Шищенко: впевнений, що новачки допоможуть Звягелю
02.03.2024

Сергій Шищенко про втрату Ндукве і оренду двох легіонерів - бразильця і конголезця

Фото: ПФК Звягель


Головний тренер Звягеля Сергій Шищенко розповів пресслужбі ПФЛ про підготовку своїх підопічних до весняної частини сезону у Другій лізі, а також оцінив обох легіонерів.

- Вважаю, що обидва збори нашої команди пройшли дуже продуктивно, - говорить Шищенко. Задоволений об’ємом виконаної роботи, ставленням гравців, а також рівнем суперників у спарингах. Останній підготовчий збір в Ужгороді підіб’є підсумки нашої роботи.

- Спаринги ви грали різними складами без замін. За яким принципом формували склад команди?

- Для мене було важливо перевірити готовність футболістів протягом 90 хвилин. Спочатку гравці грали по тайму, потім по 60 хвилин, а наступні матчі планували щоб футболісти грали без замін. Гравці мають виконати все навантаження, яке ми запланували. Відзначимо, що у нашої команди наразі хороший підбір виконавців. Шанс проявити себе отримали всі гравці, іноді змінювали позиції.

- Що можете сказати про новачків Венделла та Томандзотто?

- Задоволений грою легіонерів під час спарингів, але їм ще потрібен час для адаптації. Також присутній мовний бар’єр. Щасливий, що ці молоді футболісти гратимуть за нас. Впевнений, що вони підсилять Звягель. Все залежить від них, а ми їм допоможемо.

Венделл – типовий нападник, а Томандзотто грає у центрі поля. Томандзотто чудово бачить поле, швидко ухвалює рішення. Венделл гарно працює у штрафній.

- Восени Звягель кожного туру страждав через відсутність кількох ключових гравців. Як зараз ситуація зі здоров’ям футболістів?

На жаль, Богдан Оринчак випав на тривалий термін. Він потребує оперативного втручання і поки не можу сказати, коли Богдан повернеться на поле. Власюк отримав мікротравму, але на останньому зборі має вже працювати у загальній групі. Також приблизно через тиждень повернутися Гук.

- Денис Ндукве вже дебютував за Полісся. Чи бачите ви Ващишина у якості заміни Ндукве?

- Денис дуже допоміг нашій команді у першій частині сезону. Від нього дуже багато залежало у грі нашого колективу в атаці. Безумовно, для нас це суттєва втрата, але щасливий, що Ндукве зараз гратиме в УПЛ. Бажаю йому забити якомога більше за Полісся. Щодо Ващишина, то він поки що відновлюється від операції. До загальної групи він повернеться тільки в середині квітня. Це хороший футболіст, який ще нам допоможе.

- Повідомлялося, що перші офіційні матчі команда може провести на Спартак-Арені у Житомирі?

- Дійсно, проти Кременя-2 гратимемо на цій арені, адже не хочемо зіпсувати наше поле в Звягелі. Будемо грати на штучному покритті, а далі побачимо.

Пресслужба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Мизюк: рівень Першої ліги минулого сезону був високим

Футболіст захисту львівських Карпат Олександр Мизюк поділився враженнями від минулого сезону

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сезон 2023/24. Успіхи бомбардирів

Батальський та Палагнюк змінили рейтинг найкращих бомбардирів в історії Першої ліги

Новини Першої Ліги

Найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

До вашої уваги найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці