Петро Луців: заслужено перемогли Минай
26.09.2024

Герой восьмого туру у Першій лізі - півзахисник Металіста Петро Луців

Фото: ФК Металіст


ПФЛ та Sport Arena кожного тижня визначають провідних гравців у кожній лізі. Герой 8-го туру у Першій лізі 2024/25 Петро Луців розповів про перемогу над Минаєм (3:0 в гостях), де він забив двічі та асистував товаришу.

Брати Луціви – знані універсали. Вони встигли пограти і на флангах захисту та півзахисту, а в попередній своїй команді навіть складали дует нападників. От, приміром, Петро Луців не забивав аж до восьмого туру, граючи флангового півзахисника чи форварда. А матч проти ФК Минай почав на позиції правого оборонця – і забив двічі та став співавтором ще одного голу!

Звісно, журі Sport Arena та ПФЛ не залишило поза увагою такий сильний індивідуальний виступ. Герой восьмого туру у Першій лізі Петро Луців поділився в інтерв’ю пресслужбі ПФЛ враженнями від перемоги Металіста над Минаєм (3:0). Для харків’ян це була дебютна у сезоні перемога, а Петро відзначився дублем і віддав результативну передачу.

Завжди приємно, коли твою роботу оцінюють авторитетні спеціалісти, - зазначив гравець. - Віддав всього себе грі і задоволений, що допоміг команді набрати три залікові пункти.

– Металіст до минулого туру не міг виграти, хоча і грав непогано. Погоджуєтеся з тим, що команді не вистачає забивного нападника, адже моменти створюєте?

Дійсно, позиція нападника є проблемою для нас, але думаю що з часом все налагодиться. Впевнений, що з кожною грою будемо краще грати у заключній третині поля і голи прийдуть.

– На вашу думку, Металіст досягнув прогресу у грі якщо порівнювати з минулим сезоном?

Молоді футболісти нашої команди стали дорослішими, вони поступово розкривають свій потенціал і грають більш якісно. До того ж, наша команда стала більш зіграною. Поступово прогресуємо і це головне на даний момент.

– З якими очікуваннями підходили до гри з Минаєм? Розуміли, що цього суперника можете перемогти, адже ужгородці не в кращій своїй формі?

Налаштовувалися лише на перемогу. Розуміли, що якщо зіграємо у свій кращий футбол, то зможемо досягнути результату. Задоволені, що змогли втілити у життя всі наші напрацювання. Кожен футболіст зробив все для перемоги.

– Вже на 15-й хвилині ви відкрили рахунок. Пригадайте епізод з голом? Здалося, що там воротар помилився…

Вдало зіграв на підбиранні і з лівої пробив у кут воріт. Безумовно, це був не найкращий мій удар і фортуна дещо посміхнулася. Проте, щастить сміливим. Дуже важливий м’яч для нашої команди.

– На останній хвилині першого тайму ви спочатку не змогли реалізувати пенальті, але швидко виправили свою помилку. Що відчули всередині після того як не забили відразу?

Розумів, що треба якомога швидше дограти епізод і забити м’яч. Задоволений, що все ж зміг виправити свою помилку. Гол у роздягальню додав команді впевненості у власних силах.

– У другому таймі ваша команда повністю контролювала перебіг подій на полі і забила навіть ще. Так солідно у нинішньому сезоні ви ще не грали?

– Дійсно, ми повністю контролювали перебіг подій на полі. У другому таймі залишалося довести гру до логічного завершення. Ми грали солідно і заслужено перемогли. Хочеться завжди так грати. Після дебютної перемоги всю команду переповнювали позитивні емоції. Проте, довго не раділи, адже вся боротьба ще попереду.

– Універсалізм є вашою найбільш сильною стороною? На якій позиції вам грається найбільш комфортно?

У матчі з Минаєм грав справа у захисті. Позиція на полі не відіграє для мене ключового значення. Треба на будь-якій позиції виходити і своєю грою приносити команді перемогу.

– Знаємо, що ваш брат Василь відновлюється після травми. Як у нього справи та коли може повернутися?

– Брат відновлюється після складної травми. Все йде згідно із запланованим графіком. Думаю, що найближчим часом ми його побачимо вже на футбольному полі.

–  В рідному Закарпатті ви зіграли за низку команд. В якому колективі змогли найбільше проявити себе, а де почувалися не у своїй тарілці?

– У моїй кар’єри були злети та падіння. Легко ніде не було, адже це футбол і треба завжди працювати і викладатися. В кожній команді почував себе добре. На мою думку, найбільше зміг проявити себе у Хусті. Зроблю все, щоб разом з Металістом вийти на новий рівень у своєму розвитку.

БЛІЦ

  • Народився у смт.Чинадієво
  • Вихованець – СДЮСШОР Ужгород
  • Перший тренер – В’ячеслав Венцелович Пінковський
  • Улюблений клуб – Реал Мадрид
  • Улюблений гравець – Жоау Канселу
  • Мета у футболі? Прагну грати в європейських топ-чемпіонатах

 

Пресслужба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Другої Ліги

Друга ліга. Історична дуель батька і сина, переможна хода Руху-2 та Гірника-Спорт.

Найцікавіші події чергового туру Другої ліги

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Восьмий тур. Найяскравіші голи (відео)

До вашої уваги ТОП-5 голів восьмого туру груп «А» та «Б» Першої ліги ПФЛ сезону 2024/25

Новини ПФЛ

"Україна футбольна" з Миколою Цимбалом (посилання на етер)

Розповідаємо про все найцікавіше у восьмому турі Першої ліги і сьомому - Другої

Новини Першої Ліги

«Кудрівка-Арена» дебютує в чемпіонаті, повернення Юрія Вірта до ПФЛ – головне про восьмий тур Першої ліги.

Восьмий тур Першої ліги 2024/25 мовою чисел та фактів