«Парагвай»: сподіваюся, ЮКСА цього тижня стане чемпіоном
22.05.2024

Герой 29-го туру Другої ліги - півзахисник ЮКСА Пабло Рамон Кастро Гонсалес.

Фото: ФК ЮКСА


Два асисти в матчі з ФК Тростянець оформив перший парагвайський легіонер в історії змагань нижчих ліг – завдяки цьому ЮКСА зберегла перше місце під завісу регулярного сезону й тепер чекатиме результатів заключного туру, щоб розуміти, якого рівня медалі клуб здобуде в дебютному сезоні серед професіоналів. Пресслужба ПФЛ і Sport Arena визнали Пабло Кастро Героєм 29-го туру.

Герой 29 туру Другої ліги Пабло Рамон Кастро Гонсалес на прізвисько «Парагвай» для пресслужби ПФЛ поділився враженнями від гри команди, перемоги ЮКСА над Тростянцем, розповів про своє прізвисько та адаптацію у новій країні.

– Наскільки несподіваним та приємним для вас є визнання найкращим гравцем туру в Другій лізі?

– Я думаю, що всі гравці хотіли б отримати таке визнання і були б дуже щасливі. Дякую авторитетним спеціалістам, які мене відзначили. Це мене мотивує ще більше працювати, щоб досягати прогресу.

– Цікавий факт: ЮКСА виграла вже п’ять матчів поспіль. У чому сила вашої команди?

– Я думаю, що сила нашої команди у єдності, щоденній відданості тренуванням, а також у тому, що в нас усіх є однакові амбіції.

– Безумовно, статус лідера тисне на вас, але вдається залишатися холоднокровними. Можливо, відповідальність за результат ще більше мотивує і це йде на користь, адже кожна гра як остання?

– Я думаю, що вже навчився справлятися з тиском. Мої товариші по команді багато мені у цьому допомогли, і я сподіваюся, що ЮКСА цього тижня стане чемпіоном.

– У матчі з Тростянцем ви віддали дві результативні передачі і в одному голі взяли участь. Напевно, поки ваш найкращий матч за нову команду? Чи ще якусь гру можете згадати?

– Так, я думаю, що це був один з моїх найкращих матчів за ФК ЮКСА. Мені вдалося допомогти своїй команді двома гольовими передачами. Також пам’ятаю свій перший матч у стартовому складі, який був на виїзді проти Кудрівки, де ми перемогли 7:1. Я тоді зробив дві гольові передачі, а також забив перший гол у футболці «хрестоносців».

– Здалося, що у вашої команди не було проблем проти колективу із Сумської області. Чи це не так і за грою не було просто?

– Нам дуже допомогло те, що ми першими вийшли вперед у рахунку, нам вдалося забити перший гол дуже рано, тому команда стала впевненішою і мала спокій, щоб забивати більше голів і не пропустивши жодного.

– Який, на вашу думку, епізод став ключовим у матчі?

– Ключовим моментом був гол Матвія Харченка, завдяки якому ми змогли швидко повести в рахунку. Далі почувалися більш впевнено та розкуто.

– ЮКСА зберігає лідерство за підсумками передостаннього туру, проте долю чемпіонства в заключному турі вирішить Дружба у Стрию. Будете всією командою дивитися матчі конкурентів?

– Так, ми обов’язково будемо дивитися гру з товаришами по команді, і звісно, якщо Бог хоче, ми станемо чемпіонами, чого ми всі прагнемо.

– Хто вас запросив до ЮКСА і чому погодилися на пропозицію?

– Мене запросив агент Пабло Буено (відомий по роботі з одним з бразильських легіонерів Шахтаря, Тете, – прим. Sport Arena), який займається моїми справами. Він розповів мені про можливість приєднання до ФК ЮКСА. Я трохи подумав, адже в Україні триває війна, і все ж таки погодився приїхати. І тепер я тут щасливий.

– Наскільки швидко вдалося адаптуватися у новому колективі та хто найбільше допомагав? Можливо, вже почали вчити мову?

– Мені вдалося адаптуватися, дякувати Богу, а також моїм іноземним товаришам по команді. Ті легіонери, які були в команді з минулого року, дуже допомогли мені в повсякденному житті. Так, клуб організував для нас уроки української. Мова дається мені складно, але я вже можу говорити кілька слів:)

– За які клуби грали вдома та де найбільше довелося проявити себе?

– Єдиним клубом, у якому я базувався, був Атлетико Паранаенсе, але, як професіонал, я зміг проявити себе в Уніао Фредерікенсе.

– Знаємо, що ваше прізвисько «Парагвай». Чому вас так називають?

– З того часу, як я приїхав до Бразилії, всі мої товариші по команді почали називати мене «Парагвайо», адже я був єдиним іноземцем. Тож так і залишилось, і тепер я звик до цього.

– Як оціните рівень Другої ліги? Напевно, футбол в Україні сильно відрізняється від парагвайського?

– Так, звісно, на мою думку те, що відрізняє футбол в Україні та Парагваї – це інтенсивність та рівень гри.

– Напевно, те, що в команді низка бразильців, йде вам на користь? Швидко вдалося награти ігрові зв’язки?

– Так, саме це мені найбільше допомогло, коли в команді є іноземці: ми можемо спілкуватися один з одним на полі і це допомагає мені зрозуміти, що товариші по команді вимагають від мене.

– Хто, на вашу думку, найбільш талановитий українець у складі ЮКСА?

– Усі талановиті, але найбільше вразив мене Андрій Демиденко – через здатність грати на такому високому рівні в молодому віці.

– Які завдання ставите перед собою на найближче майбутнє?

– Моя мета – вийти до першого дивізіону і змагатися з гравцями світового класу.

БЛІЦ

    Народився у Парагваї
    Я вихованець школи футболу ФК Ігуасу Ніппон (FC Yguazu Nippon)
    Перший тренер Фабіо Рауль Естече
    В Європі слідкую за Реалом із Мадриду
    Із гравців імпонує Вінісіус Жуніор
    Моя мрія у футболі – змагатися у великих турнірах, отримати виклик до національної збірної та грати на чемпіонаті світу.

 

Пресслужба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці

Новини Першої Ліги

Опанасенко: за підбором виконавців Полтава може розраховувати на трійку найкращих

Досвідчений захисник СК Полтава Євген Опанасенко про перспективи команди в наступному сезоні

Новини Першої Ліги

Жабченко та Безсмертний піднялися в рейтингу тренерів-гвардійців

У нинішній статистичній добірці присвяченій Першій лізі мова піде про головних тренерів

Новини Першої Ліги

Рекордсмени: арбітри та асистенти арбітра у Першій лізі

Заур Курбанов увійшов в історичну трійку асистентів арбітрів Першої ліги