Басараб: шоста сходинка Скали 1911 цілком заслужена
12.06.2024

Головний тренер Скали 1911 про минулий сезон, підготовку до зборів та прийдешнє Євро-2024

Фото: ФК Скала 1911


Головний тренер Скали 1911 Михайло Басараб відповів на питання клубної пресслужби про минулий сезон, підготовку до зборів та прийдешнє Євро-2024.
- Пане Михайло, як проходить відпустка, чим займаєтеся?
- Відпустка проходить як і у всіх тренерів мабуть, вдома, з родиною. Звичайно, кожен день «на телефоні» - безліч дзвінків, робота для підготовки до сезону. Домовляємось про контрольні ігри, готуємо план тренувань.
- Перший рік у професійному футболі, яким він був особисто для вас? Який найяскравіший спогад?
- Рік непростий, було чимало як і позитивних, так і негативних моментів. Ми молоді тренери, багато вчимось, але я вважаю, що наш штаб з тиском впорався і ми з високо піднятою головою закінчили чемпіонат.
Найяскравіші спогади - це наші перемоги, ми граємо для наших вболівальників, рідних, друзів і керівництва, тому коли всі задоволені, то ти розумієш що на правильному шляху і хочеться працювати та приносити ще більше позитивних емоцій вболівальникам.
- Підсумкове шосте місце у турнірній таблиці - справедливий результат сезону?
- Дрібниць у футболі не буває, і наша шоста сходинка цілком заслужена. Були матчі, де ми не дорахувались своїх очок. У матчах з лідерами в другому колі ми заслуговували бодай один бал набирати, а може і три. Також були матчі, де ми програвали і не було такого запалу, щоб видно було що ми хочемо перемогти.
- Що змінилось у роботі тренерського штабу із приходом Новака та Дмитерка?
- З новими спеціалістамо багато чого змінилось. Найперше - тренувальний процес і підготовка команди до тренувань. Ми доповнювали одне одного, допомагали і воно відображалось у результаті. На жаль, Андрій Юрійович Новак переходить у ФК «Агробізнес». Орест Михайлович Дмитерко залишається, буде моїм помічником. Також, можливо, ще запросимо тренера-аналітика.

Фото: ФК Скала 1911


- По ходу чемпіонату перейшли на 3-5-2, чому? Чи задоволенні ви грою у цій формації?
- Відштовхувалися від футболістів яких маємо в обоймі та лазарету команди. Були плани перебудуватись на 4-5-1 чи 3-4-3, однак це залежало від перебігу гри, але хлопці - молодці, старанно виконували установку, тому не було змісту щось корегувати.
- Як проходить комплектація команди на новий сезон? На скільки у відсотковому співвідношенні зміниться склад команди?
- Комплектація проходить в звичному режимі, нічого нового. Багато футболістів залишило команду. Хтось підписав попередні контракти з іншими командами, це нормальний процес. Як і після аматорів, часу не дуже багато, а команда зміниться на відсотків 50.
- Розкажіть будь ласка про плани на літні збори.
- Є вже домовленості про деякі контрольні матчі, однак про них повідомимо дещо згодом. Головне - плануємо грати проти команд вищих за рівнем.
- Які очікування від наступного сезону та які завдання поставлені керівництвом?
- У нас одне завдання - перемагати в кожному матчі, а в кінці сезону побачимо, яке місце ми займемо. Звичайно, хочеться чогось досягти зі «Скалою 1911». Дякую керівництву, за те, що у такий не легкий час опікуються командою і в Стрию є великий футбол.
- Яким є ваш прогноз для збірної України на ЄВРО 2024?
- На мою думку, з групи збірна вийде. У нас досить хороша команда із чудовим підбором виконавців, головне щоб без травм. Вони розуміють, що в такий час за них вболіває вся країна - хто вдома, хто на передовій, боронячи нашу землю. Маємо всі бути єдині як ніколи.

Насамкінець хочу сказати, що людям, які нас захищають, великий уклін і подяка.

Бажаю, щоб ця клята війна закінчилась і всі живими повернулись до своїх домівок. Нашим вболівальникам - дякую, що підтримували весь сезон, допомагали нам, переживали. Ми докладемо всіх зусиль, щоб ви у новому сезоні нами пишались. Всім добра, мирного неба, Слава Україні!

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами ФК Скала 1911

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Мизюк: рівень Першої ліги минулого сезону був високим

Футболіст захисту львівських Карпат Олександр Мизюк поділився враженнями від минулого сезону

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сезон 2023/24. Успіхи бомбардирів

Батальський та Палагнюк змінили рейтинг найкращих бомбардирів в історії Першої ліги

Новини Першої Ліги

Найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

До вашої уваги найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці