Інгулець — чемпіон Першої ліги сезону 2023/24
24.05.2024

ПФЛ вітає ФК Інгулець (Петрове) із здобуттям звання переможця 33-го сезону Першої ліги України з футболу.

Захоплюючий сезон 2023/24 у всіх лігах чемпіонату України тримав у напруженні та зберігав свою інтригу. Дякуємо Збройним Силам України за цю можливість зберігати традиції та визначати переможців і призерів на всіх щаблях вітчизняних футбольних змагань. Уклін Оборонцям нашої Батьківщини за щоденний подвиг.

У Першій лізі чемпіонату України з футболу під егідою ПФЛ до останніх секунд йшла цікава та змістовна боротьба за золоті медалі та звання чемпіона. В матчі двох гідних суперників Інгулець (Петрове) - Карпати (Львів) переможцем виявилася команда господарів. Інгулець - чемпіон Першої ліги 2023/24, в яскравій боротьбі здобув це звання та загальну повагу спортивної громадськості України.

Ми висловлюємо нашу повагу всьому колективу на чолі з президентом клубу Олександром Поворознюком, головним тренером Владиславом Лупашком і капітаном команди в цьому вирішальному матчі Олександром П'ятовим. Цей успіх - чергове досягнення клубу, який першим в історії з представників Першої та інших нижчих ліг пройшов у фінал Кубка України, який до цього здобував два медальних комплекти в усіх лігах ПФЛ. Це - свідчення спортивного характеру, волі до перемоги та командного духу Інгульця.

Чия відвага, того й перемога, — такий девіз у нового чемпіона. Шановні гравці, співробітники та вболівальники ФК Інгулець (Петрове)! Ми вітаємо вас із підвищенням у класі, здобуттям золотих медалей і бажаємо гідного виступу в Прем'єр-лізі сезону 2024/25. Також зичимо успіху віце-чемпіону, володареві срібних медалей - львівським Карпатам, і підкреслюємо - сезон не завершено, адже попереду матчі плей-оф, у яких зіграють бронзовий призер Лівий берег (Київ) і четверта команда турніру Епіцентр (Кам'янець-Подільський). Завтра відбудуться матчі групи "Вибування", де визначиться, хто які здобуде медалі, хто зіграє в плей-оф із Другою лігою. На нас чекає кінцівка з інтригою та яскравими подіями, залишайтеся з футболом!

З повагою,
президент Професіональної футбольної ліги України
Олександр Каденко

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Мизюк: рівень Першої ліги минулого сезону був високим

Футболіст захисту львівських Карпат Олександр Мизюк поділився враженнями від минулого сезону

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сезон 2023/24. Успіхи бомбардирів

Батальський та Палагнюк змінили рейтинг найкращих бомбардирів в історії Першої ліги

Новини Першої Ліги

Найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

До вашої уваги найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці