Несподіваний вихід команди «Звягель» з чемпіонату Першої ліги
24.04.2024

Мінус один клуб в ПФЛ?

Нещодавно президент житомирського клубу повідомив, що з великою ймовірністю команді доведеться покинути чемпіонат Першої ліги. Пов’язано це з недостатнім фінансуванням. Президент ФК у своєму інтерв’ю сказав, що команда все ще сподівається на те, що їй вдасться зіграти цього сезону у Першій лізі. Але потрібно розуміти, що шанси досить невисокі. Тому було прийнято рішення не приховувати правду від тренерів, гравців та вболівальників.

Президент також повідомив, що зустрівся з усією командою та детально розповів усім про те, що відбувається. Кожен з членів клубу отримав зарплатню наперед. У команди ніколи не було боргів. Гравці оцінили правду від Дмитра Костюка та потиснули йому руку. Тепер кожен із них має повне право шукати собі нову команду.

Рішення щодо виходу з Першої ліги було дуже важким для житомирського клубу. Спочатку всі хотіли спробувати зіграти ще один сезон. Але проблеми з фінансуванням настільки суттєві, що новий сезон команді, скорше за все, не вдасться завершити. І це могло б дуже засмутити не лише футболістів, а й уболівальників.

Ще однією причиною зняття футбольного клубу стало те, що місцевий стадіон не пройшов акредитацію. Його покриття не підходить для турніру такого рівня. Саме тому команді більше ніде грати, а чекати на розв’язання питання не має можливості. Адже поки всі роботи з виправлення невідповідностей будуть виконані, то вже розпочнеться турнір.

Враховуючи, що футбол більше існує для вболівальників, то грати без них не має сенсу. Адже гравці не будуть мати достатньої мотивації для перемоги над опонентами. Виїзні матчі не є гарною альтернативою, адже несуть клубу серйозні фінансові збитки. Йому доведеться постійно орендувати житло для футболістів, сплачувати оренду за стадіон, поле для тренувань, харчування та багато іншого. На жаль, створити такі умови неможливо. І знайти спонсорів для команди, що постійно змінює своє місцеперебування, досить складно. Підписувати нових гравців, поки не має свого стадіону, клуб також не зможе. Адже з високою ймовірністю футболісти самі будуть відмовлятися від контрактів через те, що їм доведеться бути далеко від сімей через постійні переїзди. Саме тому президент «Звягеля» не може відповісти, коли саме клуб зможе повернутися до змагань у Першій лізі.

Минулого сезону у Другій лізі житомирський «Звягель» став бронзовим призером у турнірній таблиці. Це дозволило команді позмагатися за можливість виходу до Першої ліги, зігравши з «Хустом». На щастя, «Звягелю» вдалося обіграти опонента з рахунком 1:1 та 1:0. І на обидва матчі на GGBET Україна вболівальники могли укладати парі.

Пошуки заміни «Звягелю»: хто розглядається?

Професійна футбольна ліга розпочала пошуки команд, що зможуть замінити «Звягель» у Першій лізі. З великою ймовірністю місце житомирського клубу займе «Кремінь», що зайняв 18 місце з 20 та вилетів у Другу лігу. Але у цієї команди також є проблеми зі стадіоном, тому вона не зможе грати на власному полі. Штучний газон не відповідає вимогам, прописаним у регламенті Першої ліги. Саме тому команді Ігоря Климовського доведеться відігравати матчі у Горішніх Плавнях або в Кропивницькому.

Щоб «Кремінь» міг зіграти на власному полі, до початку турніру команді доведеться змінити штучне покриття на стадіоні або ж покращити натуральний газон. Шанси на успіх є, адже старт чемпіонату, що раніше був призначений на 28 липня, розпочнеться пізніше.

Перенесення початку турніру: чому це сталося?

До того, як в Першій лізі та Прем’єр-лізі з’явилися проблеми з командами, початок турніру був запланований на 28 липня. Але невизначеність того, хто буде брати участь у Першій та Другій лігах, а також відсутність заміни «Дніпра-1» в УПЛ, перші матчі перенесені на 11 серпня. Адже 26 та 30 липня «Мінай», «Металіст 1925», «Епіцентр» з Кам’янець-Подільського та «Лівий Берег» з Києва будуть змагатися за можливість зайняти місце дніпровської команди в УПЛ. «Турнір чотирьох» з великою ймовірністю розділять «Мінай» та «Металіст 1925», що минулого сезону разом брали участь у головному турнірі країни.

Актуальні новини

Новини ПФЛ

КУ-2024/25. Жеребкування першого попереднього етапу наживо

Із 12:45 на YouTube-каналі УАФ почнеться жеребкування Кубка України

Новини ПФЛ

Перехідний турнір до УПЛ: анонс матчів ½ фіналу

Сьогодні пройде два півфіналу Турніру чотирьох

Новини Другої Ліги

«Для нас Друга ліга - трамплін». Лазоренко про підготовку Локомотива

Вадим Лазоренко розповів про клубну стратегію та очікування від чемпіонату 2024/25

Новини Другої Ліги

Друга ліга 2023/2024: всі найкращі в усіх командах. Друга сімка

Аналізуємо найкращих у другому футбольному дивізіоні