Векленко: чемпіонат у Першій лізі особливий
05.04.2024

Новачок тернопільської Ниви Артем Векленко поговорив із клубною пресслужбою

Фото: Нива Т


Новачок Ниви Артем Векленко поділився своїми першими враженнями від клубу, міста та очікуваннями від другої частини сезону.

- Артеме, розкажи трішки про свій період перебування в школі «гірників»

- У Шахтарі все було дуже добре, на високому професіональному рівні. Я перебував там вісім років, пройшов академію, це рідний клуб для мене, можу з радістю та впевненістю сказати, що це був чудовий час. Шахтар дав мені все для здобуття навиків та їхнього розвитку. Я дуже вдячний донецькому клубу, але треба дивитися вперед та рухатися далі. Хочеться ставати ще кращим і зараз для мене почався новий етап в карʼєрі.

- Ти в команді перебуваєш ще не так довго, які в тебе враження від колективу, можливо з кимось вдалось потоваришувати з команди?

- Колектив дуже приємний, мені все подобається. Так склалося, що мені не довелося довго адаптовуватися, тому все складається якнайкраще.

- Які твої перші враження від Тернополя, чи доводилося тут раніше бути?

- Звісно, раніше приїжджав до Тернопіля, але це було ненадовго. Зараз я вже тут достатньо довгий період, встиг адаптуватися, мені тут подобається. Із перших днів почав комфортно себе тут почувати. Тернопіль - невеличке та затишне місто.

 - Чи цікавився ти раніше змаганнями Першої ліги, який на твою думку тут рівень конкуренції?

- Насправді не особо цікавився, декілька раз доводилось спостерігати за матчами в Першій лізі. Але зараз, коли починаю тут освоюватися, можу сказати, що рівень команд тут достатньо хороший та рівний, що додає особливості цьому чемпіонату.

- Що тобі було відомо саме про Ниву до того як сюди приєднався?

- Мені розповідали, що Нива - клуб з довгою історією. Команда, що виступала буквально на всіх рівнях. Зустрічалася та показувала хороші результати свого часу у матчах з Шахтарем, київським Динамо. З першої ж своєї гри я зрозумів, що люди в Тернополі люблять футбол, підтримують рідну команду і це додає додаткової мотивації показувати результат. Сподіваюсь, мені вдасться відчути атмосферу, коли кожен охочий зможе потрапити на стадіон без обмежень у відвідуванні.

- Одразу після підписання контракту із Нивою ти дебютував в матчі з Діназом. Наскільки важко ще було порозумітися з товаришами по команді?

- На все потрібен час. Звісно, зараз важко, але можу сказати, що на тренуваннях з кожним днем ми з командою все краще і краще комунікуєм між собою.

- Якими на твою думку якостями ти зможеш допомогти Ниві?

- Постараюся зробити все від себе належне задля позитивного результату. У нас дуже хороша команда, всі хлопці заряджені. З мотивацією та підтримкою один одного в нас все вийде

- Відкривши турнірну таблицю чемпіонату Першої ліги групи Вибування, можна побачити досить велику щільність. На твою думку чи до снаги команді виконати завдання та посісти місця з першого по п'яте?

- Безумовно, буде важко. Як я вже казав, тут всі команди приблизно рівні. А в групі «Вибування» мотивація зашкалюватиме у кожного, але я думаю, що це для нас не буде проблемою, у нас хороший тренерський штаб, тренувальний процес зрозумілий та інтенсивний. Головне, що всі хлопці мотивовані працювати та здобувати перемоги.

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами fcnyva.com

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Мизюк: рівень Першої ліги минулого сезону був високим

Футболіст захисту львівських Карпат Олександр Мизюк поділився враженнями від минулого сезону

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сезон 2023/24. Успіхи бомбардирів

Батальський та Палагнюк змінили рейтинг найкращих бомбардирів в історії Першої ліги

Новини Першої Ліги

Найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

До вашої уваги найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці