Леснік: футболісти ЮКСА гідно ставляться до арбітрів. Це фундаментальні речі
06.02.2024

Президент ФК ЮКСА Сергій Леснік про взаємоповагу у футболі

Фото: ФК ЮКСА


Президент ФК ЮКСА Сергій Леснік в інтерв’ю інформаційному партнеру ПФЛ телеканалу Ukraine World News розповів про завдання для себе як президента, а також про фундаментальні принципи ФК ЮКСА.

Дитячі мрії
- У п’ятому класі у Нововолинську я бігав у футбол по снігу, - пригадує Леснік. - Просто інших умов не було, тому ще з дитинства розумів, що варто по можливості створювати їх для майбутнього покоління футболістів.

Наш клуб був започаткований з дитячої Академії. Спочатку встановили загородження на місці колишнього смітника, а вже зараз з’явився манеж.

Умови для юнаків

- Для нас завжди було важливим надати дітям всі необхідні умови для їхнього розвитку. Двадцять років тому без грошей неможливо було грати у футбол на професіональному рівні. Ця практика мене дуже засмучувала. Поставив перед собою завдання надати можливість кожній дитині проявити себе, попри соціальний статус вихованців.

Важливість взаємоповаги

- На жаль, я бачив як у інших школах тренер дозволяв собі під час матчів піднімати голос чи, взагалі, лаятися на дітей. У нас це завжди було і залишається під забороною, адже розуміємо, що в першу чергу повинна бути взаємоповага. Взагалі це неприпустиме явище.

Шлях до ФК ЮКСА

- Ніхто не має право ображати дітей. Чомусь тих батьків це влаштовувало. Прийшов до розуміння, що треба своїм вихованцям дати можливість розвиватися та рухатися далі. Для цього необхідно було формувати професіональний клуб.

Фундаментальні принципи

- Наші футболісти гідно ставляться до арбітрів, намагаються коректно себе поводити. Це принципи футбольного клубу і ми їх дотримуємося. Футболістам не треба розмовляти з арбітрами, адже це не їхня робота. Для них головне – грати у футбол, а не лаятися та розмовляти з арбітрами. Це наш шлях і ми своїх принципів будемо дотримуватися. Порядність, чесність та виховання – це фундаментальні речі у спорті. Кожен професіональний футболіст у першу чергу людина. Зараз хлопці у 18-19 років вже «травмовані», адже їх принижували, лаялися на них. Ми з цим працюємо, але швидко така трансформація не відбудеться.

 

Пресслужба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Мизюк: рівень Першої ліги минулого сезону був високим

Футболіст захисту львівських Карпат Олександр Мизюк поділився враженнями від минулого сезону

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сезон 2023/24. Успіхи бомбардирів

Батальський та Палагнюк змінили рейтинг найкращих бомбардирів в історії Першої ліги

Новини Першої Ліги

Найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

До вашої уваги найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці