Каденко: рішення синхронізувати календарі — ключове для нормального старту сезону 2024/25
12.07.2024

Серед інших рішень, які розглядала Центральна рада ПФЛ, — питання переносу старту нового чемпіонату.

Фото: пресслужба ПФЛ


В інтерв'ю пресслужбі ПФЛ президент Професіональної футбольної ліги Олександр Каденко пояснив, чому прийшли до такого рішення та яким чином воно впроваджується в календарі.

— Перше завдання ПФЛ — забезпечити нормальний старт і проведення змагань. Отже, ми повинні максимально пильно стежити за всіма подіями, прогнозувати їх розвиток і наслідки, розуміти, як це може позначитися на стрункості календаря та цілісності змагань. Враховуючи ситуацію, яка склалася цього літа щодо невизначеності в положенні окремих клубів, це може призвести за собою додатковий обмін між лігами. Що, в свою чергу, відіб'ється на календарі та його заповненості.

Отже, проконсультувавшись із нашими клубами, взявши участь у засіданні Виконкому Української асоціації футболу, ми досягли спільного рішення змінити дату початку сезону 2024/25 у наших змаганнях. Що стосується Першої ліги, то з базового дня першого туру 25 липня ми переходимо до 3 серпня, відповідно, погодили, що в середині вересня буде додано один тур, орієнтовно 11 вересня. У Другої ліги базовий день стартового туру був призначений на 5 серпня. Отже, ми зміщуємо його взагалі тільки на 1 день, на 4 серпня. Відповідно, перший попередній етап Кубка України із 30 липня просимо перенести на 28 липня — щоб таким чином розмежувати дати, аби команди мали більше часу на відновлення та відпочинок між цими подіями.

Синхронізуючи календарі змагань, ми досягаємо важливої цілі — отримуємо більше часу на підготовку змагань, забезпечуємо клуби, в яких складна ситуація, додатковою можливістю визначитися, а також зберігаємо часовий проміжок для того, щоб провести певні зміни між лігами, якщо це буде необхідно. Я вдячний нашим клубам-учасникам за розуміння — тільки разом, у нашій єдності, ми можемо зберегти цілісність змагань. Дякую ЗСУ за можливість проводити спортивні змагання всеукраїнського рівня. Попри труднощі воєнного часу, всі організації та клуби в Україні роблять все можливе, щоб зберегти чемпіонат і Кубок України з футболу. Сьогоднішнє рішення — важливий крок до цього.

 

Пресслужба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Другої Ліги

Друга ліга 2023/24: бомбардирський титул Загорулька, голи на першій та 90+6 хвилинах

Другий статистичний ракурс наших підсумків сезону – голи та все, що з ними пов’язано.

Новини Другої Ліги

Ковалюк: Пробій ставить перед собою максимальні завдання

Наставник НК Пробій відповів на питання клубної пресслужби

Новини Другої Ліги

"Ставка на молодих гравців". ФК “Revera 1908” відроджує своє існування

Перший футбольний клуб в історії Івано-Франківська повідомляє про початок нової ери

Новини ПФЛ

Правила гри 2024/25: зміни для травмованих і капітана команди

До Комітету арбітрів Української асоціації футболу надійшли офіційні документи від Міжнародної ради футбольних асоціацій (IFAB)