Анонс матчів плей-оф за право грати у Першій лізі: увага Запоріжжю і Звягелю
08.06.2024

Сьогодні пройдуть матчі-відповіді за право грати у Першій лізі сезону 2024/25

Металург (Запоріжжя) - ЮКСА (Тарасівка)

08.06.24. 12:00. "Славутич-Арена", Запоріжжя
Арбітр: Зайцев Андрій. Асистенти: Кескюла Денис, Ялов Андрій. Резервний арбітр: Петренко Владислав. Спостерігач: Криницький Валерій

На НТК імені Віктора Баннікова ЮКСА проявила вольові якості та здобула перемогу - 3:1 (протокол першого матчу тут). Перевага в два голи дає перевагу віце-чемпіону Другої ліги, проте Металург вдруге поспіль проведе домашній матч у рідному місті - ясна річ, це надихає молоду команду під керівництвом Антона Гая.

Важлива обставина, яка стосується цього матчу: ЮКСА загалом сильно грає на виїзді. На чужих полях підопічні Цимбала не програвали ще з середини вересня (поразка 1:3 в Кагарлику від Дружби). Безпрограшна виїзна серія "хрестоносців" складає вісім матчів, сім із яких - перемоги. Шість матчів із середини квітня (від мінімального програшу тій же Дружбі) ЮКСА виграла. Безперечно, гарна форма в команди, та й група дійсно граючих, сильних легіонерів додає уваги до цієї команди.

Стосовно запоріжців, Металург стрімко оновився, і треба сказати, що це починає давати результат. Під кінець регулярного чемпіонату підопічні Гая зігралися, почали давати бій суперникам і в підсумку зуміли здобути першу в оновленому складі перемогу (1:0 над сильним Поділлям). Особливо важливо, що здобуто її було в першій від 2022 року по-справжньому домашній грі в рідному місті. Зараз дефіцит у два голи змушуватиме господарів іти вперед, показувати найкращий футбол у цьому сезоні. Звідси - очікування гарної гри та інтриги в цій парі. Нагадаємо: грають друге місце Другої ліги 2023/24 проти сьомого місця групи "Вибування" Першої ліги.

* * *
Історія протистоянь:
1: +0=0-1; 1:3
Вдома в Запоріжжі:
не грали
Всі матчі - в плей-оф.

Фотограф: Володимир Татарський, instagram.com/fc_khust_ofc

  • Фотограф: Володимир Татарський, instagram.com/fc_khust_ofc

ПФК Звягель - ФК Хуст

08.06.24. 13:00. Стадіон "Авангард", Звягель
Арбітр: Сташук Ігор. Асистенти: Близнюк Микола, Вашкевич Юрій. Резервний арбітр: Михайлюк Артем. Спостерігач: Лисакевич Валерій

Досить примітне, навіть унікальне у нас протистояння: всі три матчі між собою суперники завершили внічию! Проте сьогодні має обов'язково бути переможець. Адже ПФК Звягель, посівши третє в Другій лізі, та ФК Хуст, зайнявши, шосте місце в групі "Вибування" Першої ліги, грають за одну путівку в наступний сезон. Звягеляни, нагадаємо, на Закарпатті зуміли відігратися і звести матч до вольової нічиєї (протокол першого матчу тут). На гол хустянина Станковича відповів через хвилин 20-ть у другому таймі Фесенко. У сезоні 2022/23, коли команди разом боролися за медалі та підвищення в класі, вони також зіграли двічі внічию, проте тоді весь час вперед виходив ПФК Звягель, а підопічні Циткіна відігрувалися.

Наразі ФК Хуст перебуває в 4-матчевій безвиграшній серії (після перемоги 2:0 в Горішніх Плавнях - нічия і три поразки з загальним рахунком 4:13). В той же час, ПФК Звягель не програє з першої половини квітня (мінімальна поразка від ЮКСА на власному полі). В семи крайніх матчах команда під керівництвом Вірта та його попередників чотири рази виграла та тричі зіграла внічию. Характерна ознака гри звягелян при новому головному тренері - вольові якості. Вже п'ять матчів поспіль ПФК Звягель обов'язково забиває в ендшпілі - від 75-ї хвилини та аж до компенсованого часу другого тайму.

Вдома звягеляни цього сезону виграли дев'ять матчів із 13-ти при трьох нічиїх і одній поразці (той самий матч проти ЮКСА). Тоді як хустяни із 14 зіграних на виїзді матчів цього сезону виграли чотири при двох нічиїх і восьми поразках. Є між суперниками кадрові перетини, та й знайомі вони ще з Другої ліги. Тож після нічиєї в першому матчі ця пара зберегла максимальну інтригу на протистояння.

* * *
Історія протистоянь:
3: +0=3-0; 4:4
Вдома в Звягеля:
1: +0=1-0; 1:1
Всі матчі - в Другій лізі та плей-оф.

 

Пресслужба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Мизюк: рівень Першої ліги минулого сезону був високим

Футболіст захисту львівських Карпат Олександр Мизюк поділився враженнями від минулого сезону

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сезон 2023/24. Успіхи бомбардирів

Батальський та Палагнюк змінили рейтинг найкращих бомбардирів в історії Першої ліги

Новини Першої Ліги

Найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

До вашої уваги найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці