Чернобай: Епіцентру потрібні перемоги в Чемпіонській групі
07.02.2024

Голкіпер Епіцентра переніс складну операцію плеча

Фото: ФК Епіцентр


ФК Епіцентр у Києві продовжує готуватися до весняної чемпіонату України в Першій лізі. Команда, яка розпочала перший етап підготовки першого лютого, нині активно працює над покращенням фізичних кондицій та злагодженнями дій на футбольному полі.

Повернувся до тренувань і голкіпер Сергій Чернобай, який востаннє захищав ворота Епіцентра ще 30 вересня в матчі проти Металіста. А потім перед грою в Волочиську, отримав травму, через яку вимушений був пропустити не один матч. Як нині себе почуває голкіпер кам’янчан, як проходить підготовка команди та, яка атмосфера панує в клубі – про це і поговорила клубна пресслужба з Сергієм Чернобаєм.

– Сергію, ти повернувся до тренувань після важкої травми. Вболівальників цікавить, що ж з тобою сталося та як довго триватиме процес реабілітації.

– Це була гра 12 туру в Волочиську. На передматчевій розминці з «Агробізнесом», під час ударів в одному за падінь у мене стався вивіх плечевого суглоба. Після обстеження лікарі сказали, що обов’язково потрібно робити операцію. Що, власне, згодом і зробили. Прооперували на початку листопада. Але процес реабілітації в мене ще не завершився. Потрібен ще деякий час, щоб я зміг тренуватися в загальній групі.

– Якщо брати у відсотках, то наскільки ти нині готовий, як себе почуваєш?

– Важко дати якусь оцінку. Але думаю, що десь на 70-80% готовий. Та є ще трохи часу, щоб до чемпіонату підійти на всі 100%. Тому буду старатися, щоб до початку матчів у групі «Чемпіонська» бути в найкращій формі.

– Попри травму та операцію ти, по суті, завжди був із командою. Які в тебе були відчуття, коли дивився за грою «Епіцентра» з трибун чи в трансляціях?  

– Я намагався завжди бути з командою. Не вдалося потрапити лише на крайній виїзний матч проти «Ниви» з Бузової. А дивитися зі сторони завжди важче, ніж бути на полі. Думаю, кожен футболіст, хто був у подібній ситуації, це підтвердить. Але в мене завжди була впевненість у команді. Хлопці демонстрували якісний футбол, а головне – результат.

– Команда тиждень тому зібралася в Києві. Відчув, що скучив за командою?

– Звісно! Скучив за командою та за тренувальним процесом. Тому з велечезним бажанням не тільки я, а й всі хлопці, приступили до тренувань.

– Важко даються перші дні після тривалої відпустки?

– Особисто для мене, саме перші дні даються легше. Це вже потім накопичується певна втома. Але це нормальне явище для на зборів. Для того, щоб потім у чемпіонаті почувати себе краще, саме зараз той час, щоб закласти якісний фундамент.

– Яка нині панує атмосфера в команді, враховуючи, що тренерський штаб ставить ставку на тих, кто грав восени, а завдання, як мінімум, вийти в плейоф?

– Атмосфера в колективі дуже позитивна, всі працюють на повну. Впевнений, що кожен розуміє, які перед нами стоять завдання та докладуть усих зусиль, щоб їх виконати.

– Стежиш за суперниками по групі «Чемпіонська»? Може вже маєш фаворитів?

– Звичайно, що переглядав матчі. Але когось зараз виокремити не можу. Всі демонструють якісний футбол, мають хороший підбір виконавців. Тому на кожного суперника ми будемо серйозно налаштовуватися. Нам потрібно перемагати.

– Попереду на команду очікують перші спаринги – 10 та 12 лютого. Прийнято говорити, що результат у таких матчах не головний. Але все таки, як думаєш, команда все одно гратиме на перемогу чи найголовніше відпрацювати те, що вимагає тренерський штаб?

– Звісно, можна говорити про те, що результати на зборах, то не головне. Але кожен спортсмен завжди прагне перемогти. Тому перемога в таких спарингах – це приємний бонус за пророблену роботу.


Є ймовірність, що навесні матчі будуть з глядачами. Наскільки для тебе це важливо? Тим паче, що Кам’янець-Подільський – це твоє рідне місто, але поки всі матчі були без вболівальників.

– Я завжди мріяв, щоб в моєму рідному місті була професійна команда. У нас багато людей люблять футбол, а при зустрічі – завжди цікавляться командою. Тому, сподіваюся, що навесні дозволять матчі проводити з вболівальниками. Ну, а ми докладемо максимум зусиль, щоб радувати вболівальників класним футболом та перемогами. Хочу подякувати усім захисникам та захисницям України, завдяки яким ми маємо можливість займатися улюбленою справою.

 

Офіційний м’яч ПФЛ
SELECT
Офіційний партнер Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24
Quick Power
Офіційний медіа-партнер Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24
UWN

 

Пресслужба ПФЛ

Актуальні новини

Новини ПФЛ

КУ-2024/25. Жеребкування першого попереднього етапу наживо

Із 12:45 на YouTube-каналі УАФ почнеться жеребкування Кубка України

Новини ПФЛ

Перехідний турнір до УПЛ: анонс матчів ½ фіналу

Сьогодні пройде два півфіналу Турніру чотирьох

Новини Другої Ліги

«Для нас Друга ліга - трамплін». Лазоренко про підготовку Локомотива

Вадим Лазоренко розповів про клубну стратегію та очікування від чемпіонату 2024/25

Новини Другої Ліги

Друга ліга 2023/2024: всі найкращі в усіх командах. Друга сімка

Аналізуємо найкращих у другому футбольному дивізіоні