Ярошенко: у вінницькій Ниві шанс проявити себе отримає молодь
20.07.2024

Наставник вінницької Ниви про підготовку до сезону

Фото: ФК Нива В


Головний тренер вінницької Ниви Юрій Яярошенко розповів про підготовку до нового сезону, зміни у колективі, а також про завдання на чемпіонат.

Підготовка до сезону

- У нас вся підготовка до нового сезону проходить у Вінниці. Можна сказати, що ми вже знаходимось у кінці роботи – передзмагальний етап. Нива вже зіграла більшість контрольних матчів, залишилося провести два запланованих спаринги. Будемо грати з Поліссям-2 (20 липня) та Рухом-2 (23 липня).

Кадрова ситуація

- Цього літа команду залишили низка досвідчених футболістів. Це Ничипоренко, Швець, Захарчук, Лотоцький, Грачов, Варяник. Артур Загорулько то грає за нас, то тренується у якійсь команді Прем’єр-ліги. Буває наїздами. Мабуть, намагатиметься грати в УПЛ. Головна причина – це фінансова складова. Також хочемо дати шанс молодим гравцям. Зараз багато клубів взяли курс на омолодження складів. Звичайно, свою роль зіграла ситуація в країні – це питання мобілізації, перш за все.

Селекційний процес

- Нікого з іменитих футболістів Нива не буде підписувати. Будуть ті гравці, які залишились у команді плюс молоді футболісти. Ми розраховуємо на Владислава Хоренженка, Дмитра Рогульського та інших футболістів зі складу команди минулого сезону. На цих гравцях буде лежати основний тягар у новій кампанії.

Формат змагань

0 Наразі я задоволений таким форматом чемпіонату в Другій лізі. Ви ж розумієте, яка зараз ситуація в Україні – їздити країною дуже важко. Також відзначу, що з’явилося багато молодих футболістів. Знаєте, як зараз? Все будемо розпочинати спочатку. Як Україна здобула незалежність у 90-х, тепер схожа ситуація.

Завдання на сезон

- Якщо тренерський штаб і футболісти не будуть ставити завдань перед собою, тоді немає навіть сенсу займатися цією справою. Тому ми розмовляємо, намагаємося ставити цілі перед футболістами, щоб вони розвивалися, але обов’язково при цьому повинен бути і результат. Без цього ніяк.

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами ukrfootball.ua

Актуальні новини

Новини Другої Ліги

Друга ліга 2023/24: тренерське питання

Четвертий матеріал в огляді сезону 2023/24 Другої ліги ПФЛ України ми повністю присвячуємо тренерам.

Новини Другої Ліги

Шалаєв: Гірник-Спорт прагне повернутися до Першої ліги

"Ferrexpo ухвалило рішення про збільшення бюджету ФК Гірник-Спорт"

Новини Другої Ліги

Друга ліга 2023/24: тріумф дебютантів, майже третина надрезультативних ігор

Здаємо в архів минулий сезон Другої ліги – в серії статей на нашому сайті оглянемо головні тенденції та факти чемпіонату 2023/24

Новини Другої Ліги

Пархоменко: Реал Фарма – це проєкт для розвитку місцевих юнаків

Пархоменко про підсумки сезону і виховання молодих футболістів