MATCHDAY! Анонс трьох матчів 28-го туру Другої ліги
11.05.2024

У суботу стартує черговий тур Другої ліги

Фото: СК Чайка


Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на перегляд матчів у YouTube! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #житифутболом!

Субота, 11 травня 2024 року

ФК Тростянець ‒ Чайка (Петропавлівська Борщагівка)
12:45. м. Тростянець. Стадіон ім. В.П.Куца.
Арбітр: Гординський Артем
Дискваліфіковані: Клюс Анатолій, Сліпухін Андрій – немає


Чайка на четвертому місці – із досить солідним відставанням від трійки лідерів і навіть більш вагомим випередженням найближчих переслідувачів. Але амбітна команда з Київщини, безперечно, захоче виграти після нульової нічиєї з вінничанами на власному полі, тим більше, що Чайка перебуває в 7-матчевій безпрограшній серії, яка триває ще з листопада минулого року.
ФК Тростянець у минулому турі зазнав поразки від аутсайдера – при тому, що Кремінь-2 не знав перемог ще з вересня 2022 року. Звісно, не виграючи вже 10 турів ще з жовтня, підопічні т.в.о. головного тренера Прокопіненка хочуть здобути першу перемогу в весняній частині сезону.
Два фактори проти них: по-перше, солідний рівень суперника, і матч першого кола його підтверджує, по-друге, кадрові втрати напередодні цього протистояння. Але один - дуже суттєвий - говорить на користь ФК Тростянець. Якраз напередодні був призначений на посаду головного тренера досвідчений фахівець Юрій Бакалов, який відзначився плідною роботою з київським Арсеналом, черкаським Дніпром, львівським Рухом, черкаським ЛНЗ і іншими клубами буквально в усіх лігах вітчизняного футболу.
Історія протистоянь у Другій лізі: 1: +0=0–1; 0:3 (–3)
На своєму полі
: –
Із них у Другій лізі: всі
Матч першого кола:
Чайка (Петропавлівська Борщагівка) - ФК Тростянець - 3:0
Голи: 1:0 - Емере, 34, 2:0 - Вечурко, 56, 3:0 - Музиченко, пенальті, 66



ФК Кудрівка – Дружба (Мирівка)
13:15. с. Кудрівка, стадіон «Кудрівка-Арена».
Арбітр: Галіцин Роман
Дискваліфіковані: Коваленко Кирило – Юзефович Владислав


У минулому турі підопічні Баранова здобули хороший результат на виїзді – 1:1 із ПФК Звягель, одним із найсильніших клубів-учасників Другої ліги та претендентом на підвищення в класі. Це – не перший такий результат ФК Кудрівка. Приміром, у першому колі на виїзді тоді ще під орудою Даценка команда з Чернігівщини відібрала очки і в Дружби (0:0).
Проте зараз мотивація господарів сконцентрована на власних результатах. У передостанньому домашньому матчі сезону ФК Кудрівка захоче реабілітуватися за 1:7 від ЮКСА в першому матчі в рідному селі в 2024 році. На користь цього говорить те, що з кожним матчем оновлена команда стає все більш зіграною. В останніх двох матчах після поразки від тарасівчан ця команда набрала чотири очка з шести можливих і не програвала.
Втім, Дружба, яка знаходиться на другому місці з мінімальним відставанням від лідера, однозначно спробує не повторити осінніх помилок. Наразі команда під керівництвом Чирикала дев’ять матчів пройшла без поразок. У минулому турі перемогла Карпати-2 (5:2), продемонструвавши яскравий і результативний футбол. Це серйозне випробування для господарів і важливий виїзд для мирівчан у контексті боротьби за пряму путівку в Першу лігу.
Історія протистоянь: 1: +0=1–0; 0:0 (0)
На своєму полі: –
Із них у Другій лізі: всі
Матч першого кола:
Дружба (Мирівка) - ФК Кудрівка - 0:0


Нива (Вінниця) ‒ ЮКСА (Тарасівка)
14:30. м. Вінниця, НТБ Нива. Поле №1.
Арбітр: Артеменко Артем
Дискваліфіковані: немає – немає


ЮКСА пропускала минулий тур через зняття з турніру Васту, а от Нива витримала важкий іспит у Макарові, що на Київщині. Нічия 0:0 із Чайкою – це досягнення для будь-кого, а також важливий сигнал для наступного суперника, що вінничани мають гарну організацію гри та вміють досягати результату в колективних діях.
У першому колі нинішній фаворит протистояння виграв вдома – 3:1. Втім, із авторів голів Пастернак уже в іншому клубі (ФК Кремінь), а Пальяріні останні тури пропустив у лазареті. Останніх три матчі підопічні Цимбала виграли з переконливим загальним рахунком 12:1, проте зараз Нива під керівництвом одного з найдосвідченіших фахівців ліги – Ярошенка – спробує дати бій гостям із Київщини.
В останніх двох турах вінницька команда, старожил Другої ліги, здобула чотири очка, не пропустивши жодного м’яча. ЮКСА – як один із лідерів і найбільш забивних учасників турніру – стане гарним випробуванням для господарів.
Історія протистоянь: 1: +0=0–1; 1:3 (–2)
На своєму полі: –
Із них у Другій лізі: всі
Матч першого кола:
ЮКСА (Тарасівка) - Нива (Вінниця) - 3:1 (1:1)
Голи:
1:0 - Матеус Пальяріні, 20, 1:1 - Загорулько, 45+3, 2:1 - Євдокимов - пенальті, 55, 3:1 - Пастернак, 90+4

* * *
Матч Скала 1911 (Стрий) – Металург-2 – +:– завершиться технічною перемогою через зняття резервної команди запоріжців. Реал Фарма (Одеса) пропускає тур через зняття з турніру Васта, а Кремінь-2 (Кременчук) – через непарну кількість команд.

Прес-служба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Другої Ліги

ЮКСА - королі розгромів! Підсумки 29-го туру Другої ліги

Помітні події 29-го туру Другої ліги

Новини Другої Ліги

«Парагвай»: сподіваюся, ЮКСА цього тижня стане чемпіоном

Герой 29-го туру Другої ліги - півзахисник ЮКСА Пабло Рамон Кастро Гонсалес.

Новини Першої Ліги

Бодня: новий сезон для Буковини буде набагато кращим

Півзахисник Буковини Роман Бодня - Герой чергового туру Першої ліги

Новини Першої Ліги

Голепад у Львові, п’ятий дубль Сітала - головне про дев’ятий тур другого етапу Першої ліги

9-й тур Першої ліги груп «ЧЕМПІОНСЬКА» та «ВИБУВАННЯ» мовою чисел та фактів