Кривенцов: у складі Буковини буде чимало новачків
28.05.2024

Головний тренер Буковини Валерій Кривенцов про кадрові зміни і план роботи команди

Фото: ФК Буковина


Нещодавно футбольний клуб «Буковина» уклав контракт з новим головним тренером – «жовто-чорних» очолив 50-річний фахівець Валерій Кривенцов, який працював у молодіжних та юнацьких командах донецького «Шахтаря», маріупольському «Іллічівці», харківському «Металісті 1925» та луганській «Зорі». Валерій Сергійович побував на заключному матчі сезону проти «Металурга», відвідав тренувальні поля «Буковини», а також розпочав активну роботу над формуванням оновленого складу «жовто-чорних» та плануванням підготовки команди до наступного сезону.

В інтерв’ю клубній пресслужбі наставник поділився першими враженнями від перебування у стані чернівецького клубу, розповів про кадрові зміни у тренерському штабі та про позиції на полі, які потребують серйозного підсилення, а також поділився орієнтовним планом роботи команди до нового сезону.

- Валерію Сергійовичу, вітаємо вас у чернівецькому клубі! Розкажіть, якi фактори стали вирішальними у вашому рішенні прийняти пропозицію від футбольного клубу «Буковина»?

- Дякую за привітання! Мене завжди цікавили серйозні проєкти. Коли надійшла пропозиція від «Буковини», я погодився, бо тут фактично все будується з нуля і мені цікавий цей процес. Я вже познайомився з великою кількістю людей у ​​клубі. Вони мене дуже добре прийняли, сподіваюся, що все задумане в нас вийде.

- Ви вже побували на стадіоні «Буковина», в клубному офісі, відвідали тренувальні поля. Які ваші перші враження від футбольної iнфрастуктури нашого клубу?

- Враження дуже позитивні. Ми подивилися кілька полів, на яких проходитимуть тренувальні заняття. Вони нас цілком влаштовують. Зрозуміло, що буде проведено серйозну роботу щодо їх покращення. На стадіоні «Буковина» дуже сподобалася атмосфера на останньому матчі команди, який я відвідав. Дуже доброзичливі вболівальники, люди приходять сім'ями, вболiвають від щирого серця. Звичайно ж, це тішить.

- Який стиль гри вам імпонує? Яку філософію сповідуматиме «Буковина» під вашим керівництвом?

- Завжди всім своїм командам я намагався поставити атакуючий футбол. Націлював їх на те, що команда повинна показувати гарну гру, тішити нею вболівальників, але при цьому вона має досягати результату. Скажу просто: якісна гра, яка має виливатися у позитивний для нас результат.

- Вашим помічником у «Буковині» буде Олександр Коваль. За що він відповідатиме у нашій команді та хто ще, крім нього, поповнить тренерський штаб? Чи збережуть у ньому свої позиції фахівці з попереднього штабу?

- Так, зі мною прийшов Олександр Коваль. Ми працюємо разом уже багато років. Олександр відповідатиме за дії нашої команди в обороні. Він сам у минулому захисник, знає специфіку гри команди в обороні. Олександр матиме можливість проявити себе повною мірою, щоб наші захисники правильно перебудовувалися, страхували один одного, використовували такі прийоми як гра на випередження.

Також у тренерський штаб увійде тренер по роботі з воротарями, з яким я також добре знайомий. Це фахівець найвищого рівня. Із попереднього тренерського штабу залишається Віталій Комарницький. Він також матиме свій фронт роботи. Ми тільки-но познайомилися, але мені його до цього рекомендували з хорошого боку. Хороші спеціалісти нам потрібні. (посміхається)

- Чи встигли вже проаналізували попередні матчі «Буковини»? Що вам сподобалося? В яких аспектах, на вашу думку, команді необхiдно додати?

- Будь-якій команді потрібно ставати краще у всіх аспектах. Це стосується і атаки, і виходу з оборони в атаку. Покращувати треба все. Я розумію серйозність цього проєкту. У нас буде дуже багато роботи ще й тому, що до команди доєднається багато новачків. Часу мало, але він є. Намагатимемося підвести до спільного знаменника тих хлопців, що залишилися, а також новачків, щоб у всіх були однакові погляди на футбол, на дії команди на полі.

Фото: ФК Буковина


- Після заключного матчу сезону команду покинула велика група гравців. Особисто ви брали участь у прийнятті цього рішення?

- Мої побажання враховувалися. Скажімо так, це було колегіальне рішення. Хочу зазначити, що мені важко було ухвалювати рішення, оскільки я не працював із цими гравцями. При цьому я висловив своє бачення щодо кожного футболіста. У мене був час та можливості подивитися всі матчі «Буковини» за останній рік. Я зібрав інформацію щодо кожного гравця. При цьому, наприклад, додзвонювався його першому тренеру і розпитував про людські якості футболіста. Мене цікавило все.

- Які, на вашу думку, позиції на полі потребують посилення насамперед? Чи можете розповісти кого з новачків можна очікувати в команді найближчим часом?

- Треба підсилювати усі позиції. У нас залишаються два сильні воротарі, але сезон довгий, тому ми шукатимемо третього, а може навіть і четвертого голкіпера. Я хочу мати серйозну конкуренцію на кожній позиції. Хто саме прийде до команди – це питання часу. Зараз не дуже хочеться забігати наперед, бо з багатьма виконавцями ведуться перемовини. Цей процес – досить складний. Ми поки що перебуваємо у Першій лізі. Багато гравців хочуть зі мною працювати, але вони мають певний рівень і мені досить важко їх переконати грати не в елітному дивізіоні. Але ми намагатимемося зробити так, щоб команда була сильною.

- Окресліть, будь ласка, орієнтовний план роботи команди до нового сезону. У скільки етапів та де проходитиме підготовка команди?

– У нас буде кілька днів на ретельне медичне обстеження. Перший збір відбудеться з 15 по 30 червня. Ми готуватимемося тут, у Чернівцях. Імовірно будемо працювати в режимі дворазових тренувань. Ранкові заняття, як правило, будуть бігові, а всі вечірні – на футбольному полі. Буде дуже важливо набрати фізичні кондиції. Другий збір пройде на Закарпатті. Там постараємося зіграти велику кількість спарингів. Поїдемо на Закарпаття 2 липня та повернемося звідти 14-15 липня. Якщо нічого не зміниться, 25 липня відбудеться стартова гра чемпіонату. Останній тиждень перед початком чемпіонату готуватимемося у Чернівцях. Щодо спарингів на закарпатському зборі, то з багатьма командами ми зараз ведемо діалог. З нами багато хто хоче зіграти, але деяким командам просто буде далеко до нас їхати. Зіграємо з тими командами, які дислокуватимуться поруч.

- «Буковина» має численну армію вболівальників. Які слова хочете їм зараз адресувати?

- Хочу запросити вболівальників команди на наші матчі, щоби вони приходили зi своїми сім'ями, з друзями. Кожній команді хочеться, щоб уболівальників було на трибунах якнайбільше. А ми, у свою чергу, намагатимемося тiшити їх своєю грою.

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами bukfc.com

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Мизюк: рівень Першої ліги минулого сезону був високим

Футболіст захисту львівських Карпат Олександр Мизюк поділився враженнями від минулого сезону

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сезон 2023/24. Успіхи бомбардирів

Батальський та Палагнюк змінили рейтинг найкращих бомбардирів в історії Першої ліги

Новини Першої Ліги

Найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

До вашої уваги найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці