Дозаявка ПФЛ: Дружба отримала чотирьох новачків
06.03.2024

Пресслужба ПФЛ оглядає трансферну кампанію під час зимового антракту 2023/24. На черзі - Дружба (Мирівка).

Фото: ПФК Дружба

Серед дебютантів Другої ліги - мирівська Дружба з Київщини. Ця команда, яка базується в Кагарлику Обухівського району, виграла чемпіонат і Кубок України серед аматорів, а також усі можливі турніри в рідній області. Тепер, ведучи боротьбу за медалі в дебютному сезоні в ПФЛ, вона представила своїх весняних новачків.

 

24-річний півзахисник Олег Вакуленко (№70) має за плечима академію Шахтаря, грав також за юнацькі склади Арсеналу-Київ і ФК Маріуполь. У змаганнях ПФЛ проявив себе в складі Кристалу (Херсон), Таврія (Сімферополь) і Діназу (Вишгород). Поточний сезон починав у клубі Лівий берег (Київ), у 11 матчах Першої ліги відзначившись двома гольовими передачами.

 
31-річний оборонець Олексій Зозуля (№24) є вихованцем Динамо з великим стажем виступів у професіональних змаганнях. Викликався в молодіжну збірну України. Грав за Металург-2 (Запоріжжя), ФК Карлівка, ФК Полтава, ФК Львів, Колос (Ковалівка) та Вікторію (Суми). Восени в складі своєї попередньої команди провів 10 матчів у Першій лізі.
 
22-річний нападник Данило Колесник (№9) займався в Арсеналі-Київ, пройшов юнацькі склади Ворскли (Полтава) та Колоса (Ковалівка). У змаганнях ПФЛ грав за ВПК-Агро (Вишневе). Останній клуб - ФК Минай. Восени за закарпатців зіграв один матч у Прем'єр-Лізі.
 
28-річний захисник Сергій Палюх (№3) з юних літ подавав надії в складі Дніпра та грав за легендарний клуб серед професіоналів і навіть аматорів. У змаганнях ПФЛ грав за Агробізнес (Волочиськ), ВПК-Агро (Вишневе) та Металург (Запоріжжя). У складі запоріжців восени зіграв 13 матчів у Першій лізі, відзначився одним голом.
 
Окремо відзначимо два важливих повернення. Після тяжкої травми знову в заявку потрапив півзахисник Артем Недоля, а вінгер Роман Мачуленко повернувся після нетривалих виступів за аматорський Денгофф (Денихівка). Обидва свого часу зробили великий вклад у тріумфальні виступи Дружби на любительському рівні.
 
Пресслужба ПФЛ
Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Мизюк: рівень Першої ліги минулого сезону був високим

Футболіст захисту львівських Карпат Олександр Мизюк поділився враженнями від минулого сезону

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сезон 2023/24. Успіхи бомбардирів

Батальський та Палагнюк змінили рейтинг найкращих бомбардирів в історії Першої ліги

Новини Першої Ліги

Найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

До вашої уваги найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці