28 років від дня заснування ПФЛ України!
26.05.2024

26 травня 1996 року втілилося бажання професіональних клубів щодо об'єднання спільних зусиль заради розвитку вітчизняного футболу.

Шановні друзі!

Сьогодні виповнюється 28 років від того дня, коли представники всіх без винятку існуючих на той час професіональних футбольних клубів України об'єдналися в одну організацію – Професіональну футбольну лігу України. Цим вони підтвердили спільне бажання об'єднати зусилля заради розвитку вітчизняного футболу.
У структурі футболу України всі елементи важливі, тож і ПФЛ виконує свої функції щодо проведення змагань у Першій та Другій лігах, функціонування в структурах клубів дитячо-юнацьких футбольних шкіл.  Наша організація має найбільше гравців професіоналів, найбільше регіональне охоплення професіонального футболу в Україні.


Ми вдячні кожному керівнику, менеджеру, тренеру, працівнику  футбольних клубів нашої організації, людям які безпосередньо були і є дотичні до створення і функціонування організації, розвитку улюбленої гри мільйонів в Україні, без винятку кожному клубу-учаснику змагань за всі ці роки, кожному вболівальнику і фанату своїх улюблених клубів, хто був і є учасником нашої родини ПФЛ!


Щира повага, глибока шана і вдячність Збройним Силам України за можливість продовжувати змагання в часи військової агресії країни-терориста росії проти людей нашої незалежної України, проти спорту і футболу, яка руйнує спортивні об’єкти, забираючи життя дітей, дорослих людей.
Футбол в Україні залишається віддушиною для нашого народу, всіх, хто підтримує свої улюблені команди від маленьких клубів містечок і сіл до національної збірної України.
Слава Україні!


З повагою,
президент Професіональної футбольної ліги України
Олександр Каденко

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Мизюк: рівень Першої ліги минулого сезону був високим

Футболіст захисту львівських Карпат Олександр Мизюк поділився враженнями від минулого сезону

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сезон 2023/24. Успіхи бомбардирів

Батальський та Палагнюк змінили рейтинг найкращих бомбардирів в історії Першої ліги

Новини Першої Ліги

Найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

До вашої уваги найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці