Суперматчі на Житомирщині і Київщині. MATCHDAY! 22-й тур. Анонс недільних матчів Другої ліги
07.04.2024

Сьогодні пройде чотири матчі у Другій лізі

Фото: ФК Кудрівка


Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на перегляд матчів у YouTube! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #житифутболом!

Неділя, 7 квітня 2024 року. 13:00. Київська обл., стадіон  «Лівий берег».

Дружба (Мирівка) – Чайка (Петропавлівська Борщагівка)

Арбітр: Васильченко Вероніка

Дискваліфіковані: немає – Клименко Степан

Третє місце проти четвертого, а розділяють їх лише три очка. Надзвичайно важливий для подальшої медальної боротьби матч відбудеться на Київщині. Причому господарям треба тільки перемагати – в першому колі в Макарові Дружба мінімально поступилася борщагівцям, отже, в випадку рівності очок перевагу в особистих зустрічах станом на зараз має саме Чайка.

Підопічні Чирикала перебувають у хорошій ігровій формі: не програють, починаючи з кінця жовтня (0:1 від Скали 1911) впродовж уже чотирьох турів. Причому за час цієї успішної серії здобули 10 очок із 12-ти можливих, зокрема, вигравши обидва стартових матчі весни (3:1 в Локомотива, 2:0 в Кременя-2 на виїзді). Осічка ЮКСА в Одесі призвела до того, що Дружба відстає від другого місця лише на три очка – ось вам максимальна турнірна мотивація на це важливе протистояння.

В свою чергу, Чайка в минулому турі збільшила інтригу в питанні чемпіонства, змусивши ПФК Звягель втрати очки вперше за вісім турів, починаючи з 6 жовтня. Видовищна нічия 2:2 в Софійській Борщагівці подарувала, зокрема, особисте визнання вінгбеку Чайки Гуськову, який здобув звання героя 21-го туру Другої ліги.

Зараз за результатом цього протистояння будуть стежити навіть із Житомирщини, де відбудеться головний матч цих вихідних.  

Історія протистоянь: 1: +0=0–1; 0:1 (–1)

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

Чайка (Петропавлівська Борщагівка) - Дружба (Мирівка) - 1:0 (1:0)

Гол: Емере, 1


13:15. м. Звягель, стадіон «Авангард».

ПФК Звягель – ЮКСА (Тарасівка)

Арбітр: Дубина Ростислав

Дискваліфіковані: немає – Сантьягу

А ось і подія, на яку ми так чекали. Співлідери турніру, маючи по 44 очка, зіграють між собою – а в першому колі вони так і не визначили переможця. Якщо ЮКСА пропустила минулий тур, отримавши три очка в якості технічної перемоги над Металургом-2, то ПФК Звягель відіграв центральний матч проти Чайки (2:2 в гостях у матчі з драматичним сценарієм). Цей виїзд, як і попередній умовно домашній матч із Кременем-2 (2:0 в Житомирі), підопічні Гібалюка провели на синтетичному покритті. Матч у Звягелі на натуральному газоні має стати першим в офіційному календарі лідера.

ЮКСА на початку весни зазнала прикрої втрати очок в Одесі (1:1 з Реал Фармою), проте загалом дебютант дивізіону проводить сильний сезон. Загальна безпрограшна серія «хрестоносців» досягла 10 турів і триває із середини вересня, відколи вони в один гол поступилися Дружбі. Втім, успішна серія звягелян також варта уваги – від перших чисел жовтня, також після поразки від Дружби, вони виграли сім із восьми своїх наступних матчів при єдиній нічиїй. Якраз тій самій – із Чайкою в минулому турі.

Окрім можливого визначення одноосібного лідера та впливу на загальну турнірну інтригу, матч цікавий ще й топовим підбором гравців у суперників – від екс-захисника збірної України, учасника Євро-2012 Селіна, до вихованця лондонського Арсеналу Льюїса. Тож побажаємо гарних вражень від головного протистояння весни в Другій лізі станом на зараз.

Історія протистоянь: 1: +0=1–0; 1:1 (-0-)

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

ЮКСА (Тарасівка) - ПФК Звягель - 1:1 (0:0)

Голи: Матеус Пальяріні, 69 - Ндукве, 59 (пен.)


14:00. м. Дубляни, стадіон  «ЛНУП».

Карпати-2 (Львів) ‒ Нива (Вінниця)

Арбітр: Мандзюк Іван

Дискваліфіковані: Савчин Володимир – немає

Обидві команди навесні встигли зіграти по одному матчу – й унічию. Нива в Стрию розійшлася миром зі Скалою 1911 (0:0), тоді як Карпати-2 зіграли 1:1 в Одесі (з Реал Фармою). Між собою суперники восени зіграли один із найбільш видовищних матчів: Карпати-2 виграли в Вінниці, особливо сильно відіграв фулбек Катрич (гол і асист), а також ветеран Кожанов, якого вже нема в складі «двієчки» (тоді він оформив дві гольові передачі).

Натомість, зараз Нива прагне реваншу, і до цього матчу в вінничан у строю граючий президент – провідний голеадор команди Загорулько. Вихованець Чорноморця та Шахтаря цього року ще не забивав, він відстає на 5 голів від Ндукве, який уже із Звягеля перейшов у Полісся й не зіграє навесні в ПФЛ. Нагадаємо, Артур є володарем звання найкращого бомбардира минулого сезону в Другій лізі.

В випадку перемоги Нива не лише обійде Карпати-2, а й може зробити відразу кілька кроків у таблиці. Молоді львів’яни теж прагнуть виграти – в цьому випадку в них будуть шанси змістити з шостого місця кудрівців.

Історія протистоянь: 1: +1=0–0; 4:1 (+3)

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

Нива (Вінниця) - Карпати-2 (Львів) - 1:4 (0:1)

Голи: Лотоцький, 87 - Катрич, 41, Лєгостаєв, 66, Дебич, 79, Коваленко, 88


17:00. Київська обл., стадіон  «Лівий берег».

ФК Кудрівка ‒ Кремінь-2 (Кременчук)

Арбітр: Скрипник Максим

Головний аутсайдер турніру не може виграти ще з осені 2022 року. Проте Кремінь-2 досить гідно протистояв Дружбі, хоч і програв 0:2. Отже, їде в столичну область не без сподівань на довгоочікуваний успіх, хоча команда господарів є досить сильною та суттєво оновленою після зимового антракту.

В дебюті нового головного тренера, В.Баранова, ФК Кудрівка відстояла стратегічно важливу виїзну нічию з Локомотивом (0:0 в столиці). Зараз, розділяючи 6-7 місця з Карпатами-2, вона потребує перемоги. Втім, на своєму полі команда виступала невдало (у чотирьох останніх домашніх матчах лише одне набране очко). Але не забуваймо – цей матч команда проведе не на Чернігівщині, а на стадіоні «Лівий берег».

Тут, до речі, свої домашні матчі проводять у 2024 році й інші клуби УПЛ і ПФЛ – Металіст 1925, Лівий берег, Дружба. Наразі це найбільш затребувана арена в ПФЛ (мова про весняну частину сезону, загалом у Другій лізі найбільше матчів прийняв столичний НТК імені Баннікова – 17).

Історія протистоянь: 1: +0=0–1; 0:3 (–3)

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

Кремінь-2 (Кременчук) - ФК Кудрівка - 0:1 (0:0)

Гол: Строчинський, 81

* * *

Матч Металург-2Реал Фарма (Одеса) – –:+ завершиться технічною перемогою Реал Фарми через зняття резервної команди запоріжців.

ФК Тростянець пропускає тур через зняття з турніру Васту, а Скала 1911 (Стрий) – через непарну кількість учасників.

 

Прес-служба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Мизюк: рівень Першої ліги минулого сезону був високим

Футболіст захисту львівських Карпат Олександр Мизюк поділився враженнями від минулого сезону

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сезон 2023/24. Успіхи бомбардирів

Батальський та Палагнюк змінили рейтинг найкращих бомбардирів в історії Першої ліги

Новини Першої Ліги

Найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

До вашої уваги найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці