Боротьба за п'єдестал, молоді тренери і гонка бомбардирів: у п'ятницю відновлюються змагання ПФЛ
21.03.2024

Наші очікування від весняних матчів у Першій та Другій лігах

Фото: ФК Карпати


Кого побачимо в УПЛ?

Гаряче буде навесні. На стовпчик термометра навіть не дивіться. Вся увага - перегонам у Чемпіонській групі. Десять турів, що відведені командам на цьому етапі, гарантовано будуть запеклими. На кону - перепустки в Прем'єр-лігу. Так, "Карпати" з "Інгульцем" випереджають конкурентів за очками, але хто сказав, що боротьба закінчена? Навпаки, все тільки починається. Хто ті щасливчики? Кому місце в еліті?

Чого чекати від тренерської молоді?

Роман Локтіонов і Антон Гай. Ці молоді, проте дуже перспективні фахівці, з нетерпінням чекають на рестарт сезону. 37-річний Локтіонов, відомий за роботою в "Кремені", взимку очолив "Кудрівку-Ниву". Для нього це новий виклик. 38-річний Гай, рідний брат Олексія, колишнього півзахисника "Шахтаря", взагалі готується до тренерської прем'єри. Після революційних змін у "Металурзі" - він головний. Нехай і з приставкою "в.о.". Інша річ - чого чекати від дебютантів?

Чи продовжить "стріляти" Хома?

Безумовне відкриття осені - Андрій Хома з "Прикарпаття". 22-річний форвард творив справжні дива, забивав один м'яч за іншим, тягнучи за вуха свою команду в Чемпіонську групу. З 12 голами талановитий стрілець став найкращим серед бомбардирів усієї Першої ліги, випередивши нападників з "Полтави", "Лівого Берегу", "Інгульця", "Карпат"... Та чи продовжить стріляти Хома навесні? Цим питанням, схоже, задаються не тільки в Івано-Франківську.

Андрій Хома. №9. Фото: ФК Прикарпаття


З дебютантів - у чемпіони?

Золоту корону Другої ліги готові приміряти одразу кілька колективів. Великі амбіції - у дебютантів. "Звягель" лідирує і не бажає поступатися першою сходинкою конкурентам. ЮКСА з "Дружбою" іншої думки і, сумнівів немає, до останнього битимуться за чемпіонство. Щоб повторити торічне досягнення бузовської "Ниви", котра в своєму першому сезоні завоювала золоті нагороди Другої ліги.

В очікуванні першої вікторії "Кременя-2"

Шкода трохи кременчуцьку юнь. Хлопцям Ярослава Здирка, безумовно, не вистачає досвіду виступів на такому рівні, але ми бачимо, що вони намагаються грати на максимумі кожен матч. Є гра - немає лише результату. 32 матчі поспіль не виграє "Кремінь-2". Ще від початку минулого сезону, коли в рамках 2-го туру в рідних стінах розгромили "Рубікон" (3:0). У нинішньому чемпіонаті справи геть погані - лише одна нічия у 17 іграх. Попереду - 11 турів. Можливість для виправлення ситуації є. Чекаємо на першу вікторію.

Загорулько замість Ндукве?

Що не кажіть, а Друга ліга багато втратила з "переїздом" Дениса Ндукве до УПЛ. Вельми обдарований форвард "Звягеля", що виграв осінні стрілецькі перегони з 15-ма голами, тепер вирішує турнірні завдання з "Поліссям" в УПЛ. А це означає тільки одне: Артур Загорулько, в активі якого на один гол менше, має всі шанси обійти Ндукве. Шлях до бомбардирського Олімпу для граючого президента "Ниви" відкритий.

Фото: ФК Нива В


Повернення вболівальників

Більш як два роки з початку вторгнення росії на нашу землю були сумніви не тільки щодо уболівальників на стадіонах, але й в цілому щодо проведення чемпіонату. Однак, з цієї весни спочатку обмежено повернули фанатів на трибуни клуби УПЛ. А з поверненням змагань ПФЛ, і наші клуби почали займатися цим питанням. Йдеться про обов'язкове отримання дозволів у місцевої влади. "Орієнтовно 14-15 команд допускатимуть глядачів на трибуні, - говорить президент ПФЛ Олександр Каденко. - Це включно Перша та Друга ліга. У решти клубів немає відповідної інфраструктури для того, щоб забезпечити укриття під час повітряної тривоги".

І це чудова новина. Погодьтеся, з уболівальниками на трибунах і азарт на полі інший!

 

Офіційний м’яч ПФЛ
SELECT
Офіційний партнер Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24
Quick Power
Офіційний медіа-партнер Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24
UWN

 

Пресслужба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Петро Луців: заслужено перемогли Минай

Герой восьмого туру у Першій лізі - півзахисник Металіста Петро Луців

Новини Другої Ліги

Друга ліга. Історична дуель батька і сина, переможна хода Руху-2 та Гірника-Спорт.

Найцікавіші події чергового туру Другої ліги

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Восьмий тур. Найяскравіші голи (відео)

До вашої уваги ТОП-5 голів восьмого туру груп «А» та «Б» Першої ліги ПФЛ сезону 2024/25

Новини ПФЛ

"Україна футбольна" з Миколою Цимбалом (посилання на етер)

Розповідаємо про все найцікавіше у восьмому турі Першої ліги і сьомому - Другої