MATCHDAY! Друга ліга. 21-й тур. Анонс матчів неділі
31.03.2024

Сьогодні пройде три матчі

Фото: ФК Карпати


Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на перегляд матчів у YouTube! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

Неділя, 31 березня 2024 року

Реал Фарма (Одеса) ‒ Карпати-2 (Львів)

12:00. м. Одеса, стадіон  «Іван».

Арбітр: Максим Поліщук (Кривий Ріг).

Дискваліфіковані: немає – Гайдучок Віталій, Дебич Василь, Савчин Володимир

Карпати-2 розпочнуть офіційний календар 2024 року не в оптимальному складі – відразу троє дискваліфікованих, але є в резервного складу першолігового гранда свої новачки (включаючи дозаявлених гравців із закордонних чемпіонатів). У першому колі підопічні Гнатіва виграли з мінімальною перевагою, проте автор переможного голу в тому матчі – ветеран Кожанов – завершив свої активні виступи за Карпати.

Реал Фарма ж стартувала з матчу проти одного з фаворитів сезону, і піднесла немалу сенсацію. Вольова нічия 1:1 з ЮКСА мала такий вплив на турнірне положення, що створила в дивізіоні одноосібного лідера (ПФК Звягель раніше розділяв 1-2 місця за очками з тарасівцями).

Втім, із середини листопада одесити не знаю перемог (нічия з ЮКСА та мінімальна поразка від Чайки пізньої осені). Якщо львів’яни борються за стратегічно важливі три очка, щоб претендувати аж до п’ятого місця, то Реал Фарма буде старатися, щоб покинути передостаннє місце. За ідеальних обставин можна зробити відразу 3-4 кроки вгору в таблиці.

Історія протистоянь: 1: +0=0–1; 1:2 (–1)

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

Карпати-2 (Львів) - Реал Фарма (Одеса) - 2:1 (1:0)

Голи: 1:0 - Фетько, 26; 1:1 - Барсуков, 56; 2:1 - Кожанов, 71


Кремінь-2 (Кременчук) – Дружба (Мирівка)

13:00. м. Кременчук, стадіон Кремінь-Арена ім. О. М. Бабаєва.

Арбітр: Андрій Воєвода (Дніпро).

Напрочуд різні суперники зіграють у Кременчуку. Кремінь-2 – це аутсайдер із наймолодшим складом, який не може виграти 34 матчі (+0=3-31; 12:90) від 10 вересня 2022 року. Від передостаннього місця підопічні Здирка відстають аж на 14 очок, тож можуть залишок сезону присвятити награванню оновленого складу, адже Кремінь-2 виконує своє призначення й за ці кілька років підготував низку гравців для вищого змагального рівня.

Дружба, навпаки, в дебютному сезоні в Другій лізі та ПФЛ загалом має амбіції поборотися за медалі, а то й за пряме безпосереднє підвищення в класі. Після перемоги 3:1 над Локомотивом і осічки конкурентів в Одесі підопічні Чирикала скоротили відставання від ЮКСА всього до трьох очок. При цьому «хрестоносці» свої три очки отримають в якості технічної перемоги над Металургом-2, який знявся з турніру. А от мирівчанам доведеться всерйоз поборотися за очки в виїзді на Полтавщину та грі на штучному полі (щоправда, Дружба мала нагоду підготуватися до синтетики, адже приймала Локомотив на стадіоні «Лівий берег» із сучасним ненатуральним газоном).

У першому колі Дружба переграла другу команду Кременя – 2:0. Наразі команда підходить в гарному настрої після другої поспіль перемоги в 3-матчевій безпрограшній серії, до того ж, головний тренер команди Чирикал здобув визнання Всеукраїнського об’єднання тренерів з футболу як найкращий тренер 20-го туру, а Бандурін отримав титул автора найкрасивішого голу від інформ-партнера ПФЛ сайту Sport Arena. До слова, цей півзахисник забивав і Кременю-2 в першому колі.

Історія протистоянь: 1: +0=0–1; 0:2 (–2)

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

Дружба (Мирівка) - Кремінь-2 (Кременчук) - 2:0 (2:0)

Голи: 1:0 - Сторчоус, 28; 2:0 - Бандурін, 35


Локомотив (Київ) ‒ ФК Кудрівка

14:00. м. Київ. Стадіон НТК ім. В. Баннікова.

Арбітр: Тарас Козак (Львів).

Другий поспіль матч у столиці зіграє незламний Локомотив. Клуб, чию інфраструктуру, яка слугувала дорослим і діточкам, пошкодили нелюди-окупанти, на НТК імені Віктора Баннікова прийме оновлену команду із Чернігівщини – ФК Кудрівка. У першому колі на Чернігівщині підопічні тоді ще Даценка виграли – 3:0. Хоча команда серйозно оновилася, двоє з трьох тодішніх голеадорів у складі, та й загалом цікаво буде глянути на дебют нового головного тренера Баранова.

Стосовно «залізничників», то вони на старті весняної частини сезону грали на виїзді з Дружбою. Незважаючи на гідне протистояння та кілька створених моментів у гостей, виграли саме господарі – 3:1. Наразі дев’яте місце посідає ФК Кудрівка й має нагоду поборотися за підйом у горішню частину таблиці, а Локомотив відстає від неї на 9 очок, але також має нагоду зробити кілька кроків вперед – і взяти реванш за осінній результат, ясна річ.

Історія протистоянь: 1: +0=0–1; 0:3 (–3)

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

ФК Кудрівка - Локомотив (Київ) - 3:0 (2:0)

Голи: 1:0 - Волошин, 10; 2:0 - Щедраков, 20; 3:0 - Гармаш, 90+4

* * *

Матч ЮКСА – Металург-2 – +:– завершиться технічною перемогою господарів через зняття резервної команди запоріжців.

Нива (Вінниця) пропускає тур через зняття з турніру Васту, а Рух-2 – через непарну кількість учасників.

 

Прес-служба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Мизюк: рівень Першої ліги минулого сезону був високим

Футболіст захисту львівських Карпат Олександр Мизюк поділився враженнями від минулого сезону

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сезон 2023/24. Успіхи бомбардирів

Батальський та Палагнюк змінили рейтинг найкращих бомбардирів в історії Першої ліги

Новини Першої Ліги

Найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

До вашої уваги найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці