Правила безпеки фінансових операцій у смартфоні
28.02.2024

За останнє десятиліття смартфон набув функції повноцінного електронного гаманця

За останнє десятиліття смартфон набув функції повноцінного електронного гаманця та став незамінним інструментом у щоденному здійсненні платежів для більшої частини українців. Попри це досвід використання смартфонів у якості платіжного інструменту для багатьох все ще залишається новинкою, тому багато хто нехтує простими, але важливими заходами безпеки.

Важливість налаштувань

Варто розуміти, що питання безпеки платежів та збереження конфіденційної інформації багато в чому лягає на плечі власне користувача, тоді як більшість сподівається на захист банківських додатків та супутніх сервісів. Безперечно, вони повинні відрізнятися належним рівнем безпеки, проте завжди не зайвим буде зазирнути у персональні налаштування. Особливо важливими вони є для тих, хто звик користуватися різними платіжними системами одночасно. Зазвичай їх великий вибір передбачає індустрія азартних розваг, а онлайн казино України в більшості випадків дозволяють зробити внесок саме зі смартфона.

Фахівці з кібербезпеки радять увімкнути декілька простих налаштувань, які значно підвищать рівень контролю над власними фінансовими операціями:

  • Встановити двофакторну аутентифікацію та подбати про захист паролів;

  • Увімкнути сповіщення про будь-які операції з власними картами;

  • Зафіксувати кодові слова та запитання в усіх банках, де відкриті рахунки.

Іноді увімкнення деяких налаштувань може супроводжуватися деякими незручностями у використанні смартфона, проте захист завжди важливіший.

Особливості користування електронними платежами

Платежі за допомогою смартфонів (NFC) вважаються більш захищеними та надійними навіть у порівнянні зі звичайними банківськими картками, проте і у цій категорії не варто втрачати пильність. Наприклад, однією з найрозповсюдженіших порад фахівців є уникнення громадських відкритих мереж Wi-Fi під час здійснення платежу. Підключаючись до такої мережі, користувач ризикує власними персональними даними у разі присутності шахраїв. Запобігти цьому можна, якщо вимкнути у налаштуваннях автоматичне підключення до знайденої мережі Wi-Fi.

 

Також варто звертати увагу на своєчасне оновлення програмного забезпечення смартфона та банківських додатків, які постійно покращують рівень захисту. Загалом основні заходи безпеки часто передбачені вже самим пристроєм. Наприклад, додавання банківської карти до iPhone у якості платіжного інструменту автоматично вимагає встановлення пароля на телефон. Його необхідно буде вводити під час кожної оплати, що дозволяє захистити фінансові операції від третіх рук.


 

Актуальні новини

Новини Першої Ліги

Мизюк: рівень Першої ліги минулого сезону був високим

Футболіст захисту львівських Карпат Олександр Мизюк поділився враженнями від минулого сезону

Новини Першої Ліги

Перша ліга. Сезон 2023/24. Успіхи бомбардирів

Батальський та Палагнюк змінили рейтинг найкращих бомбардирів в історії Першої ліги

Новини Першої Ліги

Найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24 (відео)

До вашої уваги найкращі сейви груп «Чемпіонська» та «Вибування» Першої ліги ПФЛ сезону 2023/24

Новини Першої Ліги

179 дебютантів: підсумки сезону 2023/24 у Першій лізі

У всіх матчах Першої ліги 2023/2024 зіграло 553 гравці