«Парагвай»: сподіваюся, ЮКСА цього тижня стане чемпіоном
22.05.2024

Герой 29-го туру Другої ліги - півзахисник ЮКСА Пабло Рамон Кастро Гонсалес.

Фото: ФК ЮКСА


Два асисти в матчі з ФК Тростянець оформив перший парагвайський легіонер в історії змагань нижчих ліг – завдяки цьому ЮКСА зберегла перше місце під завісу регулярного сезону й тепер чекатиме результатів заключного туру, щоб розуміти, якого рівня медалі клуб здобуде в дебютному сезоні серед професіоналів. Пресслужба ПФЛ і Sport Arena визнали Пабло Кастро Героєм 29-го туру.

Герой 29 туру Другої ліги Пабло Рамон Кастро Гонсалес на прізвисько «Парагвай» для пресслужби ПФЛ поділився враженнями від гри команди, перемоги ЮКСА над Тростянцем, розповів про своє прізвисько та адаптацію у новій країні.

– Наскільки несподіваним та приємним для вас є визнання найкращим гравцем туру в Другій лізі?

– Я думаю, що всі гравці хотіли б отримати таке визнання і були б дуже щасливі. Дякую авторитетним спеціалістам, які мене відзначили. Це мене мотивує ще більше працювати, щоб досягати прогресу.

– Цікавий факт: ЮКСА виграла вже п’ять матчів поспіль. У чому сила вашої команди?

– Я думаю, що сила нашої команди у єдності, щоденній відданості тренуванням, а також у тому, що в нас усіх є однакові амбіції.

– Безумовно, статус лідера тисне на вас, але вдається залишатися холоднокровними. Можливо, відповідальність за результат ще більше мотивує і це йде на користь, адже кожна гра як остання?

– Я думаю, що вже навчився справлятися з тиском. Мої товариші по команді багато мені у цьому допомогли, і я сподіваюся, що ЮКСА цього тижня стане чемпіоном.

– У матчі з Тростянцем ви віддали дві результативні передачі і в одному голі взяли участь. Напевно, поки ваш найкращий матч за нову команду? Чи ще якусь гру можете згадати?

– Так, я думаю, що це був один з моїх найкращих матчів за ФК ЮКСА. Мені вдалося допомогти своїй команді двома гольовими передачами. Також пам’ятаю свій перший матч у стартовому складі, який був на виїзді проти Кудрівки, де ми перемогли 7:1. Я тоді зробив дві гольові передачі, а також забив перший гол у футболці «хрестоносців».

– Здалося, що у вашої команди не було проблем проти колективу із Сумської області. Чи це не так і за грою не було просто?

– Нам дуже допомогло те, що ми першими вийшли вперед у рахунку, нам вдалося забити перший гол дуже рано, тому команда стала впевненішою і мала спокій, щоб забивати більше голів і не пропустивши жодного.

– Який, на вашу думку, епізод став ключовим у матчі?

– Ключовим моментом був гол Матвія Харченка, завдяки якому ми змогли швидко повести в рахунку. Далі почувалися більш впевнено та розкуто.

– ЮКСА зберігає лідерство за підсумками передостаннього туру, проте долю чемпіонства в заключному турі вирішить Дружба у Стрию. Будете всією командою дивитися матчі конкурентів?

– Так, ми обов’язково будемо дивитися гру з товаришами по команді, і звісно, якщо Бог хоче, ми станемо чемпіонами, чого ми всі прагнемо.

– Хто вас запросив до ЮКСА і чому погодилися на пропозицію?

– Мене запросив агент Пабло Буено (відомий по роботі з одним з бразильських легіонерів Шахтаря, Тете, – прим. Sport Arena), який займається моїми справами. Він розповів мені про можливість приєднання до ФК ЮКСА. Я трохи подумав, адже в Україні триває війна, і все ж таки погодився приїхати. І тепер я тут щасливий.

– Наскільки швидко вдалося адаптуватися у новому колективі та хто найбільше допомагав? Можливо, вже почали вчити мову?

– Мені вдалося адаптуватися, дякувати Богу, а також моїм іноземним товаришам по команді. Ті легіонери, які були в команді з минулого року, дуже допомогли мені в повсякденному житті. Так, клуб організував для нас уроки української. Мова дається мені складно, але я вже можу говорити кілька слів:)

– За які клуби грали вдома та де найбільше довелося проявити себе?

– Єдиним клубом, у якому я базувався, був Атлетико Паранаенсе, але, як професіонал, я зміг проявити себе в Уніао Фредерікенсе.

– Знаємо, що ваше прізвисько «Парагвай». Чому вас так називають?

– З того часу, як я приїхав до Бразилії, всі мої товариші по команді почали називати мене «Парагвайо», адже я був єдиним іноземцем. Тож так і залишилось, і тепер я звик до цього.

– Як оціните рівень Другої ліги? Напевно, футбол в Україні сильно відрізняється від парагвайського?

– Так, звісно, на мою думку те, що відрізняє футбол в Україні та Парагваї – це інтенсивність та рівень гри.

– Напевно, те, що в команді низка бразильців, йде вам на користь? Швидко вдалося награти ігрові зв’язки?

– Так, саме це мені найбільше допомогло, коли в команді є іноземці: ми можемо спілкуватися один з одним на полі і це допомагає мені зрозуміти, що товариші по команді вимагають від мене.

– Хто, на вашу думку, найбільш талановитий українець у складі ЮКСА?

– Усі талановиті, але найбільше вразив мене Андрій Демиденко – через здатність грати на такому високому рівні в молодому віці.

– Які завдання ставите перед собою на найближче майбутнє?

– Моя мета – вийти до першого дивізіону і змагатися з гравцями світового класу.

БЛІЦ

    Народився у Парагваї
    Я вихованець школи футболу ФК Ігуасу Ніппон (FC Yguazu Nippon)
    Перший тренер Фабіо Рауль Естече
    В Європі слідкую за Реалом із Мадриду
    Із гравців імпонує Вінісіус Жуніор
    Моя мрія у футболі – змагатися у великих турнірах, отримати виклик до національної збірної та грати на чемпіонаті світу.

 

Пресслужба ПФЛ

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Найкращі голи груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

Пресслужба ПФЛ виділяє найбільш яскраві голи минулого сезону

Новини Першої Ліги

Формат сезону 2024/25: як гратимуть Перша та Друга ліги

Серед інших питань на Конференції ПФЛ визначалися з форматом проведення турніру на новий сезон. Є нововведення.

Новини ПФЛ

На старті сезону 2024/25: склад учасників Першої та Другої ліг

На VІ Конференції ПФЛ України було обговорено та проголосовано, зокрема, за розподіл команд між групами різних ліг

Новини ПФЛ

Обрано Центральну раду Професіональної футбольної ліги

Чергові рішення VІ Конференції ПФЛ