Ковалюк: Пробій ставить перед собою максимальні завдання
13.07.2024

Наставник НК Пробій відповів на питання клубної пресслужби

Фото: НК Пробій


Головний тренер НК “Пробій” Володимир Ковалюк у розмові з клубною пресслужбою підбив підсумки минулого сезону, розповів про комплектацію команди та про літнє міжсезоння загалом.

Підсумки сезону

- Якщо брати в цілому, то вважаю, що сезон вдався, - вважає Ковалюк. - Ми брали участь у трьох турнірах – кубок і чемпіонат області, чемпіонат України серед аматорів. Команда дійшла до фіналу кубка області, фіналу чемпіонату України та увійшла до трійки кращих чемпіонату області. Як на перший сезон, то ми виступили досить непогано. Ми провели 50 ігор і футболісти пройшли весь турнірний шлях без серйозних пошкоджень та витримали навантаження.

Формування колективу

- Влітку минулого року ми недобрали гравців. Сподівався, що взимку вдасться виправити ситуацію, але вийшло навпаки – від нас пішли Мордас та Павлюк. Тож ми залучили гравців з районних змагань. Зрозуміло, що це складно назвати підсиленням, адже молоді футболісти як могли так себе і проявили. Звісно, хотілось, щоб не 14 футболістів витримували весь сезон, а хоча б 18.

Вважаю, що якщо було б в нас 18 гравців, то в одному з цих трьох змагань ми б точно стали чемпіонами. Чи в обласних змаганнях, чи в чемпіонаті України. Трохи нам не вистачило глибини складу. В цілому, задоволений футболістами та їхньою грою.

Брак часу

- “Пробій” останнім серед всіх професіональних клубів завершив минулий сезон. Представники ААФУ не розуміють, що пізній фініш сезону – це погано для команд, які подали заявки на участь у Другій лізі і стали професіоналами. Це “Пробій”, це “Куликів”, це “Вільхівці”. Ми йшли до кінця і дійшли до самого фіналу. Поки інші команди Другої ліги планували літнє міжсезоння, домовлялись за збори, спаринги, ми в той час лише завершили чемпіонат. Тож надали хлопцям невелику відпустку – вони провели 50 ігор і отримали заслужених 10 днів, щоб перевести подих і відпочити.

Літні збори

Восьмого липня в Івано-Франківську ми розпочали “втягуючий” збір. На ньому хочемо переглянути футболістів, які приїдуть до нас на перегляд – це хлопці, як з Івано-Франківська, так і з інших регіонів України. Цей збір буде доволі коротким – всього 5 днів – і за цей час нам треба переглянути гравців і визначитись хто буде в команді, а хто ні. Далі 14 липня зіграємо спаринг проти «Дністра» із Заліщиків, а з 15 по 26 липня проведемо збори в Городенці, де маємо хороші умови для підготовки – хороший готель з басейном, маємо у розпорядженні два футбольні поля з якісним газоном для тренувань.

Майбутні спаринги

- За два тижні другого збору зіграємо ще три спаринги проти «Прикарпаття-Тепловика» (20 липня), «Руху» U-19 (23 липня) та «Благо-Юності». Дата заключного спарингу буде залежати від того, коли стартує Кубок України. Наразі це ще не вирішено, тому, можливо, зіграємо або 25 або 26 липня, або навіть відмовимося від проведення. Станом на зараз ми не знаємо календаря змагань – «Дніпро-1» та ФК «Минай» затягують з рішенням хто в якій лізі гратиме і від цього залежить кількість команд-учасниць І раунду Кубка України.

Очікування від сезону

- Чемпіонат має бути цікавий, багато молодих команд, які ще донедавна грали в Юнацькій лізі УПЛ U-19. Здавалось би, це молоді команди, але хлопці навчені, мають за плечима школу клубів УПЛ і я думаю, що чемпіонат буде максимально цікавим. До прикладу, «Нива-2». Вболівальники вважають, що це дубль тернопільської «Ниви», а по факту це «Минай» U-19, який ще минулоріч виступав в УПЛ. Теж саме можна сказати і про «Полісся-2». Зі свого боку скажу,  що ми хочемо показати максимальні результати і команду налаштовуємо лише на максимальний результат.

Кадрова ситуація

- У нас є частина досвідчених футболістів, що пограли, як в УПЛ, так і в Першій та Другій лігах. І в них досвіду хоч греблю гати. Але нам потрібна швидкість і ми вирішили з керівництвом, що влітку доберемо досвідчених захисників, адже захист – це найбільш основне у грі. І також прагнемо додати швидкості в атаку.

В трансферній роботі будемо робити ставку на молодь. Є старші гравці з досвідом, які мають за плечима багато ігор на високому рівні. А от молоді гравці повинні додати нам швидкості, якої нам не вистачало в минулому сезоні. Особливо після 60-ї хвилини. Футболісти, які постарше, “підсідали”, адже на них було велике навантаження. Тому нам потрібна «свіжа кров», яка буде доповнювати досвід і додасть швидкості нашим діям.

Амбітні завдання

- Керівники НК «Пробій» дуже амбітні люди і завжди ставлять максимальні завдання. І це правильний підхід – тоді є до чого прагнути, тоді гравцям і тренерам потрібно показувати свою найкращу гру на полі. Як я вже сказав, нам спочатку потрібно побачити рівень наших суперників. Наразі більшість команд виглядають як «коти в мішку» – поки складно сказати якість гравців, тактику тощо. Зі свого боку ми максимально стежимо за майбутніми суперниками, трансферами, тощо, щоб підійти до початку сезону у повній готовності.

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами nkprobiy.if.ua

 

Актуальні новини

Новини Другої Ліги

Друга ліга 2023/24: бомбардирський титул Загорулька, голи на першій та 90+6 хвилинах

Другий статистичний ракурс наших підсумків сезону – голи та все, що з ними пов’язано.

Новини ПФЛ

Каденко: рішення синхронізувати календарі — ключове для нормального старту сезону 2024/25

Серед інших рішень, які розглядала Центральна рада ПФЛ, — питання переносу старту нового чемпіонату.

Новини Другої Ліги

"Ставка на молодих гравців". ФК “Revera 1908” відроджує своє існування

Перший футбольний клуб в історії Івано-Франківська повідомляє про початок нової ери

Новини ПФЛ

Правила гри 2024/25: зміни для травмованих і капітана команди

До Комітету арбітрів Української асоціації футболу надійшли офіційні документи від Міжнародної ради футбольних асоціацій (IFAB)