Микола Лиховидов побив новий історичний рекорд - відтепер він ще й найстарший голеадор в історії ПФЛ! (відео)
02.09.2024

У матчі Реал Фарма - Самбір-Нива-2 сталася подія, яка змушує статистиків переглянути відразу кілька важливих показників.

Фото: ФК Реал Фарма


Пресслужба ПФЛ пояснює, що сталося й чому це важливо. Реал Фарма здобув першу перемогу в сезоні 2024/25, а лік голам одеського клубу повів 58-річний граючий президент Микола Лиховидов. Таким чином, він провів свій перший гол у 187-му матчі на професіональному рівні. Граючий президент ФК Реал Фарма проводить 14-й сезон у Другій лізі (184 матчі за цей час).

Вже давно Миколі Івановичу належить історичний рекорд чемпіонатів України з футболу як найстаршому футболісту-професіоналу - кожен раз, виходячи на поле, він його покращує. А в матчі проти Самбір-Ниви-2 Лиховидов-старший ще й установив історичну планку як найстарший голеадор всеукраїнських професіональних змагань. Свій гол він записав на особовий рахунок у віці 58 років і 218 днів.

Відзначимо, що ЗМІ називають Миколу Лиховидова й найстаршим футболістом і голеадором у світі, наводячи факт, що він обійшов японця Казу Міуру та монгольця Хандсурена Оюнбілега. Проте відзначимо, що є ще сурінамець Ронні Брюнсвійк, який встановив орієнтир на позначці 60 років. Словом, у цьому питанні історикам футболу ще належить обробити всі наявні дані.

Пресслужба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Другої Ліги

MATCHDAY! Друга ліга. 11 тур. Анонс матчів суботи

Сьогодні пройде п'ять матчів

Новини Першої Ліги

MATCHDAY! Перша ліга. 13 тур. Анонс суботніх матчів

До вашої уваги анонс п'яти матчи матчів чергового туру

Новини Першої Ліги

Ременяк: прагну з Минаєм поборотися за повернення до УПЛ

Герой 12-го туру у Першій лізі - Артур Ременяк

Новини Другої Ліги

MATCHDAY! Друга ліга. 11 тур. Анонс матчу п'ятниці

Сьогодні пройде один матч чергового туру у Другій лізі