Звягель і ЮКСА проведуть заключні матчі в регулярному чемпіонаті. MATCHDAY! Анонс матчів 29-го туру Другої ліги
19.05.2024

У неділю 29-й тур буде закритий трьома матчами

Фото: ФК Рух


Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на перегляд матчів у YouTube! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #житифутболом!

Неділя, 19 травня 2024 року

Дружба (Мирівка) – Рух-2 (Львів)
13:00. м. Кагарлик, стадіон  «Дружба».
Арбітр: Соловйов Віталій
Дискваліфіковані: немає – Кітела Андрій, Матвіїв Юрій


У першому колі резервний склад ФК Рух дав гідну опозицію одному з фаворитів турніру – лише в кінцівці Дружба забила єдиний у матчі на Львівщини м’яч. Наразі ж на Київщину Рух-2 приїде без двох важливих дискваліфікованих оборонців, до того ж, на тлі важкої психологічно та фізично поразки від ПФК Звягель (1:2 у минулому турі).
Дружба в 28-му турі їздила на Чернігівщину, здобувши перемогу 3:0 над іншим клубом-дебютантом ПФЛ – ФК Кудрівка. В травні підопічні Чирикала поки не програвали, а їхня загальна серія без поразок досягла 10 матчів (сім перемог і три нічиї поспіль від кінця жовтня – коли Дружба мінімально програла вдома стриянам).
Нагадаємо, що в чемпіонській боротьбі в Дружби зіграно на один матч менше за конкурентів, а це буде останній домашній матч мирівчан у регулярному чемпіонаті. Якщо ПФК Звягель і ЮКСА закривають у цьому турі регулярний чемпіонат, то мирівчани в заключному турі зіграють у Стрию. Наразі Дружба одним очком поступається ЮКСА при рівності зі звягелянами.
Історія протистоянь: 1: +1=0–0; 1:0 (+1)
Із них у Другій лізі: всі
Матч першого кола:
Рух-2 (Львів) - Дружба (Мирівка) - 0:1 (0:0)
Гол: 0:1 - Порохня, 80


ПФК Звягель – Скала 1911 (Стрий)
13:00. м. Звягель, стадіон «Авангард».
Арбітр: Дубиківський Сергій
Дискваліфіковані: немає – немає


П’ять матчів поспіль не програє ПФК Звягель (три перемоги та дві нічиї після домашньої поразки від ЮКСА – 0:2). В останніх трьох матчах підопічні Вірта демонструють шалені вольові якості, забиваючи надважливі м’ячі в компенсований час другого тайму. Завдяки цьому з 1-очковим відставанням від лідера звягеляни зберігають надію на загальний успіх. Але для цього треба не тільки вигравати в стриян, а й сподіватися на невдачі конкурентів.
Тоді як звягеляни минулого тижня витратили сили на важкий виїзд у Винники, Скала 1911 пропускала тур і здобула технічну перемогу над Металургом-2. До того підопічні Басараба переграли Реал Фарму (2:0 в гостях). Посідаючи п’яте місце, стрияни в двох заключних турах грають винятково з лідерами, так що ризикують перед своїми переслідувачами.
Історія протистоянь: 1: +1=0–0; 3:1 (+2)
Із них у Другій лізі: всі
Матч першого кола:
Скала 1911 (Стрий) - ПФК Звягель - 1:3 (1:2)
Голи
: 0:1 - Ндукве, 16, 0:2 - Ндукве, 35, 1:2 - Лісовик, 40, 1:3 - Фесенко, 58


ЮКСА (Тарасівка) ‒ ФК Тростянець
13:00. м. Київ. Стадіон "ім. Баннікова".
Арбітр: Козак Тарас
Дискваліфіковані: Синьогуб Олег – Деревинський Станіслав


Лідер приймає 12-ту команду турніру. ЮКСА в минулому турі здобула перемогу в Вінниці, здобувши четверту поспіль перемогу з загальним рахунком 15:2. ФК Тростянець також програвав тарасівському клубу (0:3 на своєму полі). Втім, з того часу багато що змінилося в клубі із Сумщини, в якому призначено досвідченого нового головного тренера і Юрій Бакалов уже встиг провести перші тренування з командою.
У минулому турі ФК Тростянець поступився вдома Чайці (0:2), довівши свою безвиграшну серію до 11 ігор (чотири нічиї та сім поразок від жовтня минулого року). Востаннє на виїзді підопічні тоді ще Шаповалова перемагали Реал Фарму (2:0 в Одесі). Загалом на виїзді тростянчани здобули тільки сім очок.
Що стосується господарів, то ЮКСА проведе заключний матч регулярному чемпіонаті. Саме тому, щоб зберегти свою перевагу над переслідувачами, а по можливості й зробити її не мінімальною, команда під орудою Цимбала обов’язково повинна вигравати.
Історія протистоянь: 1: +0=0–1; 0:2 (–2)
Із них у Другій лізі: всі
Матч першого кола:
ФК Тростянець - ЮКСА (Тарасівка) - 0:3 (0:1)
Голи:
0:1 - Харченко, 35, 0:2 - Ховайко, 70, 0:3 - Матеус, 74
* * *
Матч Васт (Миколаїв) – Металург-2 не відбудеться через з турніру цих команд. Чайка (Петропавлівська Борщагівка) пропускає тур через непарну кількість команд.

 

Прес-служба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Мизюк: рівень Першої ліги минулого сезону був високим

Футболіст захисту львівських Карпат Олександр Мизюк поділився враженнями від минулого сезону

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сезон 2023/24. Успіхи бомбардирів

Батальський та Палагнюк змінили рейтинг найкращих бомбардирів в історії Першої ліги

Новини Першої Ліги

Найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

До вашої уваги найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці