Дружба - чемпіон Другої ліги 2023/24
26.05.2024

Вітання ФК Дружба (Мирівка) від Професіональної футбольної ліги України

Сьогодні матчами Другої ліги завершився регулярний сезон у змаганнях ПФЛ сезону 2023/24. Відрадно, що в Другій лізі, як на всіх інших рівнях вітчизняного футболу, інтрига жила до останніх секунд заключного туру. Здобувши перемогу в Стрию над Скалою 1911, переможцем 32-го чемпіонату України з футболу серед команд Другої ліги став ФК Дружба (Мирівка, Обухівський район, Київська область).

Це - продовження логічного та вивіреного розвитку команди, яка в минулому сезоні здобула золоті медалі аматорського чемпіонату України та Кубок України серед любительських команд, а тепер, дебютуючи в ПФЛ, напряму підвищилася в класі. Весь колектив на чолі з президентом Олександром Онищенком, головним тренером Дмитром Чирикалом і капітаном Максимом Кубою пройшов цей шлях із обласного футболу Київщини - до чемпіонства в другому дивізіоні ПФЛ.
Професіональна футбольна ліга адресує наші щирі вітання ФК Дружба (Мирівка) з цією найбільшою в історії клубу перемогою та бажає гідно виступити в Першій лізі 2024/25 після підвищення в класі. А ми зазначимо, що захоплюючий сезон 2023/24 продовжиться матчами Плей-оф між клубами УПЛ і Першої ліги та клубами Першої та Другої ліг. Дякуємо Збройним Силам України та всім захисникам і захисницям нашої вітчизни за можливість проводити футбольні змагання та визначати їх лауреатів. Спасибі вам за щоденний подвиг в обороні України!

З повагою,
президент Професіональної футбольної ліги України
Олександр Каденко

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Мизюк: рівень Першої ліги минулого сезону був високим

Футболіст захисту львівських Карпат Олександр Мизюк поділився враженнями від минулого сезону

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сезон 2023/24. Успіхи бомбардирів

Батальський та Палагнюк змінили рейтинг найкращих бомбардирів в історії Першої ліги

Новини Першої Ліги

Найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

До вашої уваги найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці