Чемпіонський раунд: анонс матчів неділі 30-го туру Другої ліги
26.05.2024

Анонс матчів заключного туру сезону 2023/24 у Другій лізі.

Фото: ФК Дружба


Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на перегляд матчів у YouTube! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #житифутболом!

Неділя, 26 травня 2024 року

Карпати-2 (Львів) ‒ Кремінь-2 (Кременчук)

13:00. м. Львів, стадіон «Україна».

Арбітр: Скрипник Максим

Дискваліфіковані: немає – немає

Напрочуд різні «двієчки» зіграють на легендарному стадіоні «Україна», Карпати-2 наразі посідають найвище місце серед усіх резервних складів у цьогорічній Другій лізі - п'яте. Причому, турнірна ситуація склалася таким чином, що інші молодіжки Карпати-2 вже не наздоженуть, а от зі Скалою 1911 та ФК Кудрівка доведеться заочно позмагатися за престижне п'яте місце.

У минулому турі підопічні Гнатіва перемогли якраз кудрівчан (2:1 на їхньому полі). Це друга поспіль перемога Карпат-2, а на своєму полі вони в 2024 році ще не програвали (чотири матчі – три перемоги та одна нічия з часу листопадової поразки 1:2 від Руху-2). Єдине, зважаючи на чемпіонський матч у Першій лізі, ми не знаємо, який склад виставлять господарі – адже в заявці клубу Карпати низка цікавих футболістів, у тому числі – більш досвідчені, не задіяні в першій команді.

Кремінь-2 тривалий час залишався останнім учасником на всі ліги, який все ще не вигравав у сезоні 2023/24. Втім, ці невдачі вдалося перервати, та ще й у протистоянні з клубною командою більш досвідченого ФК Тростянець (1:0 вдома). При цьому на виїзді підопічні Здирка очок не набирали – всі 12 матчів програно в цьому сезоні з загальним рахунком 7:38. За цей час виступів у змаганнях ПФЛ Кремінь-2 лише раз здобував очки на виїзді – технічна перемога над Рубіконом у минулому сезоні.

Історія протистоянь: 1: +0=1–0; 0:0 (0)

На своєму полі:

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

Кремінь-2 (Кременчук) - Карпати-2 (Львів) - 0:0


Локомотив (Київ) ‒ Чайка (Петропавлівська Борщагівка)

13:00. м. Київ. Стадіон ім. Баннікова.

Арбітр: Макаренко Євгеній

Дискваліфіковані: немає – немає

Чайка давно убезпечила себе й від місця, нижчого за четверте, й від можливості піднятися вище – до медалей і плей-оф. Але, звичайно, цей яскравий сезон підопічні Сизихіна постараються завершити на якомога більш високій ноті. Нагадаємо, минулий тур СК Чайка пропускала через непарну кількість команд. А до того в дещо оновленому, експериментальному складі перемогла на виїзді ФК Тростянець – 2:0.

Локомотив у минулому турі переміг Кремінь-2 (3:0). На своєму полі дебютант змагань ПФЛ цьогоріч виступає сильно: сім очок із дев’яти можливих, перемоги над вінничанами та стриянами, нічия з ФК Кудрівка. Після важкого старту з приходом досвідченого Лазоренка команда піднялася від аутсайдерів у серединку й достроково визначилося, що фінішує десятою.

Історія протистоянь: 1: +0=0–1; 0:2 (–2)

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

Чайка (Петропавлівська Борщагівка) - Локомотив (Київ) - 2:0 (1:0)

Голи: 1:0 - Дубілей, 3; 2:0 - Семенець, 73


Скала 1911 (Стрий) – Дружба (Мирівка)

13:00. м. Стрий, стадіон  «Сокіл».

Арбітр: Шевчук Андрій

Дискваліфіковані: Басараб Михайло, Николишин Роман – немає

Доля чемпіонства вирішуватиметься на Львівщині. Конкуренти Дружби виграли свої матчі в минулому турі, тоді як самі мирівчани не втримали дома перевагу над Рухом-2 (1:1 у підсумку). Тож наразі підопічні Чирикала на одне очко відстають від ПФК Звягель і на три – від ЮКСА, причому, обидва конкуренти завершили вже свій регулярний сезон. Маючи перевагу в особистих матчах над конкурентами, Дружба в випадку перемоги здобуде золоті медалі.

У першому колі завдяки голу новачка Лебедєва Скала 1911 сенсаційно виграла в Кагарлику. Свою боєздатність ця команда довела і в матчах проти інших фаворитів сезону, зокрема, в минулому турі (мінімальна поразка в Звягелі з пізнім голом з пенальті). Проте на матч проти претендента на чемпіонство господарі вийдуть без свого провідного захисника Николишина – він, як і головний тренер Басараб, був вилучений у кінцівці матчу з ПФК Звягель.

Історія протистоянь: 1: +1=0–0; 1:0 (+1)

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

Дружба (Мирівка) - Скала 1911 (Стрий) - 0:1 (0:0)

Гол: 0:1 - Лебедєв, 46


Рух-2 (Львів) – ФК Кудрівка

13:00. м. Винники, стадіон  ім. Б.Маркевича.

Арбітр: Мандзюк Іван

Дискваліфіковані: немає – Здоренко Нікіта

Дев’ята команда проти сьомої – між ними три очка різниці. Двоє новачків ПФЛ закриватимуть, в цілому, успішний дебютний сезон. У першому колі Рух-2 виграв у Чернігові завдяки голу Непейпієва. В минулому турі підопічні Безуб’яка здобули вольову нічию на полі Дружби, а до того лише в кінцівці втратили очки в домашньому матчі зі Звягелем (1:2). Завершити сезон на мажорній ноті – серйозна мотивація для талантів клубу УПЛ.

Стосовно кудрівчан, вони в останніх трьох турах набрали лише одне очко. Поразка від Карпат-2 (1:2) погіршила їхні перспективи боротьби за п’яте місце, проте остаточно шансів, ну звичайно ж, не позбавила. У випадку перемоги кожна з команд має всі шанси зробити крок вперед, отже, матч пройде з турнірною (хай і локальною) мотивацією.

Історія протистоянь: 1: +1=0–0; 1:0 (+1)

На своєму полі: –

Із них у Другій лізі: всі

Матч першого кола:

ФК Кудрівка - Рух-2 (Львів) - 0:1 (0:0)

Гол: 0:1 - Непейпієв, 48

* * *

Матч Нива (Вінниця) – Металург-2 – +:– завершиться технічною перемогою через зняття резервної команди запоріжців. ПФК Звягель пропускає тур через зняття з турніру Васту, а ЮКСА (Тарасівка) – через непарну кількість команд.

 

Прес-служба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Мизюк: рівень Першої ліги минулого сезону був високим

Футболіст захисту львівських Карпат Олександр Мизюк поділився враженнями від минулого сезону

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сезон 2023/24. Успіхи бомбардирів

Батальський та Палагнюк змінили рейтинг найкращих бомбардирів в історії Першої ліги

Новини Першої Ліги

Найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

До вашої уваги найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці