Петрик: Роблю все, щоб на мене звернув увагу Ротань
01.09.2024

Гравець юнацької команди про найближчі цілі, увагу Руслана Ротаня та завдання команди

Фото: ФК Олександрія


Вінницька Нива у третьому турі постраждала… від хорошої роботи вінницького дитячо-юнацького футболу. Два м’ячі в ворота господарів забив 19-річний нападник Петрик, який є вихованцем Прем’єр-Ниви, цікаво, що другий гол – із передачі екс-нивівця Астаф’єва. Артем Петрик поділився з пресслужбою ПФЛ враженнями від дебюту Олександрії-2 на професіональному рівні, а також розповів про основні завдання, які ставляться перед командою.

– Зараз у моїй кар’єрі новий виклик, адже маю можливість грати на професіональному рівні, - говорить юний футболіст. - Зроблю все можливе, щоб прогресувати від матчу до матчу.

– Олександрія-2 дуже успішно стартувала у нинішньому сезоні. Ваша команда не програвала і знаходиться серед лідерів. Для вас такі результати у дебютному сезоні серед професіоналів були несподіваними?

– Я не можу сказати, що у команді хтось здивувався від таких результатів. Ми багато працюємо щоденно, провели якісне міжсезоння. Приємно, що наша тяжка праця поступово починає давати плоди. Робимо все, щоб створювати гідну конкуренцію і перебувати у верхній частині таблиці.

 – У якому із стартових матчів ви демонстрували футбол близький до ідеального?

– Межі досконалості не існує, тому нам ще треба багато працювати. Викладаємося на 100% у кожному матчі, ретельно працюємо у тренувальному процесі. Команда створена для того, щоб молоді футболісти мали можливість грати серед професіоналів і тим самим прогресували. Важливо, щоб хтось із нас у майбутньому підсилив першу команду.

– Можливо, поки дається взнаки те, що вашу команди не вважають фаворитом? З позиції аутсайдера грається легше?

– Я не вважаю Олександрію-2 аутсайдером. У нашій команді зібрані талановиті молоді гравці, які є голодними до футболу. Переконаний, що зможемо прогресувати від матчу до матчу.

– Всі чотири матчі ви розпочинали на лаві запасних. Наскільки серйозною є конкуренція на вашій позиції та чи немає образ на тренерський штаб ,який не дає можливості грати у старті?

– Дійсно, у нашій команді суттєві конкуренція серед нападників. До того ж, маємо ще й підсилення з першої команди. Лише у конкуренції можна прогресувати і виходити на новий рівень у своєму розвитку. Не боюся конкуренції ,адже вона робить мене лише сильнішим. На тренерів жодних образ немає.

– З Нивою ви не встигли зіграти навіть хвилину і відразу забили. Пригадайте епізод з голом у ворота Захарчука, який до цього у нинішньому сезоні не пропускав?

– Побачив, що захисник віддає довгу передачу на вінгера і зрозумів, що необхідно вбігати у вільний простір і очікувати на свій шанс. Щасливий, що правильно оцінив ситуацію і реалізував момент. Дякую партнеру по команді за шикарну передачу.

– Цей гол додав необхідної впевненості чи зайвого хвилювання у вас і до того не було?

– Жодного хвилювання у мене не було, ноги не тремтіли. Розумів, що можу своєю грою принести користь команді. Безумовно, гол додав ще більше впевненості у власних силах. Хотілося забити якомога більше.

– Наскільки складним особисто для вас був перехід від юнацького футболу до професіонального? Напевно, він і досі ще триває?

– Не можу сказати, що мені було дуже складно адаптуватися у дорослому футболі. Безумовно, тут більші швидкості, більш атлетичний футбол, багато боротьби. Такого у змаганнях U-19 немає. Проте, до всього можна досить швидко адаптуватися.

– Кому завдячуєте тим, що можете зараз грати серед професіоналів?

– Хочу насамперед подякувати моїм батькам, які зробили дуже багато для мого становлення як футболіста. Зараз граю для них і хочу їх порадувати своїми успіхами. Дуже люблю своїх батьків і безмежно їм за все вдячний.

– Можливо, вас вже запрошували на збори з першою командою? Олександрія-2 намагається грати за такими ж принципами як і перша команда?

– На жаль, поки не мав можливості тренуватися разом з першою командою. Проте, роблю все для того, щоб на мене звернув увагу Руслан Ротань. Якщо прогресуватиму, то свій шанс точно отримую. Щодо ігрового стилю, то намагаємося грати за рахунок коротких-середніх передач, як і наша перша команда. Важливо, щоб гравці Олександрії-2 розуміли і були готові грати за такою ж стилістикою, як і наша перша команда.

– На цей сезон вже ставите перед собою завдання дебютувати в першій команді? Чи поки що зарано про це говорити?

– Зараз насамперед важливо отримувати більше ігрової практики у Другій лізі. Неоціненний досвід матчів серед професіоналів мені допоможе у майбутньому. Час покаже, але я ставлю перед собою завжди найбільш амбітні цілі.

– На перший план для вашої команди виходить результат чи індивідуальний прогрес?

– Результат для нас важливий, але основний акцент робимо на прогресі кожного футболісти. Повторюся, що футболісти Олександрії-2 мають у майбутньому підсилити першу команду і над цим ми працюємо. Індивідуальний прогрес кожного гравця виходить на перший план.

БЛІЦ

  • Народився у Вінниці
  • Вихованець Прем’єр-Ниви
  • Перші тренери – Олег Шумовицький та Олександр Гурін
  • Улюблений клуб – Барселона
  • Улюблений гравець – Роберт Левандовський
  • Мета у футболі? Прагну грати у Лізі чемпіонів

 

Пресслужба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Другої Ліги

MATCHDAY! Друга ліга. 11 тур. Анонс матчів суботи

Сьогодні пройде п'ять матчів

Новини Першої Ліги

MATCHDAY! Перша ліга. 13 тур. Анонс суботніх матчів

До вашої уваги анонс п'яти матчи матчів чергового туру

Новини Першої Ліги

Ременяк: прагну з Минаєм поборотися за повернення до УПЛ

Герой 12-го туру у Першій лізі - Артур Ременяк

Новини Другої Ліги

MATCHDAY! Друга ліга. 11 тур. Анонс матчу п'ятниці

Сьогодні пройде один матч чергового туру у Другій лізі