому людяності й гуманізму приносить нам кожен день війни. Тому що сучасні герої - це захисники та захисниці України, адже де майорить синьо-жовтий прапор, там мирне життя та добробут, а де в'ївся зубами ворог - там руїни, смерть і деградація.

Багато футболістів, тренерів, людей спорту вже стали на оборону Вітчизни. Інші - волонтерять, допомагають, і в певному сенсі весь наш футбол - це волонтерський хаб найбільшого в світі масштабу. І все одно ми відчуваємо, що можна зробити ще більше, що можна дати ще більше, що можна допомогти нашій армії ще краще. Тому що не гралися б наші змагання зараз у містах-героях Бучі, Чернігові, Охтирці. Не було б багатьох футбольних клубів. Не про футбол, а про виживання, думали б на тих територіях, якби не мужність і незламність українських воїнів, які звільнили такі великі території за час цієї страшної війни.

Ми віримо, дорогі наші захисники та захисниці, що коли настане Перемога, всі ви будете найпочеснішими гостями на стадіонах України, а наш чемпіонат і кубок, наші збірні, продовжать грати назло всім ворогам.

 

Вклоняємося вашому щоденному подвигу, з повагою,

президент Професіональної футбольної ліги

Олександр КАДЕНКО

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Мизюк: рівень Першої ліги минулого сезону був високим

Футболіст захисту львівських Карпат Олександр Мизюк поділився враженнями від минулого сезону

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сезон 2023/24. Успіхи бомбардирів

Батальський та Палагнюк змінили рейтинг найкращих бомбардирів в історії Першої ліги

Новини Першої Ліги

Найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

До вашої уваги найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці