Толочко – про лідерство без втрачених очок: Агробізнес сильний, насамперед, своєю командною грою
20.09.2024

Герой сьомого туру у Першій лізі Роман Толочко розповів про перемогу над Нивою, де забив сам і асистував партнеру

Фото: ФК Агобізнес


Всім нам знайоме словосполучення «лідерський характер». Це – точно про Агробізнес. Усі свої матчі ця команда виграла з різницею в один гол, а в Тернополі здобула вольову перемогу 3:2 над Нивою, двічі відігруючись і вирвавши три очка в кінцівці в більшості.

Гольову передачу під другий гол і, власне, переможний м’яч забив Толочко, що не пройшло повз увагу журі Sport Arena та ПФЛ. Представник відомої в Україні футбольної династії зробив вирішальний внесок у одну з найтяжчих перемог останньої команди ПФЛ, яка не втрачала очок.

Найкращий гравець сьомого туру Першої ліги Роман Толочко поділився з пресслужбою ПФЛ враженнями від вольової перемоги над Нивою (3:2), а також пригадав свій дебют в УПЛ.

– Романе, наскільки приємним для вас є визнання найкращим гравцем туру в Першій лізі?

– Безумовно, мені дуже приємно отримувати визнання авторитетних спеціалістів. Не кожен день найкращим гравцем туру стає опорний півзахисник. Головне, що команда знову перемогла.

– Команда підходила до матчу в Тернополі без втрати залікових пунктів. Це додатково тисне на вас чи ще більше мотивує?

Такі результати додають нам впевненості та мотивації. Рухаємося від матчу до матчу. Безумовно, завжди приємно перемагати. Надмірного хвилювання у нас немає. Розуміємо, що свій момент у нас буде і переможемо.

– Розуміли, що суперник намагатиметься реабілітуватися за розгромну поразку у минулому турі?

У Тернополі завжди складно грати. Думали, що на грі може буде Вірт і футболісти Ниви захочуть себе показати перед новим тренером. Погодні умови виявилися не найкращими. На слизькому газоні непросто було комбінувати. До матчу розуміли, що можемо перемогти. Проявили характер і досягнули результату.

– Агробізнес знову на надто впевнено зіграв у першому таймі. Це така вимога тренера грати обережно?

Думаю, що у першій половині зустрічі команди приглядалися одна до одної. Тренер нас не просив грати обережно. Агробізнес завжди намагається володіти ініціативою, але суперник нам цього не дав зробити. Після пропущеного м’яча гра стала більш відкритою. Почали створювати моменти, отримали більше вільних зон.

– Які корективи були внесені після перерви?

Тренер наголошував на тому, що необхідно грати більш швидко у заключній третині поля. У моментах з першим та третім голами якраз досягнули свого за рахунок швидкого виходу із захисту в атаку.

– У цьому матчі ви двічі відігрувалися. Можна вважати цю перемогу найбільш цінною серед інших, адже проявили характер і вольові якості?

Думаю, що ця перемога додасть команді ще більше впевненості у власних силах. Ми не просто відігралися, а ще й вирвали перемогу. Помітно, що футболісти вірять в один одного і знають, що вони досягнуть бажаного результату. Під час матчу підтримували один одного.

– Пригадайте епізод з вашим переможним голом.

Відзначу Максима Войтіховського, який здорово зачепився за м’яч і віддав на Касімова. Дмитро прострілив, а я опинився в потрібному місці і другим дотиком забив.

– Шість перемог поспіль. У чому сильний нинішній Агробізнес? Розкрийте секрет успіху?

Досягаємо результату за рахунок дисципліни та віри у власні сили. Агробізнес сильний насамперед своєю командною грою. З налаштуванням та самовіддачею жодних проблем немає. У нас немає зірок, але команда – зірка.

– Які зміни відбулися у команді, якщо порівнювати з минулим сезоном?

Ми стали більш дисциплінованими і почали надійніше грати в обороні. У тренувальному процесі суттєвих змін не було. Кістяк команди не змінюється вже півтора роки і це безумовно додає зіграності колективу. Також вдалося точково підсилитися.

– Якими були ваші перші кроки у футболі?

Почав займатися футболом у школі Карпат. Там працюють кваліфіковані тренери, які виховують якісних футболістів. Зараз багато вихованців львівського футболу грають закордоном. Мій однокласник Орест Лебеденко грав в Іспанії, а зараз виступає в Португалії.

– Ви у Карпатах пройшли шлях від юніорської команди до основного складу. Які цікаві історії з того періоду можете пригадати?

Це був хороший період у моїй кар’єрі, який ніколи не забуду. За дубль Карпат під керівництвом Чижевського вигравав бронзові медалі. Найбільш запам’ятався 2019 рік, коли дебютував в УПЛ на стадіоні «Україна» проти ФК Львів. Неможливо передати ті емоції, які я тоді відчував. Період з юнацького до дорослого футболу був непростий, але пройшов всі випробування.

– У якому клубі на професіональному рівні вдалося найбільше розкрити свій потенціал, а де ви не змогли проявити себе?

Насамперед хочу відзначити свої виступи за Авангард, з яким підписав контракт у 2021 році. Я тоді грав під керівництвом Олексія Городова. Це хороший спеціаліст, з яким було приємно працювати. Отримував задоволення від гри. А ось у Прикарпатті в мене взагалі нічого не вийшло. Навіть не хочеться згадувати про той період у кар’єрі. Мені не підходив ігровий стиль команди. Хотів переїхати ближче додому, але не отримав те, на що сподівався.

– Який тренер справив на вас найбільше враження?

Насамперед хочу відзначити Олександра Чижевського, з яким три роки працювали в дублі Карпат, а потім грав під його керівництвом за першу команду.

– Можна сказати, що однією ногою ви вже в чемпіонській групі?

– Дійсно, у нас суттєвий гандикап від п’ятого місця, але завжди хочеться бути серед лідерів. Ми зараз впевнено лідируємо і не збираємося збавляти обертів. Не хочеться завершити осінню частину сезону на четвертому місці. Ми хочемо радувати гарним результатом президента, який зараз на фронті. Він завжди нас вітає з перемогами.

БЛІЦ

  • Народився у Львові
  • Вихованець школи Карпат
  • Перший тренер – Тарас Олександрович Ткачик
  • Улюблені клуби – Реал та Челсі
  • Улюблений гравець – Тоні Кроос
  • Мета у футболі? Хочу разом з Агробізнесом вийти в Прем’єр-Лігу.

 

Пресслжуба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Другої Ліги

MATCHDAY! Друга ліга. 12 тур. Анонс трьох матчів

Сьогодні трьома матчами закриється осіння частина сезону у Другій лізі

Новини Першої Ліги

MATCHDAY! Перша ліга. 14 тур. Анонс заключних матчів туру

Сьогодні пройдуть матчі у Івано-Франківську і Тернополі

Новини Другої Ліги

Друга ліга. 12 тур. Анонс матчів суботи

Увага до матчу Колоса-2 і Локомотива

Новини Першої Ліги

MATCHDAY! Перша ліга. 14 тур. Анонс двох матчів

Сьогодні увага до Чернівців і Демидова