Гуськов: Чайка має потенціал і жагу до перемоги
04.04.2024

ПФЛ разом із Sport Arena називають героя чергового туру в Другій лізі

Фото: СК Чайка


Черговий тур дав нам перший великий матч у 2024 році: Чайка приймала лідера, і ПФК Звягель вперше після семи (!!!) перемог поспіль втратив очки. Незважаючи на зіркове поповнення з легіонерів і досвідчених українців. Герой 21 туру у Другій лізі Олександр Гуськов прокоментував в інтерв’ю пресслужбі ПФЛ нічию Чайки у матчі з лідером, а також наголосив на важливості демонструвати якісний футбол. Він забив у ворота гостей із Житомирщини та винятково ефективно відіграв на незвичній для колишнього вінгера позиції флангового захисника атакувального плану (латераля, як сказали б раніше, вінгбека – як визначають спеціалісти тепер).

– Звичайно, визнання героєм туру приємне, – говорить Олександр. –  Воно мотивує розвиватися, відточувати свою майстерність та футбольні навички.

– Пропуск минулого туру пішов на користь команді? Мали більше часу якісно підготуватися до старту другої частини сезону…

– Насправді дуже хотілося повернутися вже у професіональні змагання. Навіть якби у попередньому турі у Чайки була гра, впевнений, ми б достойно протистояли супернику.  Проте й пропуск – це можливість ще краще підготуватися та вивчити майбутнього суперника.

– Перша офіційна гра у вас була проти лідера. На чому акцентував акцент тренерський штаб та чи все вдалося?

– На кожному тренуванні ми відточуємо наші навички, робимо акцент на тактичній обороні та якісних переходах до контратак. Чи все вдалося? Складно сказати, адже напередодні матчу ми всі були заряджені на перемогу. Але, на жаль, не все склалося так, як би і футболістам, і тренерам хотілося.

Фото: ФК Звягель


– Від Звягеля очікували більшого чи суперник зіграв у міру своїх можливостей?

– Ми очікували, як завжди, напруженої гри від достойного суперника. Знаємо, що Звягель не дарма очолює турнірну таблицю.

– Напевно, протистояння з сильними легіонерами дає можливість прогресувати і вам? Наскільки вражені залишилися їхнім рівнем?

– Не можу сказати, що гра легіонерів мене вразила. Можливо, новачки ще просто не до кінця адаптуватися у новій команді. Але час покаже, адже потенціал у них точно є.

– На 23-й хвилині ви стартували на пас Семенця з глибини, вирвалися на воротаря й правою пробили низом у дальній кут. Наскільки цей гол важливий особисто для вас?

– Радий відкрити нове коло змагань ПФЛ для нашої команди своїм голом. Звичайно, важливо і потрібно забивати першими. Але ще важливіше – це одразу не пропустити у відповідь, як, на жаль, відбулося у нашої команди.

– На чому акцентував увагу тренерський штаб у перерві, адже перший тайм завершився за нічийного результату?

– Перший тайм видався нервовим та напруженим. Тому в роздягальні говорили про те, як важливо вийти по перерві на поле спокійними, аби мати змогу тримати м’яч під контролем і створювати тиск на суперника.

– Наприкінці зустрічі вашій команді ще й довелося відігруватися. Напевно, такі матчі закаляють характер і демонструють на що здатний колектив?

– Такі матчі показують, що не варто недооцінювати суперника. Попри лідерські позиції Звягеля у турнірній таблиці, перша гра завершилася нашою перемогою. А от друга – на жаль, лише нічиєю. Проте такі ігри вкотре демонструють, над чим команді варто працювати та які слабкі місця у нас є.

– На 79-й хвилині з вашою допомогою команда зрівняла рахунок. Пригадайте епізод з голом Дубілея. Вірилося, що захисник проб’ п’ятою?

– Не можу пригадати в деталях, адже я знаходився поблизу, проте не впритул до епізоду.  Щодо голу – радий, що він відбувся. Саме завдяки цьому влучанню ми й отримали нічийний результат.

– На вашу думку, нічия – закономірний результат чи хотілося більшого?

– На мою, знову-таки, суб’єктивну думку, Чайка повинна була перемагати.  Наша команда має потенціал і жагу до перемоги. Вірю, що наші звитяги попереду. Зокрема, нам точно потрібна перемога у прийдешньому матчі із Дружбою.

– Чайка за міжсезоння стала сильнішою чи дещо навіть втратила у своєму потенціалі?

– Кілька футболістів залишило команду, але і новачки приєдналися.  Гадаю, вони вже пройшли основний період адаптації у команді, проте, самі розумієте, зіграність напрацьовується із тренування до тренування, від гри до гри. Тому все покажуть наступні матчі та результати.

– У команди є амбіції поборотися за топ-3 чи таке завдання не стоїть?

– Звісно, і тренерському штабу, і самим футболістам Чайки хочеться потрапити до топ-3. Саме тому завдання на кожну гру – перемога. Окрім перемоги, хочеться ще й демонструвати красивий футбол, в який приємно грати і яким можуть насолоджуватися наші глядачі. Користуючись нагодою, хочу подякувати усім, хто підтримує наш клуб та вірить у команду. Окрема величезна вдячність і шана Збройним Силам, завдяки мужності яких ми маємо змогу жити і грати у футбол!

БЛІЦ

  •  Народився у невеликому містечку Знам’янка Друга на Кіровоградщині
  •  Свою професійну кар’єру починав у олександрійському Аметисті, далі була школа тоді ще ПФК Олександрія
  •  Моїм першим тренером ще у міській футбольній школі був Сергій Віталійович Гринкевич
  •  У Європі вболіваю за Манчестер Сіті в АПЛ, а в Ла Лізі моїм фаворитом є Реал Мадрид.
  • Подобається гра нападника мадридського Реала Вінісіуса Жуніора. І звісно ж, свого часу слідкував за кар’єрою Кріштіану Роналду
  • Ціль у футболі? Якщо загалом – досягати найвищих результатів разом із командою. Якщо більш конкретно – у кожному наступному матчі грати ще краще, ніж у попередньому. Постійне вдосконалення та саморозвиток як футболіста, так і особистості.

Пресслужба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Мизюк: рівень Першої ліги минулого сезону був високим

Футболіст захисту львівських Карпат Олександр Мизюк поділився враженнями від минулого сезону

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сезон 2023/24. Успіхи бомбардирів

Батальський та Палагнюк змінили рейтинг найкращих бомбардирів в історії Першої ліги

Новини Першої Ліги

Найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

До вашої уваги найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці