Басараб: вірю, що навесні Скала 1911 проявить себе якнайкраще (відео)
22.01.2024

Басараб повноцінно очолив Скалу 1911, наприкінці вересня його призначили в.о. головного тренера

Фото: ФК Скала 1911


Головний тренер Скали 1911 Михайло Басараб поспілкувався з клубною пресслужбою, підбив підсумки першого півріччя та окреслив плани на зимову підготовку команди. Стрияни вийшли 22 січня з відпустки одними з перших серед команд Другої ліги.

- Пане Михайле, вас призначили головним тренером після гри з Рухом-2. Як це відбувалось, чи стало для вас це несподіванкою?
 - Одразу після гри керівники клубу зайшли у роздягальню до команди, подякували нам за сезон, і озвучили при хлопцях про призначення мене повноцінним головним тренером Скали 1911. Думки в той момент ще були десь на футбольному полі, оскільки ми не заслуговували на поразку в матчі з Рухом-2. Тому якось не одразу сприймалась ця інформація, потрібен був час, аби емоції трішки вщухли. Але зараз розумію всю відповідальність, старатимусь виправдати очікування керівництва та вболівальників.
- Якою є ваша оцінка осіннього півріччя для Скали 1911?
- Якщо за п’ятибальною шкалою, то тверда четвірка. Були матчі, в яких ми не дорахувались очок, зокрема матч проти Металурга-2. Навіть згадувати боляче, що тоді відбувалося. Беру всю провину на себе за ту гру, однак ми зуміли вийти з цього достойно, що й довели переможні зустрічі з Дружбою та Кудрівкою. Також були ігри, де нам просто не щастило. Розчаровує і прикра цифра пропущених м’ячів. У футболі немає дрібниць, є розуміння над чим працювати, чим і будемо займатись на зимових зборах.
- Команда могла втрачати очки з командами з нижньої частини таблиці й забирати очки у фаворитів. З чим повʼязана нестабільність по ходу цього відтинку чемпіонату?
- Вважаю, це стислі терміни підготовки. Наголошу, з 22 січня команда працювала без пауз. Багато пережито емоційно – перемога на Меморіалі Юста, драматичний Чемпіонат України серед аматорів, де віддали дуже багато сил. При цьому, постійно змінювався склад через травми та трансфери наших гравців. Дуже болючими виявились зокрема втрати у центрі поля, де кістяк складали Волков та Теплий. Однак, нам вдалось їх замінити. Але повторюсь – бракувало часу на повноцінну підготовку, награти взаємодії між гравцями. Це десь і вилилось у таку «турбулентність», досвід приходить поступово. Тішить те, що зараз маємо час для якісної роботи.

Михайло Басараб. Фото: ФК Скала 1911


- Які подальші плани команди?
- 22 січня команда виходить з відпустки, 23-24 хлопці пройдуть медичне обстеження у Львові. Перший навчально-тренувальний збір триватиме до 31 січня, після чого буде два дні відпочинку. Другий збір почнемо третього лютого і працюватимемо до 16 числа цього ж місяця. Заключний етап підготовки плануємо провести на Закарпатті. Збір буде спрямований на остаточне довершення всієї попередньої проробленої роботи. Про спаринги повідомимо окремо, на 90% уже маємо домовленості з командами. Суперники є і з Прем’єр-ліги, також зіграємо з представниками нижчих ліг. Закарпатський збір розпочнеться 20 лютого і завершиться 5 березня, після чого команда перейде на одноразовий режим тренувань та вже будемо готуватись до старту весняної частини чемпіонату. Серед суперників – вінницька Нива, яка нам суттєво зіпсувала нерви у матчі першого кола.
- Над чим ви бачите найбільшу роботу на зборах?
- Все традиційно - фізична, тактична підготовка, робота над взаємодіями між лініями. Хлопці розуміють усю важливість та відповідальність, і я вірю, що ми проявимо себе з найкращого боку навесні.
- Потенційні новачки, чи можете привідкрити закулісся роботи на трансферному ринку?
- Домовленості вже є, вирішуються суто паперові моменти. Робота ведеться планомірно, тут важливо не поспішати. Не виключаю також ймовірність припинення співпраці з чинними гравцями під час зборів.
- Чи плануєте підсилення в тренерському штабі?
- Підсилення уже є. Новачки у штабі вже дуже активно включились в роботу. Найближчими днями ви дізнаєтесь прізвища людей, які працюватимуть зі мною. Це буде помічник головного тренера та тренер-аналітик. Користуючись нагодою, дякую ЗСУ та нашому 12-му гравцю – вболівальникам. Зроблю зі свого боку все, аби ви відчували гордість за місто та улюблений клуб.

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами ФК Скала 1911

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Мизюк: рівень Першої ліги минулого сезону був високим

Футболіст захисту львівських Карпат Олександр Мизюк поділився враженнями від минулого сезону

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сезон 2023/24. Успіхи бомбардирів

Батальський та Палагнюк змінили рейтинг найкращих бомбардирів в історії Першої ліги

Новини Першої Ліги

Найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

До вашої уваги найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці