Друга ліга. Кожанов завершив профікар'єру, трансферна активність ЮКСА та Реал Фарми
19.01.2024

Колишній захисник національної збірної України Євген Селін продовжить кар’єру в ЮКСІ

Денис Кожанов оголосив про завршення професіональної кар'єри. Фото: ФК Карпати


Якщо футболісти друголігових команд ще насолоджуються відпочинком, то їхні тренери проявляють активність на трансферному ринку.

Один із лідерів, ФК ЮКСА, уже встиг підписати двох іменитих виконавців — екс-захисника національної збірної України Євгена Селіна та нападника Адерінсолу Есеолу, який запам’ятався результативними діями не тільки в Україні, а й за кордоном. Свій перший контрольний поєдинок 2024 року підопічні Миколи Цимбала проведуть 14 лютого із бузівською Нивою». Також команда з Таарсівки спільно зі своєю Академією оголосила про відкриття школи воротарів.

Намагається підсилитися і ФК Реал Фарма, якому кортить якомога скоріше залишити зону вильоту. Граючим тренером одеситів буде відомий за виступами за Чорноморець воротар Дмитро Безрук, який і відповідатиме за підготовку голкіперів.

Чимала пертурбація очікується і в Кудрівці. Вакантним залишається місце головного тренера, бо Роман Локтіонов, якого призначили на цю посаду наприкінці минулого року, потім дав згоду очолити першолігову бузівську Ниву.

Тим часом вінницька Нива запланувала провести під час підготовчого періоду вісім спарингів. Більше не захищатиме кольори подолян стопер Роман Никитюк, в якого є досвід виступів в УПЛ.

Що ж до лідера, Звягеля, то бомбардир цієї команди Денис Ндукве поїхав на іспанський збір із Поліссям. Чи залишиться він у команді, стане відомо після повернення підопічних Юрія Калитвинцева до Житомира.

Після завершення осінньої частини сезону вирішили завершити виступи на професіональному рівні й зосередитися на тренерській діяльності ветерани — Денис Кожанов із Карпат-2 та Максим Білий із Руху-2. Щоправда, Кожанов ще збирається поєднувати роботу в Карпатах-2 з виступами за аматорську команду з Івано-Франківщини — Благо-Юність.

Щоправда Карпати порадували поповненням у тренерському штабі - Володимирр Єзерський допомагатиме Мирону Маркевичу. "Я дуже щасливий, адже повертаюся до рідного Львова, – каже Володимир Єзерський. – Це мій дім, це місто, з яким у мене пов'язано багато спогадів. У "Карпати" мене запросив Мирон Маркевич. Багато років тому саме цей тренер дав мені дорогу у великий футбол. Тепер ми знову працюватимемо разом", - підкреслив пан Володимир.

 

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Мизюк: рівень Першої ліги минулого сезону був високим

Футболіст захисту львівських Карпат Олександр Мизюк поділився враженнями від минулого сезону

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сезон 2023/24. Успіхи бомбардирів

Батальський та Палагнюк змінили рейтинг найкращих бомбардирів в історії Першої ліги

Новини Першої Ліги

Найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

До вашої уваги найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці