MATCHDAY! Анонс двох матчів 28-го туру Другої ліги
12.05.2024

Сьогодні пройдуть матчі у Винниках і Львові

Фото: ФК Карпати


Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на перегляд матчів у YouTube! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #житифутболом!

Неділя, 12 травня 2024 року

Рух-2 (Львів) – ПФК Звягель
12:00. м. Винники, стадіон  ім. Б.Маркевича.
Арбітр: Шевчук Андрій
Дискваліфіковані: немає – Томандзото Борел Беліада
Дуже цікавий матч відбудеться у Винниках. ПФК Звягель вперше втратив очки на своєму полі під керівництвом Вірта – зокрема, колишнього головного тренера ФК Рух. Нічия 1:1 із ФК Кудрівка, хай і вольова, здобута всупереч першопочатковому ходу матчу, все ж погіршила положення звягелян у трійці лідерів. Вони тепер відстають на одне очко від ЮКСА.
Тож втрачати очки не можна, хоча прийматиме гостей із Житомирщини цікава молода команда. В першому колі на власному полі ПФК Звягель мінімально виграв завдяки голу Андрущенка. Що тільки підкреслює бойовитість Руху-2. Минулий тур підопічні Безуб’яка пропускали (технічна перемога над Металургом-2), до того ж, домашній матч залишає можливість задіяти гравців із обойми першої клубної команди.
ПФК Звягель, незважаючи на дві нічиї поспіль, загалом у хорошій формі – чотири тури без поразок. Втім, не допоможе гостям опорник Борел, якого було вилучено в минулому турі.
Історія протистоянь: 1: +0=0–1; 0:1 (–1)
На своєму полі: –
Із них у Другій лізі: всі
Матч першого кола
ПФК Звягель - Рух-2 (Львів) - 1:0 (1:0)
Гол
: 1:0 - Андрущенко, 37



Карпати-2 (Львів) ‒ Локомотив (Київ)
13:00. м. Львів, стадіон «Україна».
Арбітр: Байдюк Микола
Дискваліфіковані: немає – Сидоренко Данило
Сьоме місце проти десятого – така «вивіска» цього матчу. Резервний склад львівського першолігового клубу за три тури до завершення сподівається зробити 1-2 кроки вгору. Після поразок від лідерів (2:5 від Дружби та 0:2 від Звягеля на виїзді) підопічні Гнатіва вперше за майже місяць зіграють вдома, а тут Карпати-2 в порядку – в останніх трьох матчах на власному полі в них дві перемоги в один м’яч і нічия. Тобто, безпрограшна серія ще з листопада минулого року.
В свою чергу, Локомотив із березня не програє в чемпіонаті України. В останніх п’яти матчах у підопічних Лазоренка дві перемоги (над вінничанами та стриянами вдома) та три нічиї (ФК Кудрівка, Рух-2 і ФК Тростянець). У першому колі вони розійшлися миром з Карпатами-2, проте від того часу столичний клуб мав можливість посилитися та зіграти новий склад.
Мотивація в господарів – вигравати, щоб не підставлятися під відразу двох переслідувачів. Зважаючи на те, що Скала 1911 отримає три очка в якості технічної перемоги, Карпати-2 повинні вигравати, щоб розраховувати на підйом із свого сьомого місця. Стосовно Локомотива, то він на шість очок відстає від вінничан і на п’ять випереджає одеситів. Але створення команди під майбутні завдання, безсумнівно, мотивує киян.
Історія протистоянь: 1: +0=1–0; 1:1 (0)
На своєму полі: –
Із них у Другій лізі: всі
Матч першого кола:
Локомотив (Київ) - Карпати-2 (Львів) - 1:1 (0:1)
Голи
: 0:1 - Сидун, 10, 1:1 - Тітаренко - пенальті, 89
* * *
Матч Скала 1911 (Стрий) – Металург-2 – +:– завершиться технічною перемогою через зняття резервної команди запоріжців. Реал Фарма (Одеса) пропускає тур через зняття з турніру Васту, а Кремінь-2 (Кременчук) – через непарну кількість команд.

Прес-служба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Мизюк: рівень Першої ліги минулого сезону був високим

Футболіст захисту львівських Карпат Олександр Мизюк поділився враженнями від минулого сезону

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сезон 2023/24. Успіхи бомбардирів

Батальський та Палагнюк змінили рейтинг найкращих бомбардирів в історії Першої ліги

Новини Першої Ліги

Найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

До вашої уваги найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці