Цимбал: навіть Перша ліга для ЮКСА - не стеля
07.03.2024

Микола Цимбал про другу частину зборів

Фото: ФК ЮКСА


Головний тренер друголігового ФК  ЮКСА Микола Цимбал підбив підсумки перших двох етапів зимово-весняних навчально-тренувальних зборів «хрестоносців», а також розповів про комплектацію команди.

-  В якому стані команда вийшла у лютому з відпустки? Наскільки кондиції гравців покращилися за цей місяць?

 - З відпустки хлопці вийшли у задовільному стані, тому що тренерський штаб надавав їм індивідуальну роботу – таку, яка допомагала їм тримати свої м'язи в тонусі і вийти з відпустки, скучивши за футболом. Я задоволений тим станом, у якому команда вийшла з відпустки.

- Як пройшли перші два збори? Чи задоволені грою підопічних у спарингах?

 - Так, у нас було багато спарингів, у кожному ми переслідували свою мету. В кожній грі були свої задачі. Кожну ретельно розбирали, завдячуючи чудовим інструментам, з якими, завдяки керівництву клуба, ми маємо змогу працювати. Передусім це Hudl камера, яка надає нам повну картину гри. Кожну гру ми аналізували, проводили теоретичні заняття, показували хлопцям, що в нас виходило, що ні... Хлопці прислухаються і з кожною грою покращують те, що ми від них вимагаємо.

- Чи задоволені підбором суперників на контрольні матчі?

-  Так, звичайно. У нас були представники різних ліг у суперниках. У тому числі аматорські колективи, яких я б прирівняв за ігровими якостями до клубів Другої ліги. Також ми грали з клубами Першої ліги, Прем'єр-ліги. Я цілком задоволений якістю спаринг-партнерів.

-  На скільки відсотків можете оцінити готовність команди до першого офіційного матчу в 2024 році?

-  Я вважаю, що зараз на відсотків 70 команда готова. У нас ще є третій збір, який допоможе добрати ті відсотки, які дозволять нам в оптимальній формі вийти на весняну частину чемпіонату Другої ліги.

-  Чи задоволені комплектацією команди? Можливо, планується підписання нових гравців?

-  Так, звичайно, ми точково добирали гравців. Я проти запрошення футболістів на перегляд, тому що це все суб'єктивно. Перш ніж запросити до команди футболіста, ми багато про них дізнавались, аналізували. Якщо брати наших досвідчених гравців, Селіна та Есеолу, то тут навіть питань не повинно виникати. За своїми професійними якостями це гравці вищі за клас Другої ліги, де ми зараз граємо. Також Андрій Кіреєв – молодий гравець із хорошою школою, хорошою базою. З ним працювати дуже легко, він прислуховується до наших вимог і в іграх це демонструє.

На третьому зборі до нас доєднається один із лідерів команди – Матеус. Він проходив відновлення у Бразилії під якісним спостереженням тренера з фізпідготовки, з яким у нас є комунікація. Ми повністю довіряємо Матеусу і нашим бразильським партнерам. Він має приїхати на третій збір на 100% готовим – так, як у нас зараз готова уся команда, і він без проблем увільється до загальної групи. Що стосується тактичних моментів, то він розумний футболіст, ми швидко нагадаємо йому наші принципи, а він їх виконуватиме на футбольному полі. Крім того, на уболівальників ФК ЮКСА очікує трансферний сюрприз від нас. Дочекайтесь повідомлень у наших офіційних джерелах.

-  Що можете розповісти про Марадону та Фого – двох бразильців, які знаходяться у таборі «хрестоносців» на перегляді?

-  Це молоді гравці, які мають свої сильні та слабкі сторони. Вони більш на перспективу, але не виключено, що з одним із цих гравців буде підписано контракт вже найближчим часом.

-  Розкажіть про стан травмованого Олександра Колочавіна. Як проходить його відновлення?

-  Це найбільш прикрий епізод, який з нами трапився на зборах. Сашко набрав дуже хорошу форму і демонстрував дуже хороший футбол, виконував вимоги тренерського штабу. Ми на нього дуже розраховували, але сталася біда: він порвав хрестоподібні зв'язки. Дуже хочу відмітити керівництво нашого клубу, яке швидко зреагувало на його травму. Олександр був прооперований у найкращих хірургів України і вже проходить відновлення. Сашко є членом нашої команди, ми на нього розраховуємо у майбутньому.

- Наскільки важко було прощатися з гравцями, які покинули команду в грудні?

-  Кожне прощання – неприємне явище, але в професіональному футболі це нормальна практика. Ми з хлопцями потиснули руки, подивилися один одному в очі і з кожним гравцем попрощалися, бажаючи один одному успіхів у подальшій кар'єрі.

-  Чи поставлене перед командою завдання підвищитись у класі, враховуючи позицію у турнірній таблиці та підписання таких досвідчених гравців як Селін та Есеола?

-  Я вважаю, що в клуба ЮКСА є вся необхідна інфраструктура для того, щоб рухатись далі. Найголовніше, що Перша ліга не є стелею для ФК ЮКСА. Перспектива у цього проєкту значно вища.

 

Пресслужба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Мизюк: рівень Першої ліги минулого сезону був високим

Футболіст захисту львівських Карпат Олександр Мизюк поділився враженнями від минулого сезону

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сезон 2023/24. Успіхи бомбардирів

Батальський та Палагнюк змінили рейтинг найкращих бомбардирів в історії Першої ліги

Новини Першої Ліги

Найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

До вашої уваги найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці