Румунія - Україна: очікування від матчу 17 червня
05.05.2024

17 червня 2024 року збірні Румунії та України зустрінуться в рамках відбіркового турніру до чемпіонату Європи.

17 червня 2024 року збірні Румунії та України зустрінуться в рамках відбіркового турніру до чемпіонату Європи. Ця гра стане важливим етапом для обох команд у боротьбі за путівку на континентальну першість. Портал Румунія - Україна, який спеціалізується на висвітленні футбольних подій, пропонує розглянути передісторію протистояння та очікування від майбутнього поєдинку.

Історія протистояння Румунії та України

Збірні Румунії та України мають багату історію очних зустрічей. Починаючи з 1996 року, команди зіграли між собою 8 матчів. Статистика протистояння свідчить про рівність суперників: 

  • на рахунку кожної збірної по 3 перемоги;
  • ще 2 гри завершилися внічию.

Остання зустріч команд відбулася в листопаді 2023 року в рамках товариського матчу. Гра, що проходила в Бухаресті, завершилася перемогою господарів з рахунком 2:1. Голами за румунську збірну відзначилися Янніс Хаджі та Денис Ман, єдиний м'яч у складі української команди забив Віктор Циганков.

Підготовка збірних до матчу

Обидві команди підходять до майбутнього поєдинку з високою мотивацією. Збірна Румунії, яка наразі посідає 2 місце в групі, прагне здобути перемогу, щоб зміцнити свої позиції та наблизитися до прямої путівки на Євро-2024. Головний тренер румунів Едвард Йорденеску робить ставку на поєднання досвіду та молодості в складі команди.

Лідерами збірної Румунії є такі гравці, як голкіпер Чіпріан Тетерушану, захисник Влад Кірікеш, півзахисник Янніс Хаджі та нападник Денис Ман. Ці футболісти складають кістяк команди та здатні повести за собою партнерів у вирішальних матчах.

Українська збірна, яка наразі очолює турнірну таблицю групи, також має намір здобути три очки в Бухаресті. Головний тренер "синьо-жовтих" Олександр Петраков продовжує омолодження складу команди, поєднуючи це з покладанням на досвідчених виконавців.

Серед лідерів української збірної варто відзначити воротаря Андрія Луніна, захисників Іллю Забарного та Миколу Матвієнка, півзахисників Олександра Зінченка і Віктора Циганкова, а також нападника Артема Довбика. Ці гравці мають стати ключовими фігурами у тактичних побудовах команди.

Очікування від матчу

Зустріч збірних Румунії та України обіцяє стати справжньою окрасою ігрового дня відбіркового турніру Євро-2024. Очікується, що команди покажуть атакувальний та видовищний футбол, адже обидві збірні мають у своєму складі яскравих виконавців в лінії нападу.

Водночас, не менш важливою стане гра в обороні. Збірна Румунії традиційно робить ставку на міцність своїх захисних редутів, тоді як українська команда намагається діяти більш гнучко та комбінаційно в усіх лініях.

Окрім турнірного значення, майбутній матч стане ще й принциповим протистоянням для багатьох гравців обох збірних. Чимало футболістів української команди мають досвід виступів у румунському чемпіонаті, тож для них ця гра стане особливою нагодою проявити себе.

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

ПФЛ у збірних: як наші грали на чемпіонатах Європи та в циклі підготовки олімпійської команди

Цікава статистика від пресслужби ПФЛ

Новини Першої Ліги

Нагорняк: Епіцентру не вистачило кадрового ресурсу навесні

Головний тренер ФК Епіцентр Сергій Нагорняк розповів про плей-оф за вихід в УПЛ та підготовку до нового сезону

Новини ПФЛ

Графік заявки учасників Першої та Другої ліги 2024/25

Збережіть цю інформацію від пресслужби ПФЛ: повний заявочний календар кампанії, яка триватиме 11-29 липня

Новини Першої Ліги

Кайдалов: Металіст нині працює у дворазовому режимі

Вихованець Металіста Данило Кайдалов став одним із героїв жовто-синіх у контрольному матчі проти Минаю