Слотюк: Лівий Берег задоволений результатом першого матчу весни
29.03.2024

Захисник Лівого Берега Арсен Слотюк розповів клубній пресслужбі про про очікування від матчу проти колишньої команди

Фото: ФК Лівий Берег


Лівий Берег проведе свій перший офіційний матч у новому році на рідній арені. Підопічні Віталія Первака прийматимуть Агробізнес у рамках другого туру чемпіонської групи. Захисник Слотюк і півзахисники брати Когути провели частину кар`єри саме в цьому клубі.

Напередодні матчу пресслужба Лівого Берега поспілкувалася з захисником команди Арсеном Слотюком, для якого цей матч матиме неабияке значення. Гравець значну частину кар’єри провів саме у складі Агробізнесу.

– Арсене, минулого тижня весняна частина сезону стартувала для нас розгромною перемогою над Кудрівкою-Нивою. Наскільки задоволені результатом?

– Звісно, задоволені. Дуже важливо було стартувати з такої перемоги і ми цього досягли. Перемогли, але вже рухаємося далі. Попереду ще дев’ять матчів, будемо намагатися перемогти в кожному з них.

У нас вже була теорія, ми розібрали з тренерами помилки, розібрали хороші моменти. Щось вдавалося, щось – ні, але найголовніше, що ми перемогли та здобули потрібний результат.

– Перший тур для перших трьох місць турнірної таблиці пройшов стабільно – ми, Карпати та Інгулець здобули по три очки. Боротьба за перші два прохідних місця до УПЛ залежить лише від нас самих?

– Все тільки починається, ще дев’ять матчів, дуже багато очок розігрується, багато матчів між конкурентами. Ми добре стартували, але далі – більше, будемо рухатися вперед до перемог і позитивних емоцій для наших уболівальників.

– Чи слідкуєте ви за якимись суперниками по групі особливо?

– Ні, ми слідкуємо за всіма суперниками. Нам всі цікаві, ми переглядаємо огляди матчів, немає такого, що хтось цікавий, а хтось – ні.

– Низці клубів першої ліги дозволили прийняти невелику кількість вболівальників у себе на стадіонах, наш клуб ще в процесі. Наскільки чекаєте присутності вболівальників на трибунах і яку роль для вас відіграє 12-й гравець?

– Це дуже важливо – грати при вболівальниках. У нас прекрасний стадіон, і дуже чекаємо, щоб люди приходили та вболівали за нас. Це два різні види спорту –  футбол з глядачами, і без. Нам потрібні емоції, драйв, і ми хочемо отримувати кайф і дарувати його глядачам на трибунах.

– Вже у п’ятницю ви гратиме вдома проти Агробізнесу. Ще під час зимових зборів ти наголошував, що найбільше чекаєш протистояння саме з цією командою, оскільки провів там досить великий проміжок своєї кар`єри. На цю гру особлива підготовка та концентрація?

– Так, чекаємо на цю гру, буду радий зіграти проти колишнього клубу. Ми на будь-який клуб налаштовуємося з самовіддачею і бажаємо перемогти – чи то Агробізнес, чи будь-який інший клуб.

– П’ять років ти провів в Агробізнесі, які думки та спогади випливають, коли йдеться про цей клуб?

– Хороший був час, теплі спогади, теплі думки про клуб. Були позитивні, хороші сезони, були і менш вдалі сезони, але це був гарний час. Найголовніше, що клуб дав за цей час, – це декілька людей, які стали рідними та близькими друзями. Це найважливіше, що я здобув там. Так, це був перший професіональний клуб і старт для професійної кар’єри.

– З ким підтримуєш контакт із тих часів?

– Андрій Кухарук грає в Вересі – це мій кум, стали близькими людьми. Тарас Пліс завершив кар’єру, один із найближчих друзів і людей у житті. Тому передаю їм вітання та їх двох відзначу.

– Нещодавно в спарингу проти ЮКСА зустрілася четвірка колишніх гравців Агробізнеса – ти, Ваня та Коля Когути та Артур Думанюк. Про що говорили перед грою?

– Так, були раді бачити Артура, я з ним взагалі з першого дня заснування Агробізнесу. Ми провели там майже шість років і тому приємно було зустрітися, посміятися, згадати теплі моменти. Побажали один одному успіхів, обнялися.

Фото: ФК Лівий Берег


– З того зіркового складу залишився, напевно, лише тренерсько-адміністративний склад на чолі з Олександром Чижевським?

– Так, тренери, адміністратори та керівництво залишилися, а футболісти абсолютно нові. Із кимось ми раніше грали, більшість грає в інших клубах, багато в клубах Прем’єр-ліги. Хлопці молодці, успіхів їм і всього найкращого.

– Агробізнес і «золотий матч» виграв у Дніпра-1, і обіграв Шахтар у Кубку, і ледь не пробився до УПЛ в 2020 році. У чому секрет успіху клубу з маленького містечка Волочиськ?

– Перший рік ми виграли чемпіонат аматорів і переграли Металіст у фіналі на НСК Олімпійський у межах Чемпіонату аматорів. Потім був успішний сезон у Другій лізі і фінал на Олімпійському з Дніпром-1, в якому ми теж перемогли.

Я ці два роки відзначив би по-особливому, тоді був колектив простих хлопців, які розпочинали свій шлях у футболі. Тоді ми були єдині, всі разом, то була запорука успіху. Був переможний чвертьфінал у Кубку з Шахтарем, був програний півфінал із Динамо, але у рідному для мене Тернополі. Було більш як 10 тисяч людей на стадіоні, і це був кайф – зіграти в рідному місті з такою командою. Агробізнес – самобутня команда, яка славилася своїм характером, єдністю, стосунками між тренерами, футболістами, керівництвом.

– У чому, на вашу думку, сила нинішнього Агробізнеса?

– Там багато футболістів, які не грали на такому рівні, тому для них це щось нове. Їм дали шанс і вони його використовують, десь старші футболісти їм допомагають. Там хороший колектив і вони рухаються крок за кроком до своєї мети.

– Хто з нинішніх гравців лідер Агробізнеса?

– Я думаю, Андрій Попович – воротар, капітан. Ми з ним грали в ЛНЗ, я з ним знайомий, він гарний воротар і людина, найдосвідченіший в команд наразі. Також там грає Роман Толочко, ми також грали в Черкасах, йому вітання. Зустрінемося на футбольних полях.

– Не дзвонили зараз Чижевському чи комусь із адміністративного складу перед грою?

– Ні, з тренерами не спілкуюся, зі складу не зідзвонювався ні з ким. Але нещодавно мав розмову з адміністратором команди. Володимир Олександрович Дузь – це людина, з якою я спілкуюся з тих часів, йому вітання передаю.

– За рахунок чого зможете здобути перемогу над Агробізнесом?

– За рахунок нашої сили, колективу, гри, яку показуємо на футбольному полі.

 

Офіційний м’яч ПФЛ
SELECT
Офіційний партнер Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24
Quick Power
Офіційний медіа-партнер Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24
UWN

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами fclb.com.ua

Актуальні новини

Новини Другої Ліги

Кагарлик у центрі уваги. MATCHDAY! Анонс матчів 26-го туру Другої ліги

Анонс матчів чергового туру сезону 2023/24 у Другій лізі.

Новини Першої Ліги

MATCHDAY! Перша ліга. Другий етап. Шостий тур. Анонс матчів суботи

Сьогодні пройде п'ять матчів Першої ліги

Новини Першої Ліги

Автор першого покеру в сезоні: для мене всі голи цінні, приємні та важливі

ПФЛ спільно зі SportArena називають героя чергового туру в Першій лізі - це форвард Буковини Василь Палагнюк

Новини Першої Ліги

MATCHDAY! Перша ліга. Другий етап. Шостий тур. Старт у п'ятницю в Ужгороді

Сьогодні починається друге коло другого етапу змагань