Петленко: сподіваюся, що виправдаю довіру тренера Ниви В
13.01.2024

Півзахисник Ниви Артур Петленко став відкриттям вінницької команди

Фото: ФК Нива В


19-річний хавбек вінницької Ниви Артур Петленко розповів про свою відпустку, про різницю між чемпіонатом області і професіоналами, а також поділився планами на майбутнє.

 - Під час відпустки знаходжусь в рідному місті. Більше проводжу часу з сім’єю та друзями, - відзначив Артур в інтерв’ю клубній пресслужбі.

Запрошення Ярошенка

- До вінницького колективу запросив мене головний тренер Юрій Миколайович.  До цього я з ним працював у Альянсі, а останнім часом він тренував команду з Сумської області. Там я також працював разом з Юрієм Ярошенком. Тому, думаю, і отримав запрошення до вінницької Ниви.

Суттєва різниця

- Змагання Другої ліги і чемпіонат області порівнювати неможливо. Відчувається суттєва різниця у класі. Друга ліга відрізняється від чемпіонату області швидкістю прийнятті рішень, тут менше простору. Ну і, звісно, майстерність футболістів-профі вища.

Новий колектив

- Аклиматизація пройшла швидко, оскільки у нас колектив досить молодий. Також більш досвідчені хлопці допомагали адаптуватися. Особливо наш капітан і президент клубу. Тим більше з Сум я не один приїхав і деяких хлопців я до цього знав. Що можу сказати про місто…  Досить затишне, красиве.  Загалом, подобається Вінниця.

Символічна збірна

- Не очікував, що вболівальники оберуть мене до символічної збірної півріччя у якості запасного. Вважаю, що поки рано туди потрапив! Не дуже добре провів цей час. Але дякую вболівальникам. Сподіваюсь, що буду виправдовувати довіру тренерів і з кожною грою додаватиму. А наступного разу все ж потраплю до основної символічної збірної. Це визнання буде стимулом для мене з кожним тренуванням і кожною грою ставати сильнішим.

Найпотужнішим чемпіонат

= Вважаю АПЛ найсильнішою лігою. Там всі команди грають і дають грати іншим. І кожна команда може обіграти будь-яку, навіть аутсайдер може виграти в лідера. А також швидкість самого матчу в АПЛ вражає.

Улюблений клуб та гравець

- З дитинства вболіваю за Барселону. Щодо футболістів, то на моїй позиції лівого півзахисника можу відзначити Вінісіуса Жуніора.

Вдячність вболівальникам

- Я знаю, що у нас є хлопці з ультрас, які воюють, і насамперед хочеться подякувати їм (і взагалі, всім Захисникам України), які ціною свого життя дають нам змогу займатися улюбленою справою. Хочеться подякувати й насправді відданим вболівальникам, які разом з  нами переживають перемоги і поразки. а також вірять у нас і підтримують.

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами ФК Нива В

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Мизюк: рівень Першої ліги минулого сезону був високим

Футболіст захисту львівських Карпат Олександр Мизюк поділився враженнями від минулого сезону

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сезон 2023/24. Успіхи бомбардирів

Батальський та Палагнюк змінили рейтинг найкращих бомбардирів в історії Першої ліги

Новини Першої Ліги

Найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

До вашої уваги найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці