Помітні події першого туру Другої ліги
12.08.2024

Новачки, рекорд Чернігова і "джокери" - все найцікавіше про стартовий тур у Другій лізі

Фото: СК Чайка


З жінкою на чолі. У Другої ліги відтепер - жіноче обличчя. Ія Андрущак, що з осені минулого року працює в структурі Ворскли, стала першою жінкою-тренером у змаганнях ПФЛ. Стартувала пані Ія з другою клубною командою полтавців, можна сказати, "на п'ятірку" - з виїзної перемоги над амбітним Локомотивом (3:2).

Фото: ФК Ворскла


Новачки та дебютанти. Цей сезон, безперечно, знаковий. Друга ліга повернулася до класичного варіанту з двома групами. Двадцять команд розподілені рівно - по 10 у кожній зоні. Радує не тільки цей факт, а ще велика кількість новачків і дебютантів - їх нарахували аж 11: сім у групі "А" і чотири - в групі "Б".

Рекорд Чернігова. Свідками десяти забитих м'ячів стали глядачі у Чернігові. "Містяни", очолювані Валерієм Чорним, просто розтрощили дебютанта Другої ліги - Металіст 1925-2. Фінальний свисток арбітра зафіксував рекордний для Чернігова рахунок 8:2.

Парад "джокерів". Десять результативних замін зробили тренери у стартовому турі. Трьох "джокерів" випустили наставники команд групи "А", сімох - коучі групи "Б". Врожайною на гравців, що забили "з лави", виявилась зустріч Локомотива та дублерів Ворскли (2:3) - по два "джокери" від кожної команди.

"Хет-трик" харків'янина. Цікавий випадок стався у матчі Чернігів - Металіст 1925-2 (8:2). Капітан гостей Руслан Ткаченко забив і в чужі ворота (аж двічі), і одного разу вразив власні. В підсумку маємо своєрідний "хет-трик".

 

Пресслужба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Беженар: Епіцентр цього сезону налаштований на боротьбу за УПЛ

ПФЛ та Sport Arena та щотижня визначають провідних гравців у кожній лізі

Новини ПФЛ

Кубок України 2024/25: черговий успіх амбітного новачка

Відбулися поєдинки другого попереднього етапу КУ

Новини Першої Ліги

П'ять найпомітніших голів Першої ліги. Перший тур. Групи «А» та «Б» (відео)

До вашої уваги ТОП-5 голів першого туру груп «А» та «Б» Першої ліги ПФЛ сезону 2024/25.

Новини Другої Ліги

Друга ліга: в столиці сьогодні завершиться стартовий тур.

У змаганнях ПФЛ нарешті дебютує жінка - головний тренер!