Герой 10-го туру Другої ліги Базаєв: тиску у Олександрії-2 не відчуваю
19.10.2024

Sport Arena разом із ПФЛ визначає в кожному турі найкращих гравців. У 10-му турі Другої ліги 2024/25 це захисник Олександрії-2 Ярослав Базаєв

Це яскравий 10-й тур і в нього багато героїв. Хіба не вартий уваги черговий дубль Оринчака, завдяки якому Пробій обіграв іншого дебютанта змагань – СК Вільхівці? А чудовий сольний виступ молодого Боцьківа, який вдало замінив основного форварда Руху-2 та забив два м’ячі Ужгороду? А ще багато сильних гравців?

Але журі ПФЛ і Sport Arena мало свої аргументи на користь нашого вибору. По-перше, новачок Другої ліги ФК Олександрія здолав рейтингового фаворита сезону – Гірник-Спорт, який 10 років грав на більш високому рівні та зберіг в основних рисах свій першоліговий склад. По-друге, дубль за команду оформив молодий гравець, який проводить дебютний повний сезон серед дорослих. По-третє, два м’ячі він забив, граючи флангового оборонця. Вінгбека, як модно тепер говорити.

Герой десятого туру Ярослав Базаєв поділився в інтерв’ю преслужбі ПФЛ враженнями від перемоги команди над Гірником-Спорт, розповів про роботу тренера своєї команди, а також наголосив на амбіціях команди.

- Чудово, що все склалося на нашу користь у Олександрії. Гірник-Спорт -  гарний подразник був для нас і я радий, що разом із усім мене визнали  найкращим у турі Другої ліги. Це надихає.

- Вже у дебюті зустрічі ви реалізували пенальті та відкрили рахунок. Звідки у вас у 20 років така холоднокровність?

- Я не відчуваю якогось тиску на себе. Мені довіряє тренер і команда виконувати пенальті. Працюю над цим елементом футболу на тренуваннях, відточую удари і все переношу на гру.

- У дорослому футболі ви дебютували шостого листопада 2023 року в програному (0:1) матчі проти Дніпра-1…

- Це найбільш пам’ятний день в моїй кар’єрі, який я запам’ятаю надовго. З того дня минуло не так багато часу, сподіваюсь, мій рівень і надалі зростатие від ігри до гри. А пам’ятних матчів буде ще достатньо.

- Якою є тренерська філософія Віктора Бицюри? Тренер лише влітку очолив вашу команду.

- Ми зараз ідемо угорі таблиці своєї групи. І це важливо. Я вважаю, що філософія дуже проста. Завдання тренера виховати нас як гравців до першої команди. І зараз ми отримуємо задоволення від футболу, у нас все виходить. Прогресують гравці, відчуваю і я прогрес. Але ще дуже і дуже багато роботи попереду.  

- У компенсований до першого тайму час після передачі Галояна ви знову вивели свою команду вперед. Такі швидкі атаки – це козир Олександрії-2?

- Всі наші козирі розкривати не буду (посміхається). Але так, сюди входять і швидкі атаки.

- Капітанська пов’язка вам допомагає чи навпаки додає надмірної відповідальності?

- Так, це у першу чергу велика відповідальність перед партнерами, самим собою. Але, коли виходжу на поле, розумію, що повинен підбадьорювати хлопців, коли щось не виходить. Але ми команда, дружній колектив і завжди один одному допомагаємо.

- Олександрія-2 не програє три матчі поспіль. Зараз перебуваєте у своїй оптимальній формі?

- Зараз наша команда в гарній формі. Але є куди зростати і прогресувати, я вірю в те, що в нас все буде добре.

- З якими очікуваннями підходили до матчу проти Гірника-Спорт, який до цього туру мав солідну серію без поразок? На чому акцентував увагу тренерський штаб?

- Тренери готували нас до важкого матчу, до боротьби на кожному клаптику поля. В турнірній таблиці ми відставали від Гірника-Спорт лише на очко і це заводило. І нам була ця перемога потрібна як ніколи.

- Олександрія-2 посідає третє місце у групі Б. Які завдання ставите перед собою на цей сезон?

- Глобальних завдань немає, але ми всі прагнемо зростати до рівня першої команди. І це для нас найголовніше.

Бліц

  • Народився у Харківській області, в місті Балаклія
  • Я вихованець Олімпійского коледжу ім. Івана Піддубного в Києві
  • У дитигстві першим трнеером був Собків Віктор Константинович. А з 12 років у коледжі тренувався у Семчука Дмитра Анатолійовича
  • Вболіваю за Реал
  • Подобається гра Роналдо
  • Звісно, мрію грати на високому рівні – в Лізі чемпіонів або Лізі Європи. Мрію потрапити в збірну України. І вірю, що це стане реальністю

 

Пресслужба ПФЛ

Актуальні новини

Новини ПФЛ

Збір 128 гривень для 128 ОГШБр!

Пробій із Городенки організовує збір

Новини Другої Ліги

MATCHDAY! Друга ліга. 12 тур. Анонс матчів п'ятниці

Анонс трьох матчів заключного туру осені від пресслужби ПФЛ

Новини Першої Ліги

MATCHDAY! Перша ліга. 14 тур. Анонс матчів п'ятниці

Сьогодні пройде три матчі Групи Б

Новини Першої Ліги

Кравець: приємно грати у такій конкуренції як у Групі Б Першої ліги

Герой 13-го туру у Першій лізі 2024/25 Василь Кравець розповів про перемогу над ЮКСА